Quote
 Week 09
Jaar 2011
  ___________________________________________________________________________
 
Het is gezond verstand om een methode te proberen. Als het niet lukt, geef het eerlijk toe en probeer een andere methode, maar bovenal probeer iets.
 
 
Dit is het laatste hoofdstuk van onze citaten-trilogie over de kracht van een verhaal. Als je het zelf nog niet hebt uitgeprobeerd om jezelf, je overtuiging of een project te ‘verhalen’ dan zal deze grappige videoclip je zeker niet overtuigen. Wil je echt waarheidsgetrouw overkomen en mensen inspireren, lees dan 'Wat is storytelling en wat doe je ermee?' van Johanna Kroon of bezoek haar blog. Je kan er verschillende veranderingsprojecten bekijken die ze met succes heeft begeleid. 
 
En je hoeft zeker geen journalist te zijn om deze methode te proberen. Graham Greene zei reeds dat "een reden misschien waarom de romanschrijvers meer en meer afstand proberen te houden van journalisten is omdat romanschrijvers de waarheid proberen te schrijven en journalisten proberen om fictie te schrijven." Probeer als leidinggevende een ‘romanschrijver’ en vooral een verteller te worden om te realiseren wat je wilt bereiken.
 
 
                    
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.