16 oktober 2021
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief voor leden én niet-leden willen we alle geiïnteresseerde trainers en trainers in opleiding in Nederland informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
  • 23 oktober: bijscholing omgaan met druk (Utrecht)
  • 16 november: masterclass inspanningsfysiologie: testen en meten in het schaatsen (Heerenveen)
  • 9 april 2022: ALV
 
 
Zaterdag 23 oktober: bijscholing 'Maak je rijders veerkrachtiger'
Komende zaterdag 23 oktober organiseren we in samenwerking met Afke van de Wouw de bijscholing ‘Maak je rijders veerkrachtiger’.

Als je vorig jaar de webinar van Afke hebt gevolgd, dan weet je in theorie hoe je kunt omgaan met tegenslag en wat hetgeen is dat positief bijdraagt aan veerkracht. In deze praktische workshop gaat Afke meer in op de toepassing in de praktijk: hoe maak je je rijders veerkrachtiger?
 
In het eerste deel vertelt ze meer over de achtergrond van verschillende toepassingen en de werking ervan. Dit zijn toepassingen zoals ademhalings- en ontspanningstechnieken, visualisatie en self-talk. In het tweede deel laat ze je deze technieken ook ervaren en ga je dus volop zelf aan de slag. 
 
Licentiepunten: 3
 
De webinar van Afke vorig jaar niet gevolgd? Kijk deze als je het interessant vindt dan terug in de kennisbank.
 
Gelijk aanmelden? Log dan in via de Ledenportaal en meld je snel aan. Dit kan uiterlijk tot en met woensdag 20 oktober!
 
Ben je (nog) geen lid van de NSTV en wil je wel deelnemen? Omdat we nog plaatsen beschikbaar hebben, kun je voor 20 euro ook als niet-lid deelnemen. Stuur in dat geval een mail met je NAW-gegevens en welk trainersdiploma je hebt.
 
Follow up lesgeven in de praktijk en didactiek
Op zaterdag 9 oktober zouden we de praktijkbijscholing “Lesgeven en didactiek” organiseren in Leeuwarden. Vanwege te weinig deelname is deze niet doorgegaan.
 
Op dit moment inventariseren we een nieuwe datum. Heb je ook interesse, stuur dan een mail en geef aan waar je voorkeur naar uitgaat: door de week, middag, avond, weekend, ochtend, middag etc.
 
Dinsdag 16 november: Masterclass Inspanningsfysiologie: testen en meten in het schaatsen
In de herhaling: door de vele vraag organiseren we op dinsdagavond 16 november nogmaals de Masterclass Inspanningsfysiologie “Testen en meten in het schaatsen” door Diane Valkenburg.
  
Er wordt veel getest, maar waarom wil je testen en wat doe je met de resultaten? Diane zet je middels deze interactieve masterclass flink aan het denken over de waarde en mogelijkheden van testen in jouw specifieke situatie, dus wat kun je met jouw (niveau) schaatsers. Wat is wenselijk en wat is haalbaar? Wat wil je verbeteren en hoe kun je dit meten? En wat doe je met het resultaat?
 
 
Diane is oud-topsschaatser, trainer van het Jumbo-Visma marathonteam, afgestudeerd bewegingswetenschapper en eigenaar van “Beter Trainen“.
 
De masterclass is toegankelijk voor leden van de NSTV vanaf ST3.
 
Datum en locatie
Dinsdag 16 november
19.00-21.30 uur 
Hotel Heidehof in Heerenveen 
 
Aanmelden doe je via de Ledenportaal.
 
Nog geen lid van de NSTV?
Ben jij geen lid van de NSTV, maar wel gediplomeerd trainer? Meld je dan aan als lid van de NSTV, dan kun je direct gratis deelnemen aan bovengenoemde bijscholingen!
 
Volop bijscholingen
Een lidmaatschap kost 45 euro per jaar en dan kun je het hele jaar gratis of met korting deelnemen aan al onze bijscholingen, van online sessies tot praktijk workshops, masterclasses en het jaarlijkse schaatstrainerscongres. Ons lidmaatschap biedt nog veel meer, bekijk alle voordelen hier.
 
Word nu lid en betaal de helft
Maar... als je nú lid wordt, betaal je voor de rest van dit jaar slechts de helft van het lidmaatschap en kun je deelnemen aan alles wat nog komen gaat!  
 
In trainersopleiding: 1 jaar gratis!
En ben je in KNSB trainersopleiding? Dan is voor jou als 'aspirant-lid' het eerste jaar gratis!
 
Aanmelden doe je heel eenvoudig online via onze website.
 
De NSTV, de vereniging van en voor schaatstrainers!
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook