11 januari 2019
 
Zin in het nieuwe jaar!
Groninger Blaarkop Duurzaam Vlees Boerderij Blog
 
Wat is het mooi geworden!
Wij zijn zo blij met onze nieuwe stal: de prachtige potstal is klaar, sinds begin januari staat een groot deel van onze koeien in deze stal. De stal is gebouwd in het verlengde van de al bestaande loopstal. De potstal is heel open, waardoor de koeien kunnen genieten van volop frisse lucht en ruimte. Hier hebben we heel bewust voor gekozen: de koeien staan zo droog en beschut, maar niet te warm. De koeien gedijen goed in kou, anders dan veel mensen misschien denken. 
Het was veel werk, waar vooral Maurits, Thomas en Jan-Willem veel uren (en bloed, zweet en tranen) in hebben zitten. Onverhoopt ook nog rondom de feestdagen, maar dat was niet anders. Nu de koeien er in staan, zien we dat het dat allemaal waard was. Om te zien hoe heerlijk vrij en ontspannen het vee er nu bij staat: puur genieten is het. Het eerste kalfje is er al geboren, een gezond stierkalf!
Er moeten nog een paar kleine dingen gebeuren, zoals wat betimmeren, vooral om het nog wat mooier te maken.
 
 
Eerste afhaaldag van 2019!
Zaterdag 19 januari is het zover, de eerste afhaaldag van dit jaar! Op de verschillende locaties kunnen de bestelde vleespakketten worden afgehaald. Op de site vind je de afhaaltijden (deze verschillen per locatie). Dus wil jij het jaar goede beginnen en (weer) kiezen voor duurzaam, smaakvol en gezond vlees? Bestel dan gauw (vóór 17 januari). Door het vlees van onze Groninger Blaarkop koeien te eten, draag je bij aan het behoud van dit waardevolle runderras, aan de verduurzaming van de veehouderij, aan de bescherming van biodiversiteit en natuur. Aan een betere en duurzamere wereld! Dus waar wacht je nog op? 
 
 
BTW verhoging
Het zal je vast niet zijn ontgaan: met ingang van dit jaar is de lage btw gestegen van 6% naar 9%. Dat betekent dat ook wij de prijzen van onze vleespakketten hebben moeten verhogen.
Maar: de prijzen van onze vleespakketten blijven eerlijke prijzen voor eerlijke producten.
 
Terugblik 2018
De afgelopen drie jaren schreef Jessica een terugblik op het jaar voor Eytemaheert. Ook eind 2018 is er weer zo'n blogpost op de blogpagina geplaatst. Heb jij deze al gelezen? Het geeft je een beeld van wat er achter ons ligt, én een doorkijkje naar het jaar dat voor ons ligt. Wij hopen op een voorspoedig, duurzaam, gezond en (h)eerlijk jaar voor ons, ons bedrijf en natuurlijk onze koeien. Wat zijn jouw dromen voor het jaar 2019? Maak er wat moois van!
 
 
 
Waar zijn we nog meer mee bezig?
We beginnen het nieuwe jaar goed: we zijn in gesprek met Staatsbosbeheer over een op handen zijnde pacht van een mooi terrein bij ons in de buurt, op wat formaliteiten na is dit rond.
Ook hebben we de komende weken verschillende bijeenkomsten/evenementen te bezoeken: Zondag 13 januari zijn we aanwezig bij het Low Food symposium in het Rijksmuseum. Later in januari bezoeken we, net als voorgaande jaren, de Bio-beurs in Zwolle en eind januari zijn we aanwezig bij een Themamiddag over High-Tech & Biodiversiteit. In februari gaan we naar de landelijke dag Natuur in het Boerenland. 
Genoeg mogelijkheden om inspiratie op te doen en gelijkgestemden te ontmoeten!
 

 
Volg ons ook op Social Media
Rechtstreeks van de boer                         Duurzaam kwaliteitsvlees    Grasgevoerd rundvlees