nieuwbrief juli 2021

Voordat de Beatlemania haar intrede deed in Nederland was er het tijdsperk van de zogenaamde gitaarbands.
Enkele van deze ‘gitaar heroes’ uit de sixties zijn nog steeds actief en uiteraard bij ons te boeken.
 
Sinds 1958 scoorde  de legendarische gitarist René Nodelijk met zijn Haagse band The Alligators enorm veel hits.
Vooral “Guitar Boogie” ook wel “Alligator Boogie” is tot standaardwerk in de Nederlandse popgeschiedenis uitgegroeid.
In 1977 kwam zangeres Renée bij de groep en veranderde de naam van de band in de naam "Renée".
Zij breken door in binnen- en buitenland en waren ze vaak te zien op televisie met grote, internationale hits als Sweet Nothin's, High Time He Went enz.

Jan de Hont stond aan de wieg van de legendarische band ZZ & De Maskers.
Hij groeit uit tot een van de bekendste gitaristen van Nederland.
Geniet van La Comparsa, een compositie van meer dan honderd jaar oud waarvan hij een gitaar instrumental maakte die een evergreen werd.
Uiteraard komt het originele repertoire van ZZ & de Maskers ruimschoots aan bod zoals o.a. Till, La Comparsa, James Bond, Goldfinger, Dracula, Ik heb genoeg van jou, Tamara, Brand New Cadillac en nog vele andere.
 
The Java Guitars, onvervalste Indorock zoals men dat van hun gewend was.
Een ‘Ode aan de Tielman Brothers’ en de pioniers van de Indorock gebracht door een muzikant (lid van the Java Guitars) die daadwerkelijk bij de Tielman Brothers hebben gepeeld, "Classic Indorock" met de guitar hero’s Benny Poetiray en Hans Bax.
Zij spelen al vele jaren met groot succes in de Rock & Roll en Indo Rock scene.
 
Jumping Jewels Revival Band, met de originele sologitarist Hans van Eijk.
Naar aanleiding van een optreden in 2011, waar ‘Jewels’ zoveel positieve reacties ontvingen, besloten ze om deze act voort te zetten onder bezielende leiding van Hans van Eijk, leadgitarist van de originele Jumping Jewels.
Onder de naam “Jumping Jewels Revival Band” speelt de band het repertoire uit de vroegere succes periode uitgevoerd in de bekende en vertrouwde Jewels stijl.
 
Het is allemaal begonnen in het begin van de jaren 60, toen een paar vrienden de Haagse rockband ‘THE BLACK ALBINO’S’ oprichtten.
In 2004 kwamen de Black Albino’s in hun originele bezetting weer bij elkaar en nu, ruim 50 jaar verder, spelen the Black Albino’s nog net zo enthousiast als in de roemruchte zestiger jaren toen de gitaarrock op zijn hoogtepunt was.
 
The Shakin' Arrows uit Waalwijk, die zich de naam van de Nederlandse Shadows hebben verworven, waren erg succesvol in de periode van 1960 tot 1965, doch plaatopnamen werden toen nog niet gemaakt.
 
De Crazy Rockers uit Den Haag, een van de, of misschien wel de enige, overgebleven bands uit de naoorlogse Indo Rock periode.
Samen met o.a. The Tielman Brothers en The Javalins waren zij de grondleggers van de Indische muziekstroming de later door organisatoren tot Indo Rock omgedoopte oer Rock-‘n’-Roll.
 
Ook verzorgen wij de boekingen voor een groot aantal nationale en internationale artiesten op het gebied van ‘Goud van Oud’, Country & Western en Indische artiesten.
 
Smitsweg 51, 3222 AG Hellevoetsluis, 0181 324 310