SIBERIË EN HET BAIKALMEER

Blue Elephant heeft in 2020 enkele bijzondere nieuwe reizen op het programma van de groepsreizen opgenomen.

Een daarvan is een reis naar Siberië. Bij de oude stad Irkutsk ligt het Baikalmeer met een omgeving waar vrijwel alle vogelsoorten van Siberië te vinden zijn. De wildernis is nog grotendeels ongerept, net als dit grootste meer ter wereld. We zullen zeker ook de nerpa, de endemische zoetwaterzeehond gaan zien.

 
 
Andere nieuwe reizen
 
Armenië een eiland van rust in de altijd woelige Kaukasus. Met veel vogelsoorten van zowel Aziatische als van Europese origine. Met een uitstekend verzorgde reis wordt dit een geweldige ervaring.
 
Galápagos Ooit al eens naar de Galápagos eilanden willen gaan. Ga mee met een prachtige 8-daagse cruise en ervaar de exotische rijkdom van de natuur. Deze cruise gaat gegarandeerd door maar heeft ook een beperkt aantal plaatsen over. Aansluitend aan deze reis is er de mogelijkheid deel te nemen aan een vogelreis in het Ecuadoriaanse regenwoud.
 
 
 


Terugblik op enkele van de reizen
Een paar reizen vielen erg op. Nog maar net zijn de deelnemers van de reis naar Madagaskar terug met een schat aan waarnemingen van vogels (ruim 140 soorten met vooral zeer veel endemen), ook een flink aantal soorten kameleons en lemuren werden waargenomen.
 
Een bijzondere reis ging naar Myanmar, een van de geheel op maat gemaakte reizen die wij organiseerden.
Een groot aantal soorten werd waargenomen. Het is een bijzonder mooi land en wie naast vogels, zoogdieren en andere soorten nog wat wil ervaren van de cultuur komt beslist ruimschoots aan zijn trekken. 
 
Gambia is natuurlijk een klassieker maar ook ook hier weer hoge waardering voor de reis. Naast het enthousiasme voor de fantastische vogelrijkdom was er bijzonder veel waardering voor onze Gambiaanse gids.
 
Een andere nieuwe reis
 
Het wilde Estland
 
Een extra reis naar Estland in deze herfst werd zeer gewaardeerd door de opzet van de reis. Naast wandelen en gebruik van vogelkijktorens werd ook gekanoed en met speciale schoenen het veen verkend. Deze opzet gaf een andere en zeer aansprekende natuurbeleving  De berenhide was ook in het programma. De reis beviel zo goed dat die is opgenomen als groepsreis voor 2020. Lees verder 
 
 
 


Reizen waarvoor nog geboekt kan worden en nieuwe reizen
 
Voor de reis naar Japan kunt u t/m 1 december nog boeken. De reis gaat door, maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Altijd al een Okinawa ral, Steller's Zeearend of dansende Japanse kraanvogels willen zien, grijp dan nu de kans.
 
Januari is alweer dichtbij en ook voor Sri Lanka, Costa Rica en Gambia kan nog geboekt worden.
 
 
 
 SOVON dag
 
Zaterdag 30 november is de jaarlijkse dag van SOVON, in de Reehorst in Ede. Blue Elephant is met een stand aanwezig. Wij heten u van harte welkom bij onze stand. 
 
 
Blue Elephant is lid van garantiefonds GGTO
 
Het garantiefonds garandeert u terugbetaling van uw reisgeld en eventuele aanbetaling bij in gebreke blijven van de reisorganisatie

 
 
 
 
 
Blue Elephant partner van Vogelbescherming Nederland 

Per 1 januari van 2015 is Blue Elephant partner van Vogelbescherming Nederland (VBN). Dit houdt in dat Blue Elephant VBN promoot en projecten financieel steunt met een bijdrage.
Door te reizen met Blue Elephant draagt u bij aan internationale bescherming van vogels.
Vogelbescherming ondersteunt enkele reizen van Blue Elephant publicitair. 
 
 
Kent u iemand die deze nieuwsbrief van ons misschien interessant vindt. Stuur hem dan door.
 
 
 
BLUE ELEPHANT, Tebinckslaan 14, 9462 PV Gasselte, T 0599-565124 www.blue-elephant.nl