Voorwoord
Herfst. Bomen verkleuren, bladeren vallen, de dagen worden korter.  In de herfst plukken we de vruchten van ons werk. We oogsten en waarderen wat we hebben bereikt. Tegelijkertijd is het de fase van loslaten. Een ogenschijnlijke verstilling waar veel activiteit onder schuil gaat, een boven- en onderstroom welke je kan helpen een nieuwe laag van je potentieel aan te boren.
 
Ook in het samenwerkingsverband is onder het rustige uiterlijk volop activiteit. Nieuwe netwerkgroepen zijn gestart, digitale trainingen, bijeenkomsten en ontmoetingen vinden plaats, het activiteitenplan voor 2021 is bijna klaar. We zetten de beweging naar inclusief onderwijs verder in. Inclusief onderwijs is voor alle jongeren in onze regio als onderdeel van een inclusieve maatschappij. En professionals die de juiste ondersteuning krijgen om dit waar te maken.
 
Ook wij kijken terug naar wat we samen bereiken in het leven van jongeren. Én we stellen onszelf de vraag hoe we ons potentieel kunnen benutten. Hoe bieden we jongeren een kansrijke toekomst? Welke activiteiten doen ertoe? Wat kan beter? Wat kan anders? Welke activiteiten laten we ‘vallen’? Samen doen wat nodig is.
 
Hartelijke groet,
 
Anne Veldt
Directeur-bestuurder
Professionaliseringsaanbod schooljaar 2020-2021
Juist in deze corona-tijd vinden wij het belangrijk om met ekaar in contact te blijven en te blijven leren van en met elkaar. Dat doen we tegenwoordig online. Trainers en opleiders hebben hun trainingen omgezet naar een passend online aanbod, zodat u inspiratie en kennis opdoet en uitwisselt met andere collega's. De trainingen zijn bestemd voor iedereen die actief is in ons samenwerkingsverband, zoals ondersteuningscoordinatoren, trajectbegeleiders, docenten en mentoren. U vormt het hart van het onderwijs. Daarom investeren we in uw ontwikkeling. Voor het overzicht en aanmelding klik hier.  
Het project M@ZL is op 20 oktober officieel van start gegaan!

In de interactieve kick-off werden de deelnemers geïnformeerd over de stappen, rollen en verantwoordelijkheden binnen de M@ZL methodiek. Nét iets anders dan normaal ontmoetten we elkaar in een digitale zaal. Nieuw, spannend en niet te vergelijken met de energie van live. Maar absoluut een mooie conferentie. Lees verder ...
Terugblik webinar 'Motivatie Binnenstebuiten' op 28 oktober 
In een inspiratiesessie nam Rebecca Trouwee van Youngworks de deelnemers mee in de ins en outs van jong zijn, jongeren en motivatie. Voor informatie en downloads klik hier
Zijn mijn leerlingen allemaal aanwezig? 

Hoe stimuleer ik alle leerlingen om weer op school te komen? Hier vindt u betrouwbare informatie en antwoord op vragen die u kunnen helpen om ook de leerlingen die niet uit zichzelf komen, weer terug op school te krijgen. Hiermee dragen we bij om schooluitval van jongeren nu en in de toekomst te voorkomen.
Evaluatie passend onderwijs: minister stelt een stevige verbeteraanpak voor

Hoewel er op veel plekken al het nodige bereikt is en het ondersteuningsaanbod beter is geworden, zijn we nog lang niet overal waar we willen zijn, schrijft minister Slob over de evaluatie passend onderwijs aan de Tweede Kamer. Lees verder ...
Nieuwe pagina TOP dossier op het netwerkplein
Op deze pagina vindt u alle informatie over hoe u via TOP dossier ondersteunings- en TLV aanvragen kunt indienen. U vindt hier alle handleidingen, tips en trics & (!) korte instructievideo’s.
Netwerkplein 
Op ons netwerkplein delen we interessante en relevante informatie. Nog geen lid en wilt u graag uptodate blijven? Stuur een mail naar secretariaat@swvnk.nl onder vermelding van 'netwerkplein'. We zorgen voor een registratielink. 
Samenwerkingsverband vo Noord-Kennemerland
Hertog Aalbrechtweg 5, 1823 DL Alkmaar, 072-7920100