Nieuwsbrief oktober 2010

Doordat zeer nabije familie heel binnenkort voor langere tijd letterlijk naar de andere kant van de wereld gaat vertrekken, komt het thema afstand en nabijheid regelmatig voorbij. Als mensen mij vragen hoe dat voor me is, weet ik het niet. Ik kan hooguit denken dat ik weet hoe het voor me gaat worden. Pas als het zover is, kan ik het ècht voelen. Wellicht spreek ik mijn familie via de moderne communicatiemiddelen zoals skype wel vaker dan nu en zijn de gesprekken heel vernieuwend door de veranderende context. De tijd zal het leren. Een leuk gegeven vind ik in elk geval het gevoel dat mijn aardse én energetische bereik groter wordt. De andere kant van de aarde is in één keer "om de hoek", mijn gevoel van afstand en ruimte vergroot zich en ik word me meer bewust dat er meerdere tijd- en klimaatzones zijn. Allemaal nieuwe kansen, naast natuurlijk ook een groot gevoel van gemis.
Het thema afstand en nabijheid openbaart zich ook in veel familieopstellingen. Fysiek kunnen famlieleden heel dichtbij elkaar staan, terwijl het voor een ieder toch heel ver weg voelt. Vaak blijkt het dan nodig om juist een stap achteruit in plaats van vooruit te doen om de ander dichterbij te kunnen voelen. Ogenschijnlijk een paradox, die in de praktijk zeer verzoenende effecten kan hebben.

28 OKTOBER: SUPERVISIEOPSTELLINGEN
Heb je een basisopleiding gevolgd om zelf ruimtelijke opstellingen te begeleiden, maar voel je je nog niet zeker genoeg om dat ook daadwerkelijk vorm te geven in jouw dagelijkse praktijk, dan is het op 28 oktober mogelijk om een supervisieopstelling te doen. Je neemt op die dag je eigen klant mee en begeleidt de opstelling voor deze klant zelf. Eventueel tijdens, maar vooral na die tijd wordt uitgebreid jouw wijze van faciliteren op een persoonlijke manier geëvalueerd. Tijdens de dag is ruimte voor 3 supervisieopstellingen.

4 NOVEMBER: WAARNEMEN-INN-BEDRIJFSENERGIE
Tijdens de 1-daagse workshop Waarnemen-Inn-Bedrijfsenergie maak je kennis met energetische waarnemingstechnieken die het mogelijk maken om (op basis van eigen waarneming) meer inzicht te krijgen in datgene wat er zich werkelijk systemisch en energetisch afspeelt in de onderstroom van organisaties en bij bedrijfsprocessen.

5 NOVEMBER: TRANSFORMATIEWIEL
Loslaten, toelaten en transformeren dat is het doel van het op het sjamanisme gebaseerde ritueel Het Transformatiewiel op 5 november a.s.

12 NOVEMBER: ENERGIEDAG
Op 12 november is er weer een Energiedag. In de ochtend maak je een scan van de belangrijkste thema's die waarneembaar zijn in jouw eigen energieveld en de zeven grote chakra's. Daarna krijg je tools aangereikt over de manier waarop je het beste met deze thema's aan de slag kunt en hoe je jouw energie hierbij op een goede manier kan managen.

15 NOVEMBER: SYSTEMISCHE WERKVORMEN IN DE 1-OP-1 PRAKTIJK
Voor diegene die vooral met 1-op-1 opstellingen willen werken in hun dagelijkse praktijk start op 15 november de 3-daagse opleiding Systemische werkvormen in de 1-op-1 praktijk. In 2 dagen komen de belangrijkste 1-op-1 werkvormen, systemische voorwaarden en vaardigheden aan de orde. Voor de derde dag kies je uit: systemisch werken met kinderen o.l.v. Leontien Braakman, opstellingen, kleuren en aurasoma met Cornalien Stolker of energie in opstellingen met mij. Keuzedagen kunnen ook los gevolgd worden.

18 NOVEMBER: OPLEIDING COACH-INN-SYSTEMEN
Op 18 november start er na de succesvolle zomereditie weer een reguliere opleiding van de opleiding Coach-Inn-Systemen. Tijdens deze 5-daagse leer je de basisprincipes en vaardigheden die nodig zijn om zelf een familie- of organisatieopstelling te begeleiden.

24 NOVEMBER: WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN
Op 24 november is het mogelijk om een levensvraag uit te werken met een familieopstelling in de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen.

26 NOVEMBER: WORKSHOP ZO MOEDER, ZO DOCHTER
In de workshop "Zo moeder, zo dochter" op 26 november a.s. verricht je op een creatieve en systemische manier onderzoek naar de kwaliteit van jouw moeder-dochterrelatie en heelt samen òf alleen die aspecten die daar aan toe zijn.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
Deze maand betreft de boekentip een specialistisch boek voor diegene die meer willen lezen over een revolutionaire kijk op psychosen en vormen van schizofrenie en de helende werking van familieopstellingen. Het boek "De verborgen boodschap van psychische stoornissen, de waarheid heelt de waan" geschreven door Frans Rupert leest makkelijk (hoewel het natuurlijk over pittige materie gaat) en is voorzien van veel praktijkvoorbeelden. Een onmisbaar boek voor diegene die op therapeutische wijze werken met familieopstellingen.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn volgen op twitter. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.