WANNEER BEN JIJ KLAAR VOOR EEN VOGELVLUCHT?


De maand april gaat over eenvoud en toch ook over diepgang. De energietekening liet zich in een paar streken maken; daar was niet zoveel ingewikkelds aan. Of het ook daadwerkelijk een makkelijke maand zal worden, daar zullen de meningen vermoedelijk verdeeld over zijn.

Met de kleuren geel en oranje grijpen twee radartjes in elkaar. Door een samensmelting op zielsniveau ontstaat er een propeller die aanzet tot indalen en een volledigere incarnatie. Van daaruit worden nieuwe bewegingen in gang gezet. Dit proces vraagt om overgave èn het stretchen tussen boven en beneden. Juist daar zit voor velen nog de aarzeling. Het is als een raceauto die klaar staat met ronkende motor. Jij zit achter het stuur. Als je het rempedaal loslaat, dan hoef je maar weinig gas te geven om ineens vooruit de schieten. De grote vraag is: "Ben je daar al aan toe"? Vertrouw je op jezelf? Vertrouw je op je buikgevoel? Kun je ermee omgaan als je jouw voorwaartse snelheid wellicht niet helemaal in de hand hebt?

De blauw roze trilhaartjes bieden ondersteuning. Ze brengen je bij jouw zachtheid en kietelen je daar waar nodig. Zij zorgen er ook voor dat het uitrollen en vorm geven van de ingezette beweging overzichtelijk en handelbaar is. Alle kleuren van de regenboog zijn aanwezig. Daarmee zijn alle benodigde energieën present en is het geluk aan jouw zijde. Het universum is je gunstig gezind. Laat de propeller maar draaien eerst langzaam en dan snel.

De energieverdeling vanuit de zonnevlecht wordt anders. Lange tijd heeft de focus gelegen bij de belangen van de kudde en het collectief. Er komt een verschuiving waarbij het individuele verlangen leidend gaat worden. Soms zorgt dit voor irreële angsten, omdat je denkt dat anderen je zouden kunnen betichten van egocentrisme. Hierdoor ben je bang om teruggefloten te worden. Hoewel de individueel behaalde resultaten vanuit een persoonlijk belang komen, dragen zij echter wel degelijk bij aan het grote geheel. Sterker nog deze belangrijke bijdrage kan alleen door jou geleverd worden. Daarom wordt er van je verlangd om als individu te handelen en zonder aarzeling je dromen te volgen.

De energie stroomt. Laat deze door je heengaan; iedere cel doet mee. Je mag je vanuit een flow bezig gaan houden met een nieuwe hobby waar je al langere tijd naar uitkijkt. Het kan zijn dat je moeite hebt om hier aan te beginnen en jezelf voor ogen houdt dat je er bij nader inzien toch geen talent voor hebt. Diep van binnen weet je "natuurlijk" beter. De witte wimpers geven dan ook aan dat je er echt wel oog voor hebt. Eenmaal aan de gang, dan kan het zijn dat je zelfs een beetje schrik van je eigen kracht in jouw unieke vorm van zelfexpressie. Pas op dat je jezelf geen druk op legt of saboteert door te denken dat iedereen je ziet en alle ogen op je gericht zijn. Ook anderen zijn onderweg en zijn net als jij aan het ontdekken waar hun talent ligt en waar zij energie van krijgen. Dit geeft een gemeenschapsgevoel. Hierbij wordt een diversiteit aan uitingsvormen geëxploreerd waarbij echter op individueel level het eindresultaat significant anders is. Deze eigen bijdrage is uniek en authentiek en gaat ver voorbij de eenheidsworst die zo lang populair is geweest. Al met al heerlijke nieuwe ingrediënten om elkaar iets moois, lekkers en waardevols voor te schotelen. Geniet er maar met volle teugen van.

Wees present, aanwezig, wakker en alert. Gebruik je wijsheid om vast te stellen wanneer je nog even in rust moet zijn of klaar bent om te vliegen. Stem de grootte van jouw speelveld af op jouw bereik en de spanwijdte van jouw vleugels. Creëer als het nodig is eerst wat extra ruimte, want anders wordt het een pijnlijke vogelvlucht.

Een maand april toegewenst waarin jij je laat uitnodigen om te dromen voorbij tijd, plaats en ruimte. Waarna je jouw verlangens vanuit een heldere blik manifesteert in een concrete, stoffelijke, aardse werkelijkheid.


DE KOMENDE WEKEN OP DE COACH-INN AGENDA:

7 APRIL: SYSTEMISCHE WERKVORMEN 1-OP-1

25 MEI: ADEM-INN

16 JUNI: INZICHT-INN-FAMILIEPATRONEN

25 AUGUSTUS: COACH-INN-SYSTEMEN

BOEKENTIP
Els van Steijn heeft na het succesvolle boek De fontein - Vind je plek een vervolg geschreven. In De fontein - maak wijze keuzes gaat de schrijfster dieper in op het systemische gedachtengoed. Deze materie geeft inzicht in de manier waarop jij de dynamieken die je op jouw levenspad tegenkomt gunstig kunt beïnvloeden. Door het krachtenveld waarin jij je bevindt beter te herkennen, zal je minder oordelend zijn en maak je andere keuzes. Je leert effectiever omgaan met systemische wetmatigheden waardoor je met de stroom mee kunt gaan in plaats van er tegen in zwemmen.


RECEPT VAN DE MAAND
Toe aan een heerlijk pittig veganistisch, Aziatisch soepje? Het recept van Tom Kha Kai brengt je in een handomdraai in Oosterse sferen.


INDIVIDUELE SESSIES LIVE EN ONLINE
Ben je er aan toe om jouw adempatroon te onderzoeken om de adem effectiever in te kunnen zetten bij het benutten van jouw volledige potentieel? Kom dan eens voor een sessie met de verbonden, circulaire ademhaling; een verrassende en transformerende ervaring met een groot effect. Voor het maken van een afspraak kun je een mail sturen naar info@coach-inn.nl of mij bellen op 033-4451480.


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Voor de Innerlijke Groeireizen zie www.jewordtthuisgebracht.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten staan op dagelijkse-voeding.nl en op de Dagelijkse Voeding Facebookpagina. Daar staat ook meer informatie over het Coach-Gourmet. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.