Quote
 Week 38
Jaar 2010
  ___________________________________________________________________________
 
 
De vissers weten dat de zee gevaarlijk is en een storm verschrikkelijk. Maar zij vinden niet dat deze gevaren excuses mogen zijn om aan wal te blijven.
 
 
Vissers kennen de gevaren van de zee. Ze weten wat te doen wanneer de netten haperen, overvol zijn of als de motor sputtert. Ze hebben geleerd subtiele signalen op te vangen wanneer een storm nog veraf maar toch op komst is zodat ze de nodige voorbereidingen kunnen treffen. Kortom: ze kennen hun vak. Daardoor kunnen ze overleven in een snel veranderende, soms vijandige omgeving.  Ook een leidinggevende kan niet aan de wal blijven staan.  Met andere woorden: zich baseren op zijn hiërarchische managementpositie binnen de organisatie.  Je bent geen leidinggevende door functie of titel. Je bent het door je attitude en  door de manier van omgaan met je medewerkers. Als de wil aanwezig is dan kan dit aangeleerd worden door onder andere  onder begeleiding te reflecteren over jezelf als leidinggevende , door kennis en vaardigheden op te doen over de mechanismen van het groepsdynamisch proces en over het gepast inspelen op de gedragsuitingen van je medewerkers. 
 
Tot het einde van dit jaar zit onze agenda vol. Mocht je echter interesse hebben, of ken je iemand die geïnteresseerd kan zijn, dan verwijzen we graag naar onze eerste open vormingmodule 'Leiderschap is Vakmanschap' van 2011. Er zijn slechts twaalf plaatsen beschikbaar.   
   
  
                                              Zeezicht bij Les Saintes-Maries-de-la-Mer, 1888 
 
                          
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.