Nieuwsbrief mei 2014

In de afgelopen periode ben ik in verschillende energiereadingen waarnemingen met een vergelijkbare strekking tegen gekomen. Ik wil deze graag met jullie delen, omdat het mijns inziens om een tijdsbeeld onder invloed van (planetaire) energieën gaat, dat effect op ons heeft of we dat nu willen of niet.
In mijn beeld is het uitgangspunt dat meerdere mensen met een gemeenschappelijke verbinding of doel (zoals families, partners of collega's) dichtgepakt op elkaar zitten in een soort glazen ruimte (kas). Het is er warm en ook krap. De een lijkt niet zonder de ander te kunnen. Vaak voelt dat veilig en koesterend, maar het kan ook als benauwd en bekrompen worden ervaren. De vraag is of er letterlijk en figuurlijk voldoende ruimte is om ieders volledige potentie te leven. Hierover lijken al vele generaties geleden compromissen te zijn gesloten. Heel langzamerhand ontstaan er bij de mensen in de kas andere wensen en verlangens, die betrekking hebben op vrijheid, genieten, zelfrealisatie en autonomie. Een glazen deur, die in de ruimte aanwezig is, staat wijd open en als je daar door naar buiten kijkt dan is een schitterend, weids en ruimtelijk landschap zichtbaar. De energie in het landschap is fijn besnaard, de zon schijnt, alles is aanwezig om jezelf te kunnen zijn en jouw persoonlijke doelen te realiseren. Zodra iemand besluit over de drempel te gaan - een proces helaas niet zonder slag of stoot, omdat het over loslaten of niet meer vasthouden gaat - ontvouwt zich een pad dat lichtvoetig bewandeld wordt. Het loopt precies langs die gebeurtenissen, die highlights, die voor die betreffende persoon wezenlijk zijn. En is het een eenzame tocht? Nee, integendeel. Al meanderend door het openlijke landschap, ieder dicht bij de natuur op zijn eigen vervullende weg, komen vriendschappelijke en relationele ontmoetingen tot stand. Door de ruimtelijkheid van het bestaan ogen deze als "toevallig". Maar niets is minder waar. In het goed zijn met en voor jezelf, is er een bijzondere vorm van aantrekkingskracht naar anderen, gebaseerd op autonomie, diepgang en verbondenheid. En deze duren zolang als vruchtbaar is.
Met zo'n vooruitzicht zou je toch direct vanuit de kas naar buiten willen rennen en iedereen vragen om met je mee te gaan. Maar helaas dat kan niet zomaar, hier is voorbereiding voor nodig waarbij soms angstige hindernissen moeten worden genomen. Een dergelijk leven vraagt nl. om andere verantwoordelijkheden, onafhankelijkheid en bereidheid tot naaktheid en kwetsbaarheid. En dan hebben we het nog niets eens over de benodigde aanpassing aan die andere energietrilling en het wennen aan een verblijf op een groter (speel)veld voorbij oude overtuigingen, waarden en regelgeving. Al schrijvend dringt de heftigheid van dit universele transformatieproces tot me door. Ik ga vanaf nu tevreden zijn met elke dag een klein stapje in de goede richting in het heilige geloof dat ik eens helemaal over die drempel ga.

FAMILIE OF BEDRIJFSOPSTELLING 1-op-1
Ben je niet zo van de groepen, maar wil je wel graag een (levens)vraag uitwerken met een familieopstelling of organisatieopstelling, dan kan dat ook 1-op-1 in een individueel consult. Je kunt me bellen op 033-4451480 of mailen voor een afspraak.

13 MEI: INNERGY WATER - TRAINERCOACHCAFE
Op 13 mei geef ik op uitnodiging van Martijn Meima een workshop m.b.t. tot de toepassingsmogelijkheden van Innergy Waters bij het TrainerCoachCafé in Apeldoorn. De Innergy Water Transformatieset en Chakraset heb ik in in de afgelopen jaren ontwikkeld en bevatten elk 10 intentiedragers, 10 tekeningen en 10 begeleidende teksten die ondersteunend werken bij Groei- en Transformatieprocessen. Zijn de thema's Verandering en Transformatie actueel voor jou in relatie tot jezelf of anderen en voel je de behoefte om op deze avond te ervaren wat deze remedies hierin voor je kunnen betekenen, dan kun je je inschrijven via de site van het Trainercoachcafé.

4 JUNI: VERDIEPING EN TRANSFORMATIE STRIPPENKAARTDAG
In de vorige nieuwsbrief is per abuis vermeld dat de strippenkaartdag Verdieping en Transformatie plaatsvindt op 3 juni, deze wordt echter op 4 juni gehouden. Je bent van harte welkom als je persoonlijke thema's wil transformeren of behoefte hebt om vaardigheden op het het gebied van energetisch waarnemen of systemisch werk aan te scherpen. Je kunt je inschrijven voor een losse workshop of een abonnement afnemen.

5 JUNI: VERDIEPING VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN LEVEL 2
Na de Vraaggericht Energie Waarnemen of een andere basis-readingopleiding is er vanaf 5 juni de mogelijkheid om nog een verdiepingsslag te maken in het energie waarnemen bij jezelf en anderen in de 5-daagse vervolgtraining Verdieping Vraaggericht Energie Waarnemen. Met de opgedane kennis en kunde zul je deze techniek in de dagelijkse praktijk nog vanzelfsprekender in zetten. Op creatieve, intuitieve en praktische wijze worden de energetische boodschappen ontvangen, vertaald en doorgegeven. Inzichtgevend en helend voor de betrokkenen.

20 JUNI: WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN
Op 20 juni is er een extra workshopdag Inzicht-Inn-Familiepatronen ingelast. Er is voor deze dag nog ruimte voor vraagstellers en representanten.

27 AUGUSTUS: COACH-INN-SYSTEMEN SNELKOOKPAN (LEVEL 1)
27 augustus start de Coach-Inn-Systemen snelkookpan. Deze jaarlijks terugkerende zomereditie van 10 dagdelen is bedoeld om jezelf die basisvaardigheden en theorie eigen te maken, die nodig zijn om kleine familie- en organisatieopstellingen te begeleiden in jouw eigen (werk)omgeving en het systemische gedachtengoed te integreren in jouw zijn.

4 SEPTEMBER: VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN (LEVEL 1)
Wil je leren hoe je intuitief waarnemen en het kunnen doorgeven van energetische boodschappen kunt toepassen in jouw dagelijkse leven, zowel zakelijk als privé, dan kun je vanaf 4 september deelnemen aan de 8-daagse training Vraaggericht Energie Waarnemen in een professionele context.

VLOERANKERS
De laatste tijd krijg ik regelmatig bestellingen van vloerankers. Op dit moment zijn alleen de gele, rode en oranje op voorraad en voor nieuwsbrieflezers in de aanbieding. Zij
kosten € 14,30 (excl. BTW en verzendkosten) per stuk. Ik krijg verzoeken om meer kleuren te leveren. Tot nu weerhoudt de prijs mij om dat te doen (€ 20 per vloeranker bij kleine afnames). Met deze oproep wil ik inventariseren of er voldoende animo is, zodat ik een grotere bestelling kan plaatsen, daarmee zakt de prijs. Mocht je interesse hebben om mee te liften, laat het me dan weten.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
In het Het sprookje van de dood beschrijft Marie-Claire van der Bruggen op beeldende en makkelijk lezende wijze het verhaal van een zieltje dat voor het eerst naar aarde gaat. Je wordt mee genomen op een reis van voorbereiding, geboren worden, het omgaan met voor en tegenspoed, de ontmoeting met andere zielen en het sterven; de terugkeer naar huis. Of de cirkel van wedergeboorte precies zo in zijn werk gaat zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar het verhaal zet aan om na te denken over het leven en daar waar je vandaan komt.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.