December 2017

Vandaag is het Nieuwe Maan. Deze gaat over dood en wedergeboorte. Onder invloed van deze en andere pittige planeetstanden was het bij mij de afgelopen weken een soort emotionele achtbaan met veel opschudding en commotie. Om mij heen heb ik ervaren dat ik zeker niet de enige was. Velen zijn gelijktijdig bezig om het bouwwerk van oude overlevingsmechanismen te slopen en af te breken. Het lijkt de bedoeling te zijn dat dit grondig gebeurt, zodat voor eens en voor altijd afgerekend kan worden met oude belemmeringen en er ruimte vrijkomt voor het onderliggende verlangen; het zijn van je ware zelf. Een mooi doel, maar pffff je moet in het proces niet vergeten om door te blijven ademen.....
De meeste defensiepatronen ontstaan tussen de nul en de vijf jaar en zijn op latere leeftijd tot reflexen verworden. En het afleren van een reflex vraagt om bewustwording, confrontatie, loslaten, toelaten en erbij biljven. Eigenlijk dacht ik al het grootste deel gedaan te hebben, maar blijkbaar zat er nog wat venijn in de staart. Ik mocht nog een extra rondje doen, wat veel inzichten opleverde... Hoe letterlijk kun je de dingen nemen die in jouw jeugd tegen je gezegd zijn en op welke manier spek je deze nog eens met eigen interpretaties en overtuigingen? Inmiddels weet ik het zeker; degene die dingen tegen mij zeiden op basis waarvan ik besloot om defensiemechanismen op te bouwen, die hebben nooit gewild dat ik voor deze vorm en uitvoering zou kiezen. Een besef wat "mijn kleine meisje" in het nu wel wat schaamrood en verlegenheid bezorgde. Belangrijk voor mijn volwassen-ik om in dit "samen-zijn-we-onderweg-proces" goed naar haar te luisteren en zorgvuldig met haar kwetsbaarheid om te gaan. Zo kon ik bijvoorbeeld door een aantal sessies lichaamswerk ineens voelen welk enorm destructief effect mijn eigen innerlijke stemmen "je mag niet op de bank hangen" of "ga eens op eigen benen staan" op mijn fysieke lichaam en gemoedstoestand hebben. Al met al niet gemakkelijk om voorbij elke vorm van slachtofferschap te gaan. Het aankijken, voelen en uiting geven aan deze pijn, verdriet en ook woede maakten het mogelijk om de inefficiƫntie te ervaren en in mildheid op andere gedachten te komen. Zo dwingt het leven je zonder pardon om door wat donkere en zware lagen heen te gaan. Een fijne bijkomstigheid is, dat je er uiteindelijk lichter van wordt.
Dergelijke transformatieprocessen spelen zich af over meerdere tijdslijnen, lagen en dimensies. Dat maakt ze verwarrend en ingewikkeld. Het reikt dan ook wat ver om al mijn ervaringen in deze nieuwsbrief te beschrijven. Een wil ik er nog wel noemen. Het was een grote eyeopener na een visualisatieoefening, die ging over het waarnemen van een onvervuld verlangen. Na dit getekend te hebben onderzocht je in een innerlijke waarneming hoe jij daar zelf naar kijkt, hoe je denkt dat de buitenwereld dat doet en vervolgens stemde je af hoe de buitenwereld werkelijk met jouw verlangen omgaat. Ook die ervaring werd in de tekening verwerkt. Het werd een intrigerende reis, waarbij ik zo goed kon voelen dat niet de buitenwereld maar ikzelf de meeste oordelen heb. Ik ben de beperkende factor, waardoor het verlangen gewoonweg niet iets anders kan doen dan ingekapseld blijven. De buitenwereld gaf intussen een liefdevolle bedding voor mijn proces en stond te wachten wanneer ik zover zou zijn om waar te maken waar het voor mij echt over gaat. Dit inzicht voelde als een soort 180 graden-draai en tegelijkertijd ook nog binnenste buitenkeren, fascinerend hoor!
Waarom zo streng zijn voor mezelf, terwijl het door mijzelf gecreƫerde streven naar geconditioneerde perfectie alleen maar tot verstrikking leidt? En de buitenwereld, die is vanaf nu niet meer mijn tegenstander, maar mijn hulpbron. Wat een fijn gevoel om het in de opmars naar 2018 anders te kunnen gaan doen!


CONSULTEN IN 2018
Van 23 december tot en met 7 januari neem ik even de tijd om te reflecteren op het afgelopen jaar en me weer op te laden voor dat wat komen gaat. Ook volgend jaar begeleid ik je graag bij persoonlijke ontwikkelings- en transformatieprocessen met opstellingen, readingen, coaching of een persoonlijke energieboodschap voor het nieuwe jaar. En je bent natuurlijk ook van harte welkom bij workshops en trainingen. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Je kunt mij bereiken via 033-4451480 of info@coach-inn.nl.


11 JANUARI: COACH-INN-SYSTEMEN (LEVEL 1)
Wil je zelf opstellingen kunnen begeleiden in jouw dagelijkse management-, advies-, coach- of therapiepraktijk? Maak je dan in vijf dagen de daarvoor benodigde theoretische basis en praktische vaardigheden eigen tijdens de opleiding Coach-Inn Systemen (LEVEL 1), die start op 11 januari 208.


23 JANUARI: SPECIALIST-INN-OPSTELLINGEN (LEVEL 2)
Heb jij de eerste basis in het zelf begeleiden van opstellingen al gelegd en ben je toe aan een verdiepings- en verbredingsslag? Op 23 januari 2018 is de aanvang van de vijf-daagse vervolgopleiding Specialist-Inn-Opstellingen (LEVEL 2). In deze praktische training wordt dieper ingegaan op systemische werkvormen, systemische interventies en de attitude van de facilitator bij het begeleiden van opstellingen7 FEBRUARI: SPECIALISATIEWORKSHOP VORIGE LEVENS ENERGETISCH EN SYSTEMISCH BEKEKEN
In de specialisatieworkshop Vorige levens energetisch en systemisch bekeken wordt dieper ingegaan op de manier waarop vorige levens invloed uitoefenen op dit leven en hoe deze oude celherinneringen met behulp van systemisch en energetisch werk getransformeerd kunnen worden van een beperking of een belemmering naar stromende energie en vooruitgang.


21 FEBRUARI: VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN (LEVEL 1)
Wil je effectief en to-the-point coachen, managen, therapiesessies begeleiden of opstellingen faciliteren? Dan is het kunnen lezen van energie (aurareaden) in metaforen een onmisbaar gereedschap in jouw toolkit. Tijdens de 8-daagse opleiding Vraaggericht Energie Waarnemen (LEVEL 1) die op 21 februari a.s. begint, leer je alles wat hiervoor nodig is.


BOEKENTIP
In zo'n periode met veel veranderingen, is leesconcentratie niet mijn sterkste punt. Dan passen spirituele romans mij beter. Zo ben ik nu bezig in De vierde dimensie - Toeval bestaat niet van Hans Peter Roel. Een makkelijk lezend boek dat gaat over de onzichtbare wereld om ons heen, die bepalend is voor succes. Door het toeval te leren herkennen, kun je er gebruik van maken. Ieder hoofdstuk eindigt met een wijsheid in de vorm van een one-liner. En wie de Coach-Inn-pagina op Facebook volgt, die weet dat ik daar erg van hou!


DAGELIJKSE VOEDING
Naar aanleiding van mijn vorige nieuwsbrief, waarin ik deelde over een genezingsproces door een andere leefstijl, hebben velen van jullie mij om meer informatie en recepten gevraagd. Daarom ben ik een nieuwe site begonnen: www.dagelijkse-voeding.nl. Een site waar veel van mijn passies bij elkaar komen: een bijdrage aan fysiek en geestelijk wel-zijn. Lees daar ook over een workshop voedingsopstellingen op 23 maart. Om wat kennis en ervaring op te doen met de werking van de "snellere" internetwereld heb ik er voor gekozen om google reclame op deze site te laten plaatsen. Welke, daar heb ik helaas weinig invloed op.... Mocht je tips hebben voor of vragen hebben over deze site, dan hoor ik het graag.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. De recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten staan op dagelijkse-voeding.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.