Artist: Alice Boman 
Titel: EP II & Skisser
Släppdag: 3 juni
Format: CD, Vinyl & digitalt
Bilder: adrianrecordings.com/artists/alice-boman
Omslag: adrianfiles.com/aliceboman_EP_II_300.jpg 
Skivbolag: Adrian Recordings
 
www.adrianrecordings.com 
aliceboman.tumblr.com 

Beställ vinyl och CD: bengans.se/Product.aspx?skivkod=1021871
 
Streama: Alice Boman – EP II
 
EP II

Efter att ha varit uppskriven i The Guardian, New York Times, Uncut, och alla tänkbara tidskrifter välden över är det nu äntligen dags för alla att få höra Alice Bomans nya verk. Det handlar dock om den lågmäldaste form av uppståndelse. Alice Boman sjunger sina sånger med en närhet som når ända in och ända ut i världen.
 
I början av 2013 fick Adrian Recordings en demo av Emil på Studio Möllan i Malmö. Bakom musiken låg Alice Boman. Hennes önskan var att någon gång få spela in i en riktig studio och skickade därför demon till Emil i förhoppning om att det skulle bli verklighet. Men Alice hemmainspelningar var för speciella, för vackra, för bra för att inte släppas ut till allmänheten precis som de var. Det var så det gick till när EPn ”Skisser” smögs ut i maj 2013. En samling låtar, inspelade av Alice hemma i sovrummet, aldrig ämnade för någon att höra. 
 
Sen hände allt av sig själv. Från alla världens hörn strömmade lovorden in. Alla häpnade över hennes lågmälda popvisor och Alice röst, som hade lika mycket skörhet som styrka. Brittiska The Line of Best Fit utnämnde bl.a. henne till den tredje mest spännande artisten 2013 och i juni var hennes låt ”Waiting” den 2a mest bloggade låten i världen. Efter det hakade även större tidningar som Toronto Star, The Guardian och Interview Magazine m.f. på. 
 
Alice gjorde sin första livespelning då Adrian Recordings hostade Öresundsfestivalen i maj i Malmö. Sedan dess har det gått snabbt. Hon har turnerat med Matthew E. White, varit i England både som support till Sarah Blasko och spelat själv, samt otaliga spelningar runt om i Europa och i Skandinavien. I sommar står otaliga festivalspelningar på agendan både i Sverige och i Europa. I höst åker hon dessutom på sin andra USA turné. 
 
”- Det har varit en intensiv tid. Om jag jämför med hur det var innan släppet av ”Skisser”. Mycket nytt och allt vad det innebär. Det roliga och det läskiga. Vad det väcker i en. Vad man lär sig.Det har handlat om sökande, om rädsla och om drömmar. Om glädjen i att samarbeta med andra. Att möta andra i musiken.”
 
Hur kan man följa upp något som aldrig va ämnat att släppas? Det beslutades att det skulle bli en ny EP, men hur? Alice allierade sig med Tom från This Is Head och efter olika inspelningsförsök fanns det bara en utväg; isolation och tillbaka till grunden.
 
”- I november fyllde vi en bil med instrument och drog till ett gammalt hus på landet i småländska Grönteboda,i några dagar. Grunden till fyra av dessa låtarna spelades in där. Dom andra två låtarna är hemmainspelningar som spelades in ungefär samtidigt som de som hamnade på ”Skisser”. Det kändes viktigt att inte ta ett alltför stort steg. Att inte jäkta. Låta saker ta tid.”
 
Resultatet av detta blev 6 låtar som helt enkelt kom att kallas ”EP II”. Dessa släpps nu på CD tillsammans med första EP’n till ett album, och fristående på vinyl. Vi hör 6 spår som tar avstamp i samma känsla som ”Skisser” vaggade in oss i, men vi hör en tydligare puls, lite mer instrument och givetvis Alice röst i centrum. Vi välkomnas än en gång in i Alice sagolika värld. 
 
“- Mina texter är rätt enkla och ger kanske inte så mycket utrymme för tolkningar. Det är vad det är. Jag tycker det är svårt att beskriva och förklara saker. Musiken får gärna tala för sig själv."
 
Gaffa
6/6
det närmsta musik kommit mig.
Mathias Jensen
 
Nöjesguiden
5/6
den sortens sånger [som] kommer att göra Alice Boman till ett etablerat namn långt utanför Sverige.
Patrik Forshage
 
Sonic
8/10
så fyllda av kärlek och saknad att de säkerligen är kapabla att sträcka sig in i en annan tid.
Pierre Hellqvist
 
Aftonbladet
4/5
den sårbara rösten, skönheten i melodierna och texternas sätt att fånga stora, svåra känslor med få, enkla ord har bara vuxit sig starkare.
Håkan Steen
 
Dagens Nyheter
4/5
Ett ekande rum där massor av småljud skymtar förbi. Samt en känsla av att det måste va mörkt ute.
Nils Hansson
 
The Sunday Times
Hottest Track
Spooky, barebones acustica from Sweden, just voice and piano, but with a huge emotional heft.
DC
 
New York Times
A Ghostly Hymn From Your New Swedish Obsession
 
EP II 
1. What
2. Over
3. Burns
4. Be Mine
5. Lead Me
6. All Eyes On You
 
Skisser 
7. Waiting
8. Skiss 3
9. Skiss 8
10. Skiss 2
11. What Are You Searching For
 
Alice nya inspelningar ges nu parallellt ut i hela Europa och USA av andra fina skivbolag.  
 
Live:
3/6: Sebright Arms, London
6/6: Far i hatten, Malmö 
10/6: Courtyard Theatre, London
12/6: St Pancras Old Church, London
14/6: Parklife, Stockholm
15/6: Psykjunta, Alvesta
4/7: Sommarscen, Malmö
11-12/7: Skankaloss, Gagnef
17/7: Slottsfjell, Norge
1/8: Storsjöyran, Östersund
2/8: Visions Festival, London
15/8: Green Man Festival, Wales
29-31/8: End Of The Road, UK

11/9: Boot & Saddle, Philadelphia, USA
12/9: Middle East Upstairs, Boston, USA
14/9: Baby’s All Right, Brooklyn, USA
18/9: Soda Bar, San Diego, USA
19/9: Bootleg Theater, Los Angeles, USA
22/9: Rickshaw Stop, San Francisco, USA
 
Kontakt:
Skivbolag: Adrian Recordings | 0709 - 203853 | magnus@adrianrecordings.com
Management: Nordic By Nature | 0703 - 653218 | tom@nbnberlin.de