Quote
 Week 24
Jaar 2011
  ___________________________________________________________________________
 
Alles moet zo simpel mogelijk gemaakt worden, maar niet simpeler.
Albert Einstein
 

Net zoals vorige week citeren we een wijsheid van Albert Einstein. Wanneer je hierboven even op zijn naam klikt wordt je deze keer niet doorverwezen naar Wikipedia of naar de The Albert Einstein Archives. Neen, je zult een korte Engelstalige video kunnen bekijken dat het werk van Albert Einstein inzichtelijk maakt. De eerste keer trouwens dat ik het ook heb begrepen. Je bent nooit te oud om te leren Lachen.
 
Maar waar zit nu de link met leiding geven?
 
Vakman worden in het leiding geven leer je met vallen en opstaan. Soms kan een duwtje in de rug van een hulpvaardige hand je wel sneller vooruit laten gaan. Zeker wanneer je er open voor staat en wanneer de hulp erop gericht is je simpele (zelf)inzichten te laten ontdekken. Inzichten die je enerzijds zullen toelaten de dagdagelijkse praktijk van het leiding geven begrijpelijker te maken en je anderzijds ook toelaten vaardigheden te verwerven die toepasbaar zijn in het werkveld.
 
Chris Mc Goff is zo iemand van wie je graag en met plezier die hulp zult aanvaarden. Met ‘The Primes’ geeft hij inzicht in patronen die je als leidinggevende de nodige steun bieden om jouw opdracht te kaderen en te sturen. Zeker wanneer het om veranderingsprocessen gaat. Het leuke is dat je niet alleen alle hoofdstukken van zijn boek gratis kan downloaden, maar dat hijzelf elk inzicht volledig aan je uitlegt in videofragmenten van een viertal minuten. En door de tekeningen ‘op de achterkant van een bierviltje’ zijn ze ook visueel en voor de meesten onder ons gemakkelijker te onthouden.
 
Probeer het maar eens uit en de ene 'aha erlebnis' of 'eureka ervaring' zal volgen op de andere…
 
                        
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.