Nieuwsbrief 8
vrijdag 2 juni 2017

Dit is de digitale nieuwsbrief van het HWC, bestemd voor alle ouders/verzorgers, collega's, oud-collega's, leerlingen en overige relaties.

 

Inhoudsopgave

Van de Rector
- Even bijpraten
  
Ouderzaken
- Oudercontactgroep
- Oudercontactgroep vmbo-t
- Diefstal uit de kleedkamers L.O.
  
Onderwijs
- Deutsches Sprachdiplom
- Anglia
- Lenteschool
  
Leerlingbegeleiding
- Voor de ouders van leerlingen in vmbo-t 3
- Voor ouders van leerlingen in vwo 5
- Gastles door het COC
  
Excursies en Activiteiten
- Toneelstuk 'the orgons'
- Debatwedstrijd vmbo-t
- Cricket Challenge 2017
- Music Night in de Grote Zaal op vrijdag 23 juni 2017
 
Reizen
- Internationalisering Duits
- Denmark exchange
- V3a en V3c naar Móstoles, Spanje
  
Belangrijke data
- Schoolvakanties 2017 - 2018
- Eind van het jaar, vergaderingen en rapportuitreiking
- Belangrijke data
van de rector
Even bijpraten
De verleiding is groot om te veronderstellen dat met de Pinksterdagen voor de boeg het schooljaar al vrijwel ten einde is. Dat is dit jaar niet zo. We hebben nog een mooie weg te gaan. De zomervakantie is dit schooljaar laat, hetgeen overigens ook weer betekent dat we pas begin september het nieuwe schooljaar weer zullen gaan starten.
In de komende weken zullen we weten hoe onze examenkandidaten het er vanaf gebracht hebben. Voor hen en hun ouders is dit in de meeste gevallen een spannende aangelegenheid, voor ons als school overigens ook. Ik wens alle examenkandidaten toe dat ze toch ontspannen mogen toeleven naar de bekendmaking van de examenuitslagen.
In deze nieuwsbrief is er volop aandacht voor thema’s in en van de school. Heel bijzonder is het dat we dit schooljaar voor de eerste keer contact hebben gemaakt met een school in Denemarken, dit in het kader van onze internationalisering. U kunt hierover lezen in deze nieuwsbrief.
 
Voor nu wens ik u fijne pinksterdagen.
 
Vriendelijke groet, B. Kozijn
ouderzaken
Oudercontactgroep
Op 19 april vond de 3e bijeenkomst van de oudercontactgroepen plaats. In de verschillende teams kwamen ook verschillende thema’s aan bod: enquêtes onder leerlingen, huiswerk wel of niet in Magister, de buitenlesactiviteiten, toetsen wel of niet mee naar huis. In nagenoeg alle groepen stond het beleid rond sociale media op de agenda. Hier gaan we volgend jaar intensief aandacht aan besteden. Ook het nieuwe schoolgebouw kwam aan bod. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het Programma van Eisen; de boodschap van veel ouders was, om de huidige sfeer van het HWC goed vast te houden in het nieuwe gebouw.
We ervaren de oudercontactgroepen als een verrijking en zullen er zeker mee doorgaan volgend jaar. Uiteraard gaat de samenstelling veranderen: er komen ouders bij omdat hun kind nieuw op school komt, er gaan ouders uit omdat hun kind examen heeft gedaan. Dat maakt de oudercontactgroep dynamisch. Op de kennismakingsavonden aan het begin van het nieuwe jaar doen we weer een oproep voor nieuwe leden.
 
Anneke Velthuijsen
 
Hieronder een beknopt verslag van een van de oudercontactgroepen
Oudercontactgroep vmbo-t
Ook de derde keer dat de oudercontactgroep van het vmbo-t team bij elkaar kwam waren er weer veel ouders aanwezig. Het is fijn om te zien dat de bereidheid van ouders om mee te denken over het onderwijs en de begeleiding op het vmbo-t zo groot is.
Het thema was vmbo-t met de ‘t’ van talent en na een algemene presentatie hebben we ons gebogen over de vraag: Welke talenten zouden we graag onze kinderen zien ontplooien binnen school? Uitkomst was dat er al voor veel talenten aandacht is op het vmbo-t, wel gaven ouders aan dat zaken als bijvoorbeeld vakoverstijgende projecten, gebruik van ICT en samenwerken meer aandacht zouden mogen krijgen.
De vorige OCG hebben we een inventarisatie gedaan van welke thema’s volgend jaar interessant zouden zijn. We hebben deze bijeenkomst afgesloten met een hierover verder te praten. Volgend jaar gaan we het o.a. hebben over  de sfeer in de klas, motivatie en social media.
We nodigen alle geïnteresseerde ouders volgend jaar om hier over mee te komen praten.
 
M. Ran, teamleider (T)vmbo-t
 
Diefstal uit de kleedkamers L.O.
Deze week werden we geconfronteerd met een aantal diefstallen uit de kleedkamers bij de gymzalen. We betreuren dat zeer.Het gaat dan om geld dat uit een tas wordt gepakt, soms ook een mobiele telefoon, of zelfs gewoon schoolspullen als een passer. Uiteraard hangen er, om privacyredenen, geen camera’s in de kleedkamers; om praktische redenen is het ook niet mogelijk de kleedkamers op slot te doen; dat betekent dat leerlingen extra goed op hun spullen moeten letten. Hoewel we leerlingen op het hart drukken, hun kostbare spullen (telefoon, oortjes, geld, rekenmachine, laptop) niet in de kleedkamer achter te laten, komt het toch regelmatig voor dat dat wel gebeurt.
We vragen ouders hierbij, nog eens met hun kind te bespreken hoe belangrijk het is, deze zaken in hun kluisje op te bergen. Natuurlijk zouden we liever zien, dat iedereen zijn of haar spullen gewoon kon laten liggen en erop kon vertrouwen dat niemand eraan zou komen, maar helaas is de realiteit anders.
Als schoolleiding beraden wij ons op maatregelen, die kunnen helpen om het probleem op te lossen.
 
Mevr. A. Velthuijsen
onderwijs

De sectie Duits biedt sinds dit schooljaar het Deutsches Sprachdiplom, kort DSD aan. Deze Duitstalige evenknie van IB en Delf scolaire bestaat uit twee trappen: DSD1 op ERK-niveau B1. De eerste groep leerlingen heeft dit examen in het voorjaar gedaan en kijkt uit  naar de uitslagen. De tweede trap, ERK-niveau B2/C1 verleent toegang tot Duitse universiteiten. Wij zijn blij te kunnen vermelden dat het HWC als eerste en enige school in Nederland nu de officiële accreditatie als DSD2-school van het Duitse ministerie van onderwijs heeft gekregen! Een groep gemotiveerde leerlingen uit V5 is nu druk bezig om zich op de eerste ronde examen voor DSD2 eind november voor te bereiden.
  
A. Schooneman, docent Duits, coördinator internationalisering
 
Anglia
Vorige week ontvingen we de uitslagen van de schriftelijke Anglia-examens die in april zijn afgenomen bij leerlingen van zowel tweetalig vwo als van tweetalig en regulier vmbo-t. We zijn heel trots op de goede uitslag: iedereen is geslaagd! Zelfs de drie leerlingen van tweetalig vmbo-t die op Proficiency niveau examen hebben gedaan. We bedanken de docenten die de leerlingen zo goed hebben voorbereid op deze examens, Mrs. Payne, Mrs. Wichems en Mrs Heinemeijer.
Gefeliciteerd allemaal! Good work.
 
Mrs. Smits, teamleider Tvwo onderbouw
Mr. Ran, teamleider (T)vmbo-t
 
Lenteschool 2017
In mei gingen ruim 70 leerlingen uit klas 3 en hoger van het HWC naar de lenteschool die in ons gebouw werd verzorgd door docenten van Het Studielokaal. Doel van de lenteschool is om het aantal leerlingen dat een leerjaar moet overdoen te verminderen. Ook leerlingen van het Alkwin Kollege en het Keizer Karel College volgden in de meivakantie, en ook op een aantal zaterdagen in mei, extra lessen Nederlands, Engels, Duits, Frans, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie, economie, M&O en geschiedenis. Er is hard gewerkt door de leerlingen. De meesten van hen volgden tijdens de lenteschool lessen in twee vakken. Onze eigen docenten benoemden voor elke leerling een aantal leerdoelen en verzorgden het lesmateriaal. Docenten van Het Studielokaal gingen vervolgens met onze leerlingen aan de slag. Wie door de school liep zag in vrijwel alle lokalen groepjes van ongeveer zeven leerlingen samen met een docent aan het werk. Er werd klassikaal lesstof uitgelegd, in groepjes aan vragen en opdrachten gewerkt, maar ook individueel werden de leerlingen goed begeleid. Elke dag maakten de leerlingen een dagtoets om te kijken of ze de behandelde lesstof goed hadden begrepen. Per dag werd zowel aan de ouders als aan school een kort verslag gestuurd over de vorderingen die werden gemaakt. Aan het einde van de lenteschool maakten de leerlingen een toets over de gehele leerstof. Het doel van deze eindtoets was niet zozeer het behalen van een cijfer maar wel om te bekijken welke voortgang er is geboekt door de deelname aan de lenteschool. Onze docenten krijgen van alle leerlingen een schrift met daarin het gemaakte werk en de toetsen terug. Zo zien ook zij wat de leerlingen hebben geleerd tijdens de lenteschool.
 
 docenten van Het Studielokaal tijdens de lenteschool op het HWC
 
De komende tijd evalueren we de lenteschool. Onze eerste indruk is dat de meeste leerlingen tevreden zijn over de kwaliteit van de lessen. We zijn heel trots op de ruim 70 leerlingen die hard hebben gewerkt tijdens de lenteschool. Nu maar hopen dat het hen helpt om over te gaan naar het volgende leerjaar. Nog een paar weekjes wachten en we weten of dat is gelukt!
 
H. Tennekes
leerlingbegeleiding
Voor ouders van leerlingen in vmbo-t 3
Volgend jaar gaan de leerlingen in T4  4 dagen stage lopen.
Als de jaarplanner voor volgend schooljaar rond is, krijgen de leerlingen te horen wanneer ze op stage kunnen. Meestal vindt de stage aansluitend plaats aan de eerste toetsweek in november.
Waar je gaat stage lopen, mag je zelf bepalen.  Het is namelijk de bedoeling dat je zelf op zoek gaat naar een stageplek.
Hoe aan een plek te komen? Vaak lukt het om een stageplek te vinden via je ouders, familie, kennissen, buren, facebook, etc. Soms lukt dat echter niet. Plan dus genoeg tijd om een stageplek te zoeken.
 
Wat zijn de voorwaarden voor een stageplek?
 
- Je kunt alleen stage lopen tijdens de opgegeven periode. Andere dagen zijn niet mogelijk.
- Je mag stagelopen bij een familielid maar liever een andere werknemer als begeleider.
- je stageplaats moet duidelijk een beroepsoriënterend karakter hebben,
- dagvullend zijn, gewone werkdagen lopen van 09.00 tot 17.00 uur,
- dus niet je bijbaantje
 
Hoe eerder de leerlingen en u als ouder hierover vast na gaat denken, hoe succesvoller de stage en de voorbereiding erop meestal verloopt.
 
Voor ouders van leerlingen in vwo 5
Door de nieuwe veranderingen in de selectie van vervolgopleidingen en het afschaffen van de centrale loting, hebben de eindcijfers van vwo 5 extra gewicht gekregen.
 
Alle opleidingen die een selectie hanteren, zoals International Business Administration aan de VU, Geneeskunde en Tandheelkunde, maar ook Fysiotherapie en Journalistiek, gebruiken de eindcijfers van vwo 5 bij de selectieprocedure.
 
Het is voor leerlingen die overwegen een dergelijke opleiding te gaan doen dus extra belangrijk een goed eindrapport neer te zetten. Mocht de intrinsieke motivatie daarvoor dus wellicht wat inzakken, dan kan deze externe factor misschien een zetje in de rug geven. Daarnaast hopen we dat u juist ook dit jaar de studiekeuze onderwerp van gesprek laat zijn aan de keukentafel.
 
Mocht u hierover meer willen weten, dan kunt u te allen tijde contact opnemen met de decaan van het vwo, dhr. Thijs.
 
Kijkt u voor de data van de open dagen vooral ook even op http://hwc.dedecaan.net
 
U vindt hier ook handige links die u kunnen helpen bij het inschrijven voor een vervolgopleiding en bij het aanvragen van studiefinanciering.
 
Daarnaast bieden we u graag de mogelijkheid om over de studiekeuze met uw decaan een gesprek te hebben. Veel leerlingen hebben het initiatief voor een dergelijk gesprek al genomen, maar ook u bent als ouder van harte welkom.
 
Mocht u hier behoefte aan hebben, neem dan contact op met de decaan van uw afdeling.
 
Kitty Bijenhof, decaan vmbo-t (bye@hermannwesselinkcollege.nl)
Bart Burggraaf, decaan havo (brg@hermannwesselinkcollege.nl)
Abe Thijs, decaan vwo (thy@hermannwesselinkcollege.nl)
 
Gastles door het COC
Zoals elk jaar geven medewerkers van het COC ook dit jaar een gastles aan alle derde klassen. Deze lessen vinden plaats in de week van 12 juni.
In een HWT-uur gaan twee voorlichters van het COC met klassen in gesprek over de acceptatie van seksuele diversiteit. De mentor/HWT-docent is bij deze gastles aanwezig.
Elk jaar weer blijken leerlingen deze les bijzonder te waarderen, omdat het iets bespreekbaar maakt waar ze natuurlijk wel mee bezig zijn, maar niet zo gemakkelijk over durven praten. De leerlingen van de GSA (Gay Straight Alliance) staan die week ook klaar voor gesprekjes met leerlingen die daar behoefte aan hebben.
 
Mevr. A. Velthuijsen
excursies en activiteiten

Toneelstuk ‘the orgons’

Iedereen opgelet! Dinsdag 20 juni 2017 vindt het toffe toneelstuk 'the orgons' plaats, hier op het HWC. Het is geïnspireerd door de bekende reality tv-serie 'The Kardasians'. Voor meer informatie over het toneelstuk kunt u ons instagram account in de gaten houden: hetisjeboitartuffe.
 
Hopelijk tot dan!
Productiegroep Ckv havo 4 klas D, E, F
 
Debatwedstrijd vmbo-t
Op maandag 12 juni vindt de debatwedstrijd plaats tussen het Amstelveen College, Panta Rhei en het Hermann Wesselink College, de debatwedstrijd wordt georganiseerd i.s.m. Rotary Amstelveen-Amstel. Ook dit jaar hebben we weer een mooie groep T3-leerlingen die hier het beste van zichzelf gaan geven. Zij worden hierop voorbereid door hun docenten Nederlands en krijgen bovendien twee trainingen van het Nederlands Debat Instituut. De jury bestaat naast een drietal Rotary leden ook uit OOP-ers van de drie scholen, voor onze school zal Raymond Blom, onderwijsassistent, daar zijn bijdrage aan leveren. De debatwedstrijd begint om 19.00 uur op het Amstelveen College en iedereen is van harte welkom.
 
M. Ran, teamleider (T)vmbo-t
 
Cricket challenge 2017
Op dinsdag 16 mei jl. was de cricket challenge 2017. Dit is een cricket toernooi voor leerlingen uit de 2e klas tvwo. Ongveer 60 scholen uit heel Nederland doen hier aan mee. In de eerste ronde speel je tegen teams uit de regio. Van elke regio gaan er twee door naar de landelijke finale in Utrecht op 20 juni a.s. Dit jaar deden namens het HWC mee: Tony Davidson, Eline Olk, Storm Kwakman, Cedric Klei, Anouk Carels, Elise van der Lei, Philip Storm van 's Gravensande, Filip Piperas, Daniel Valstar, Tobias van der Lei en Famke Hylkema.
 
 
Deze leerlingen hadden in de reguliere lessen lo al kennis gemaakt met cricket en we hebben op twee vrijdagen extra getraind om goed voorbereid op dit toernooi te zijn. Op de dag zelf kregen alle leerlingen eerst nog een cricket clinic van spelers van het Nederlands team.
Na deze clinic begonnen de wedstrijden. De eerste wedstrijd werd overtuigend gewonnen. De 2e wedstrijd werd super spannend en eindigde uiteindelijk in een gelijk spel. De laatste wedstrijd in de poule ging helaas verloren maar omdat ze tweede werden in de poule mochten ze wel naar de finale poule van deze dag.
 
 
In deze poule werd zeer goed gespeeld en werden alle wedstrijden gewonnen met groot verschil. Dat betekent een uiteindelijke zeer verdiende 2e plaats in dit toernooi. Met dit resultaat mogen de leerlingen meedoen aan de grote finaledag in Utrecht op 20 juni a.s. En daar wordt nu al erg naar uit gezien door het team!
 
P. Wesselius, docent lichamelijke opvoeding
 
 Music Night in de Grote Zaal op vrijdag 23 juni 2017
Na het grote succes van vorig jaar staan veel leerlingen en docenten opnieuw op het podium van de Schouwburg Amstelveen voor een spetterende muzikale avond.
Niet alleen treden er leerlingenbands op die op de bandjesavond geselecteerd zijn, maar er zal ook door een aantal getalenteerde leerlingen klassieke muziek ten gehore gebracht worden.
Verder zullen er ook nu weer optredens zijn, verzorgd door het personeel.
Natuurlijk treedt het fantastische schoolkoor van meneer Veldhuizen op, Euphoria.
Het afgelopen jaar heeft bovendien het H.W.C. Improvisatieorkest onder leiding van bandleader Sebastian Ohm vier jazznummers ingestudeerd, waaronder drie Miles Davis arrangementen. Ook zij zullen deze avond van de partij zijn.
Kortom: Het wordt weer een geweldige avond. Mis hem niet!

Kaartjes kosten € 3,= (inclusief pauzedrankje). Ze zijn te koop via de administratie vanaf 6 juni. Iedereen is welkom, ook niet-leerlingen.

C. Rot, docent muziek, cultuurcoördinator
 
 
 
reizen

Internationalisering Duits

In de eerste week van mei reisde een groep leerlingen uit Havo en Vwo 3 op uitwisseling af naar onze Duitse partnerschool,  het Stadtgymnasium Dortmund. Na een leuke reis met de ICE van NS hispeed werden wij op school welkom geheten. Vervolgens gingen de leerlingen in groepjes op speurtocht Dortmund ontdekken. Verder werden lessen bezocht, we gingen in een klimpark in het bos door de bomen klimmen, genoten van een rondleiding door het stadion van Borussia Dortmund en sloten af met een bezoek op de TV toren van Dortmund met een prachtige zicht over de hele stad.
 
 
 
Tegelijkertijd ontvingen leerlingen uit Havo en Vwo 3 een groep leerlingen van onze nieuwe partnerschool, het St.-Georg-Gymnasium in Bocholt, Duitsland. De uitwisseling met Dortmund bleek zo populair dat wij een tweede school moesten zoeken om aan de vraag te voldoen.
De groep  bracht een bezoek aan de boerderij Clara-Maria waar een demonstratie kaas- en klompen maken werd gegeven. Tevens bezochten de leerlingen Amsterdam, waar een grachtenrondvaart en een bezoek aan het Rijksmuseum op de agenda stonden. Een bezoek aan de oude binnenstad in Haarlem rondde het programma af. Een artikel in het Duits op de website van onze partnerschool is onder de volgende link te vinden:
 
 
Denmark exchange
From 7 to 12th of May, we've been to Denmark with a group of 10 people on an exchange. We stayed with students of the 8th class of the school Vestermose in Slagelse (pronouched: Slaelse). \
 
 
The first day there we mainly got to know each other by playing some introduction games. Then, in the afternoon, we went climbing in the climbing park Kragerup (translation: going high), however, it was very cold and our hands nearly froze off.
 
 
The second day we first met at the school and then went to Viking village Trelleborg. There, we went on a tour through the small village and a Viking longhouse. After the tour, we did some typical Viking activities and games, like baking flatbread and throwing tree trunks.  The third day we spent entirely at school, playing some games and having the classes English and History. The fourth day, we went to the Experimentarium in Copenhagen. Experimentarium is a museum like Nemo. We did lots of fun experiments.
 
 
In the evening we had dinner with the Danish students and their families at the school. After the main meal, we had white bread, which was a part of a Danish tradition,”varme hveder”, as a part of the National pray day, Bededag. On Friday, we sadly had to say goodbye to our Danish friends. Then we went to Copenhagen and went on a boat trip that showed us some of the nice parts in Copenhagen, like the little Mermaid (from the backside). One of the differences between the Danish culture and ours is the school system. We have primary school from years 1 to 8 and when you finish, you are twelve years old. They have primary school from years 1 to 9 and when they finish, they are sixteen years old. Another big difference is their morning routine at school. We just go to our classes, while they start their morning by singing a song.
 
 
They also had the good old-fashioned school bus, or they were taken to school by car. We, on the other hand, often go to school by bike. Also, the school layout was different. They had about four playgrounds and an outside classroom. The students were very nice but had other routines. For instance, they practised other sports (like boxing) and had other ways of living (like getting up half an hour before the school starts!!!, this only happened with one student though). Some of the students were really good at English, others were not that good, but overall, it was quite good. WE REALLY ENJOYED DENMARK AND HOPE WE CAN SEE THE STUDENTS AGAIN SOMETIME!!!!
 
Jens Bosman en Arlette Roos uit V3A H.W.C.
 
V3a en V3c naar Móstoles, Spanje
Van 7 t/m 12 mei waren een aantal leerlingen uit V3a en heel V3c, onder begeleiding van de docenten Ilangwa, Steenbergen en Rot, een week bij gastgezinnen van leerlingen van de Antonio de Nebrija school in Móstoles, een voorstad van Madrid.
Het was een afwisselend programma met allerlei workshops op school, een wandeling in de bergen, een bezoek aan Segovia, een rondleiding door Madrid, roeien en natuurlijk tijd genoeg om te shoppen en met elkaar op te trekken. Bijzonder was voor een aantal, om de CL wedstrijd Atletico-Real midden tussen Spanjaarden mee te maken.
Moe maar voldaan en met hier en daar een traan werd op vrijdag afscheid genomen van de school waar wij nu al jaren een prima uitwisselingsband mee hebben.

Cees Rot, docent muziek en wiskunde
 
  
belangrijke data
Schoolvakanties 2017-2018
Hieronder treft u de planning van de schoolvakanties voor volgend schooljaar aan. Zoals uit het overzicht blijkt, hebben we, in tegenstelling tot de meeste andere scholen,  (ruim) één week meivakantie.
·         Herfstvakantie zaterdag 21 oktober 2017 tot en met zondag 29 oktober 2017
·         Kerstvakantie zaterdag 23 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018
·         Voorjaarsvakantie zaterdag 24 februari 2018 tot en met zondag 4 maart 2018
·         Meivakantie vrijdag 27 april 2018 tot en met zondag 6 mei
·         Zomervakantie zaterdag 21 juli 2018 tot en met zondag 2 september 2018
 
Het overzicht van alle (rooster)vrije dagen en  feestdagen volgt in de volgende nieuwbrief.
 
Eind van het jaar, vergaderingen en rapportuitreiking
De week van 10 juli is de laatste lesweek; op maandag en dinsdag werken we met een 40-minutenrooster. Van woensdag tot en met vrijdag sluiten we het jaar voor de leerlingen af met allerlei projecten en activiteiten, met als feestelijk punt achter het schooljaar het schoolfeest voor alle leerlingen op vrijdagavond 14 juli.
Op maandag 17 juli vinden de overgangsvergaderingen plaats; op woensdag 19 juli worden de definitieve beslissingen omtrent overgaan, doubleren, taken, herexamens en vakkenpakketten genomen.   Daartussenin kan de mentor contact met de leerling/ ouders opnemen voor nader overleg naar aanleiding van de uitkomsten van de rapportvergadering. Het is dus van groot belang dat de mentor ouders en leerling  kan bereiken in deze periode!
Op vrijdag 21 juli vinden de rapportuitreiking en het inleveren van het Iddink-boekenpakket plaats, volgens een vooraf bekend gemaakt rooster. Alle leerlingen krijgen dan door de mentor hun rapport uitgereikt. Als een leerling vanwege dringende zaken hierbij niet aanwezig kan zijn, moet hij ruim van tevoren met de teamleider overleggen hoe het rapport dan wél in zijn bezit komt. We geven geen rapporten mee met broer/zus, vriend of vriendin. Bij de teamleider kan een leerling een aan zichzelf geadresseerde envelop, A5-formaat, inleveren, voldoende gefrankeerd (postzegel 2). Het rapport wordt dan thuis gestuurd. Let op: taken kunnen we niet meesturen! Leerlingen moeten  met hun teamleider afspreken hoe ze een evt. taak in hun bezit krijgen.  Mevr. A. Velthuijsen
 
Belangrijke data
contactinformatie

Hermann Wesselink College
Startbaan 3
1185 XP Amstelveen
Tel. 020-6459751
E-mail:
Hermann Wesselink College
Website: www.hethwc.nl