Nieuwsbrief december 2014
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA

December
26-31: Techniekweek Inzell incl. wedstrijden
 
Januari
22-28 januari: Sprintweek Inzell
 
Februari:
6-7-8: Coaching WK Masters Allround in Calgary (Canada)
 
Maart:
7-8: Coaching NK Masters Groningen
21-22: Coaching WK Masters  Sprint in Kolomna (Rusland)
 
TIP - TIP - TIP
 
HOU JE WARMTE VAST
 
Warmteverlies vindt plaats op de plekken waar het verschil tussen omgeving en lichaamstemperatuur het grootste is.
 
De lichaamsdelen waar geen kleding zit, zullen dan ook de meeste warmte verliezen.
 
Handschoenen en een muts zijn daarom niet alleen veilig, maar beschermen je ook tegen te veel warmteverlies. Ook een kol of buff om je hals warm te houden, kan dus zeker geen kwaad!
 
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA


   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
Topweken in het najaar!
Met maar liefst zes techniekweken, en daarnaast ook heel veel privétrainingen, bijscholing voor trainers, clinics voor verenigingen en introductietrainingsweekend(en) voor de UK, kunnen we terugkijken op een druk en succesvol najaar.
 
De ijsbaan in Inzell ging twee weken later open dan het vorige seizoen, maar met wat schuiven en plannen, konden we toch begin van het seizoen veel schaatsers blij maken met een techniekweek op het fantastische ijs van Inzell, nog voordat de eigen baan (in Nederland) open ging of voordat de (belangrijke) wedstrijden begonnen.
 
Degenen die liever eerst wat ijsgewenning op hun thuisbaan opdeden om daarna van heel rustige ijsuren in Inzell te kunnen genieten, kwamen in november en begin december volop aan hun trekken.
 
Naast schaatsers uit alle delen van het land, waren er ook veel Noren van de partij en daarnaast ook sporters uit Duitsland en Oostenrijk.
 
 
Een impressie van deze fantastische weken vind je op onze (openbare) Facebook-pagina.
 
Sprintweek Inzell
Voor het laatste deel van het schaatsseizoen staat er nog één techniekweek op het programma: een week rondom de "18th Masters’ International Speed Skating SPRINT CLASSICS 2015" die op 24 en 25 januari worden georganiseerd in Inzell.
 
De week start op donderdagmiddag met twee dagen wedstrijdvoorbereiding, dan twee wedstrijddagen, bestaande uit 2x 500m en 2x 1000m. En tot slot volgen er nog drie dagen techniektraining.
 
Deelname aan deze week is voor alle masters die aan deze internationale Sprint Classics meedoen. Een ideale week om de puntjes op de i te zetten voor het NK Masters of WK Sprint voor Masters aan het eind van het seizoen.
 
Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Mail voor meer informatie over deze week of aanmelding naar info@schaatstrainingadvies.nl.
 
 
StartCoach vast onderdeel techniekweken
Niet alleen Jeremy Wotherspoon en Arthur Was zijn enthousiast over de ‘StartCoach’, ook wij zijn van mening dat het gebruik van de StartCoach tijdwinst op kan leveren bij de start. Daarom zetten we de StartCoach volop in bij onze Techniek Trainingsweken in Inzell.
 
De ‘StartCoach’ is ontwikkeld door oud-sprinter Matthijs de Vries, die zelf al meerdere malen deelnemer was aan onze trainingsweken. Schaatsers die trainen in de Max Aicher Arena in Inzell, kunnen gebruik maken van dit nieuwe systeem dat helpt bij het verbeteren van de eerste meters van de start, waardoor flink wat tijdwinst te boeken is. De gedachte achter deze nieuwe manier van trainen is dat de startprocedure zo realistisch mogelijk wordt nagebootst.
Lees meer over de StartCoach en bekijk wat Wotherspoon en Was van de StartCoach vinden op onze website.