Stedelijke nieuwsbrief - 12.06.2020
Speelpleinwerking en sportkampen zomer 2020
 
Onder het motto ‘Hou het veilig, maar plezant’ werd hard gewerkt aan een aangepaste speelpleinwerking dat nog steeds laagdrempelig blijft en grenzeloos speelplezier voorop stelt. Op voorhand inschrijven en bubbels per leeftijdsgroep van max. 50 kinderen zijn de belangrijkste aanpassingen. Voor +12 jarigen is er een apart programma met een tienerbubbel en drie creatieve cultuurkampen. Voor praktische info en de laatste updates & richtlijnen, neem een kijkje op jonginzottegem.be. Ook voor sportievelingen goed nieuws: de zomersportkampen gaan door, mits de nodige voorzorgen uiteraard. We wensen alle kinderen een zomer boordevol speel- en sportplezier!

 
 
Bibliotheek Zottegem terug open
De bibliotheek van Zottegem opende opnieuw zijn deuren op maandag 8 juni. De openingsuren blijven dezelfde als voorheen. Om het bibliotheek bezoek veilig te laten verlopen voor bezoekers en werknemers zijn een aantal belangrijke voorzorgsmaatregelen genomen. Wie liever gebruik blijft maken van de gratis afhaaldienst kan dat nog steeds. Voor meer informatie, openingsuren en het online raadplegen van de cataloog kan je terecht op de website van de Bib: zottegem.bibliotheek.be.
 
 
 
CC Zoetegem popelt: cultuurseizoen 20-21
Het nieuw programma van CC Zoetegem al ontdekt? Achter de schermen werd druk gewerkt aan een nieuw cultureel seizoen, met alweer een pak mooie namen! Hoe dit seizoen precies zal verlopen weten we nog niet zeker, maar we geloven dat mensen zin hebben in theater en muziek, in ontmoeten en in ontspanning! Uiteraard met zorg voor ieders gezondheid en veiligheid. De ticketverkoop gaat van start op maandag 15 juni vanaf 9 uur, via de webshop van Zottegem en via de Uitbalie. Reserveer dus alvast jouw zitje!
 
 
 
Digitale dienstverlening Burgerzaken
Stad Zottegem zet voor alle dienstverlening in op een digitaal aanbod, zo ook voor de dienst Burgerzaken. Inwoners kunnen er op verschillende manieren terecht en zo heel makkelijk attesten en aanvragen in orde brengen. De dienst burgerzaken blijft werken op afspraak en sinds deze week is het mogelijk om zelf een afspraak in te plannen via de online afspraken agenda. Ook via het e-loket kunnen veel formulieren online aangevraagd worden zonder dat je hiervoor de deur uit moet.
 
 
 
Zorgcampus Egmont herstart activiteiten
Zorgcampus Egmont, de overkoepelende campus waarin het Lokaal Dienstencentrum, het Dagverzorgingscentrum en het Woonzorgcentrum vervat zitten, herneemt geleidelijk de activiteiten. Heugelijk nieuws voor de Zottegemse senioren en voor bewoners en hun familieleden. Uiteraard blijven de nodige voorzorgsmaatregelen wel strikt van toepassing ter bescherming van bewoners, bezoekers en medewerkers. Wil je graag op langskomen of op bezoek bij een familielid? Bekijk dan eerst even de aangepaste werking van deze diensten in coronatijden.
 
 
 
Interessant weetje:
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 15 juni met herstellingswerken in de Tweekerkenstraat in Zottegem. Voor de veiligheid en rijcomfort wordt het wegdek op verschillende plaatsen hersteld. De Tweekerkenstraat gaat volledig dicht en alle verkeer moet omrijden. De werken duren tot half juli.
 

 

© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem 
www.zottegem.be | communicatie@zottegem.be