WAT WIL GEHEELD EN BEVRIJD WORDEN?


De tekeningen voor mijn maandelijkse nieuwsbrieven laten zich maken in de voorspellende, heilige nachten van 25 december tot en met 6 januari. De tekening van april is dan ook gemaakt op de ochtend van 29 december 2019, gelijk gevolgd door een eerste download van een bijbehorende tekst. Destijds was er bij het maken van deze tekening iets bijzonders dat ik nooit eerder meemaakte. Ik moest het tekenpapier meermaals draaien. Dat gaf steeds weer een ander en nieuw perspectief. Ik bekijk de energie van deze maand dan ook graag van meerdere kanten. Dit geeft meer betekenis aan een wereld op zijn kop.

De maand april staat in het teken van regenboogenergie; een op heling en inwijding gerichte energie. Deze frequentie activeert via de ruggengraat de (licht)verbinding tussen buik, hart en hoofd. In aanvang is dit een individueel proces dat in een ieder van ons plaatsvindt. Echter hoe meer mensen deze verbinding maken, hoe meer hogere, goddelijke energie door ons heen kan stromen. Deze flow vanuit het universum naar de aarde en weer terug geeft verlichting en ademruimte aan oermoeder Gaia en de mensheid die deze planeet bewoont.

Helaas gaan inwijdingen ook met uitdagingen en beproevingen gepaard. Velen zullen ervaren dat zij daar midden in zitten. Voor de een betekent dat keihard werken om het hoofd boven water te houden of zelfs vechten voor het leven, terwijl de ander geheel teruggeworpen wordt op zichzelf en misschien voor het gevoel werkeloos zit toe te kijken. Het een is niet makkelijker of moeilijker dan het ander. Je krijgt precies met datgene te maken, wat jou uitnodigt om te kunnen groeien. Zo volgt iedereen een op maat gemaakt lesprogramma. Het meten met anderen hierin is dan ook een zinloze en energieverspillende bezigheid. Heb compassie met jezelf en anderen, blijf in verbinding, maar focus je vooral op jouw eigen pad.

Het is niet de bedoeling om je bezig te houden met de nadelen van de (opgelegde) beperkingen. Nelson Mandela gaf hier in het verleden meermaals waardevolle colleges over. Word je bewust van de kleine of grote dingen die jij als (bijkomend) voordeel, wonder, geluk of openbaring van deze tijd ervaart. Het is de uitvergroting en verankering hiervan, die innerlijke ruimte en vrijheid geeft. In de afgelopen weken is de werkelijkheid veranderd. Ons leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Het luisteren naar jouw innerlijke stem is de wezenlijke sleutel die toegang geeft tot diegene die je in essentie bent, levend in een daarbij passend ritme. Het is dié JIJ waar op gewacht wordt. JIJ bent onmisbaar voor het helen van jezelf en daarmee lever je een bijdrage aan het helen van de aarde.

Onderstaand de energietekening van april vanuit vier perspectieven bekeken. Deze doen denken aan de vier windrichtingen van een (sjamanistisch) medicijnwiel: oost (het verlangen - vuur), zuid (vormgeven en groei - water), west (bestendigen en verankeren - aarde) en noord (voltooiing - lucht).

NIEUWE HORIZON
Moeder Aarde laat van zich horen. Er is bij haar een interne onrust ontstaan, omdat de aarde niet meer gebruikt wordt zoals hij bedoeld is. In de weerspiegeling van haar proces worden wij ons ook bewust waar wij onszelf "misbruiken". Er wil iets uit wat jaren onderdrukt heeft gezeten. Vergelijk het met een vulkaan die op uitbarsten staat; klaar voor een explosie van binnenuit. Het is de innerlijke Jij die de druk opvoert, omdat jouw authentieke zelf het levenslicht (weer) wil zien. Ook al verdient niet alles de schoonheidsprijs, uiteindelijk ben je blij met de "uitbarsting". Er komt daardoor ruimte voor jouw nieuwe horizon. Eenmaal voorbij dat punt; pas dan valt op hoe mild en zacht de intentie van deze energie eigenlijk is; zowel van datgene wat geweest is als ook van wat komen gaat.

UNIEKE KRACHT
Je werd helder geboren of dat nu over zien, voelen, weten of horen ging. Je hebt altijd een heldere kijk gehad op de dingen. Het was een overvloedige licht- en liefdeskracht waar het kleine kind over beschikte. Gul, zacht en liefdevol zette jij die als baby en peuter in om de wereld te redden. Toen bleek dat niet iedereen kon dealen met jouw intenties, trok jij je in de puberteit terug of koos je voor rebellie en overschreeuwen, deep down
twijfelend of je het dan toch bij het verkeerde eind had. En daar zit nu de crux; met jouw waarnemingsvermogen is nooit iets mis geweest. Dus de hoogste tijd om oude overtuigingen op dit gebied, overboord te gooien. Uitgaand van je eigen unieke kracht, maakt oude pantsering overbodig. Waarmee er ruimte voor jouw wezenskern komt. Het brengen van een nieuwetijds-boodschap gaat niet over overtuigen middels eenrichtingsverkeer. Het begint met voorleven en trouw zijn aan jezelf, waardoor de gehoopte resonantie op gaat treden. Jouw ideeën krijgen gehoor; het is als een positieve olievlek, die groeit en groeit, samen en alleen genietend van de nieuwe mogelijkheden.

VERANDERING
Er wordt volop nieuwe energie over de aarde uitgestrooid. Eerst lijkt het op gal spuwen, maar niets is minder waar. De regenboogenergie zal voor een ingrijpende, blijvende en ook welkome verandering zorgen. Het vraagt van ons om op een volwassen en verantwoordelijke manier met de dingen om te gaan, waarbij de uitvoering juist creatief en speels mag zijn. De kinderen spiegelen met hun flexibiliteit hoe je in korte tijd op een effectieve manier om kunt gaan met het gegeven dat alles ineens anders is. Natuurlijk vraagt dit ook om investering en offers van ons allen. Soms zal dit wiebelig aanvoelen. Heb echter vertrouwen dat dit alles goed bedoeld is. Er zullen versneld meerdere omslagen en hervormingen volgen; weet dat je daarin gedragen wordt door moeder Aarde.

STEUN
Vele levens en ook generaties lang zijn we al bezig met de wezenlijke vragen; wie ben ik en hoe geef ik mijn leven vorm. Iedere generatie kent zijn eigen lot met de daarbij horende wisselende (leef)omstandigheden. Steeds werden nieuwe inzichten opgedaan, die voor eigentijdse zienswijzen, opvattingen en ontwikkelingen zorgden; het ontstaan van een oneindige hoeveelheid puzzelstukjes, gerelateerd aan de dualiteit van angst en
liefde, die vaak als losse flodders via cel-herinneringen, stambewustzijn en zielenbewustzijn weer zijn doorgegeven. We kunnen er niet meer om heen: de puzzelstukjes zullen in dit krachtenveld tot een (verlichtende) eenheid gesmeed moeten gaan worden. Dat is de grootse, helende opdracht van de huidige generatie. In de realisatie hiervan wordt om dié focus gevraagd, die het mogelijk maakt om de individuele krachten in een nieuwe vorm van samenwerken te bundelen. Een ontwikkeling die met diep respect en eerbetoon gevolgd en gesteund wordt door de (voor)ouders, ook als zij ooit jouw nieuwetijds-krachten vanuit onwetendheid of angst ontkend, genegeerd of afgewezen hebben. In deze nieuwe tijd is het veilig om je open te stellen voor de aanwezigheid van zowel deze fysieke als geestelijke, liefdevolle, trotse, (ziels)familiaire hulpbronnen en (oer)krachten.

In deze shift blijkt ineens datgene mogelijk te zijn, wat eerder werd afgedaan met niet haalbaar, ongewenst of uitgesloten. Nu kunnen we al niet meer terug. De komende periode zal dan ook cruciaal zijn als het gaat om koersbepaling voor de mondiale en individuele ontwikkelrichting. Om de boot niet te missen, is het dan ook belangrijk dat jij jouw verlangens helder hebt en je opent voor de realisatie hiervan. Zo'n grote transformatie en frequentieverandering vraagt om concentratie, 100 % aandacht en volledige aanwezigheid. Dat kan alleen bereikt worden met voldoende zelfzorg en een gezond eet-, leef en adempatroon.

De tijd is rijp om datgene wat écht gezien en geleefd wil worden, te koesteren en op een geheel eigen manier naar buiten te laten komen. Weet dat je deze weg niet alleen loopt. Het gaat ons allemaal aan. Het was niet voor niets dat vorige week bij meer dan 150 radiostations gelijktijdig het nummer "You never walk alone" werd uitgezonden. Uiteindelijk zal deze heftige periode van uitersten afgesloten kunnen worden met een bemoedigende omhelzing met Moeder Aarde en een wereldwijd bevrijdingsfeest.

Ook deze keer zijn de boodschappen uit de energetische wereld erg hoopvol, liefdevol en vol begrip. Door vanuit dit grote perspectief naar het aardse leven van alledag te kijken in alles wat daar op dit gebeurt, wordt eens te meer duidelijk dat er een hoger doel is en dat niets voor niets gebeurt. Het resultaat zul je vroeg of laat in iedere cel van jouw lichaam waar kunnen gaan nemen en ervaren. Een gezonde, diepgaande, helende en bevrijdende maand april toegewenst en houd de moed erin!


CONSULTEN EN WORKSHOPS VIA ZOOM OF SKYPE
Coachvragen? Mijn dienstverlening gaat gewoon door in deze tijd, wel zoveel mogelijk via telefoon, Zoom, Skype of een energieboodschap. Voor het maken van een afspraak kun je me mailen (info@coach-inn.nl) of bellen (033-4451480). Op dit moment zijn er geen groepssessies op locatie. Heb je een wens tot een (thema)workshop met meerdere deelnemers via Zoom, laat het me dan vooral weten. Onderstaand staan er al een paar.


NIEUW: INNERGY WATERS "OP ADEM THUIS-KOMEN"


Met blijdschap geef ik kennis van de geboorte van de nieuwe serie Innergy Waters

"Op Adem Thuis-Komen"

Ik wil deze creatie graag opdragen aan jou, lieve Mama!
Je overleed 25 jaar geleden heel plotseling. Voor mij de start van een zoektocht naar mezelf. Een lange weg die begon met de dood en eindigde met een wedergeboorte.
In dankbaarheid en vanuit de grond van mijn hart kan ik nu zeggen:
"Eindelijk ben ik in en bij mezelf thuisgekomen"!

Nienke (maart 2020)


Deze Innergy Waters serie bestaat uit 10 intentiedragers, energietekeningen en energetische teksten van de thema's: Gegrond, Veilig, Autonoom, Leef, Onschuldig, Vrij, Open, Compassie, (Zelf)Expressie en Thuis.

Deze remedies zijn er op gericht om je opnieuw te verbinden met jouw Bron en Essentie waardoor er zich een weg ontvouwt die het mogelijk maakt om terug te keren naar wie je in wezen bent en zo weer "Thuis te Komen bij Jezelf". Daar waar nodig worden met deze energieën processen ondersteund die gericht zijn op het doorbreken van defensiepatronen en het afbreken van overlevingsmechanismen. De adem speelt daarbij een belangrijke rol.

In de bijlage van de hand-out is er veel aandacht voor het ontstaan van karakterstructuren en bijbehorende adempatronen. De remedies zijn zowel geschikt om voor jezelf te gebruiken in een privé-omgeving alsook in coach-, training-, massage- en therapiesessies.


14 APRIL: "P.S. JE WORDT THUISGEBRACHT"- VOORPROEF (ONLINE WORKSHOPSERIE VIA ZOOM)
Wil je deze bijzondere tijd gebruiken om meer inzicht te krijgen in wie je bent, wat je wil en blokkades opheffen, die realisatie hiervan in de weg staan? Meld je dan aan voor de tiendelige online workshopserie "P.S. Je wordt Thuisgebracht" die start op 14 april en via ZOOM wordt gegeven.

Aan het begin van de serie bepaal jij met welke intentie je op weg gaat. Iedere avond komt er één van thema's uit de bovengenoemde Op Adem Thuis-Komen -set"" aan bod door middel van systemische, energetische en lichaamsgerichte oefeningen daar waar nodig omlijst met achtergrondinformatie. Een ideale en praktische manier om je te bevrijden van oude beperkingen en te mogen Zijn wie je in essentie bent.

NB. Deze workshopserie is een voorproefje voor het 10 maanden durende jaarprogramma met dezelfde naam, die op 10 september van start gaat en waar je je ook al voor in kunt schrijven.


1 APRIL: "ADEM-INN" (ONLINE WORKSHOP VIA ZOOM)
Vanavond zal van 19.30 tot ca. 21.00 uur via Zoom de Adem-Inn plaatsvinden. In verschillende oefeningen bewust bezig zijn met jouw ademhaling om meer te leren over jouw adempatroon en de verbetering hiervan. Dat geeft lucht, licht en ruimte. Vergeet niet om je vooraf te registeren, dan ontvang je een link zodat je deel kunt nemen.


LEESTIP VAN DE MAAND
In de afgelopen periode schreef ik een blog met de titel "Het coronavirus systemisch en energetisch bekeken". Als je het wil lezen, het staat gepubliceerd op mijn website.


RECEPT VAN DE MAAND
Zin in een origineel, lekker en toch ook makkelijk voorgerecht, snack of tussendoortje? Denk dan eens aan het recept van Maiskoekjes. Ik had een hele voorraad gemaakt. Ze waren echter in no-time verslonden.Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten staan op dagelijkse-voeding.nl en op de Dagelijkse Voeding Facebookpagina. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.