Quote
 Week 45
Jaar 2012
  ___________________________________________________________________________
 
Ik zie veel mensen die bezig zijn met hun werk. Bij de omgang met hun mensen staan ze minder stil. Mijn punt is dat dit net het verschil maakt. Vergeet niet: een werknemer die graag voor je werkt, is goud waard.
Michel De Coster

Michel De Coster kan je wat mij betreft het best omschrijven als een duizendpoot. Succesvol manager, ondernemer, bassist bij ‘De Mens’, auteur van het managementboek ‘No Nonsense’, racepiloot, kwarttriatlon loper en bovenal ook echtgenoot en vader. Bovendien kan hij blijkbaar een goed evenwicht vinden tussen werk en privé.

Zoals je al hebt kunnen lezen in bovenstaand citaat is het iemand die als leidinggevende sterk gelooft en investeert in de omgang met zijn medewerkers.  Dit principe wordt ook door Neil Crofts heel duidelijk uit de doeken gedaan in zijn artikel ‘Its the people, stupid’.
 
Yacht, een bedrijf dat werkt voor randstad Nederland, heeft een onderzoek gedaan naar de wendbaarheid van bedrijven. Ook uit dit onderzoek kwam naar voren dat met zachte hand sturen op harde doelstellingen bevlogen werknemers oplevert. De resultaten van dit onderzoek kan je via deze link consulteren op slideshare en een synopsis kan je lezen in het artikel ‘Zachte managers boeken klinkende resultaten’ waarbij zacht niet moet begrepen worden als besluiteloos, meegaand of handelen als een zachte heelmeester die stinkende wonden maakt. Integendeel.

Het belang om voluit in te zetten op zijn medewerkers wordt door heel wat leidinggevenden nog altijd teveel onderschat. Zij verliezen zich door te ‘werken in’ als manager en vergeten nog teveel het belang van het ‘werken aan’ je organisatie, je bedrijf, je team… . En als leidinggevende doe je dit onder andere door aandacht te hebben voor het echte kapitaal van je bedrijf: je mensen.  Meer hierover kan je ook vinden bij Chris McGoff in de ‘Prime: IN-ON’.  
 
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.