Dansk - kinesisk Corona-aktion foran folketinget rammer Fox News – succesen gentages i Hongkong på søndag!
 
 
Til
 
Kina udnytter lige nu på det skammeligste Corona-krisen til at smadre demokratibevægelsen og undertrykke menneskerettighederne i Hongkong, senest har de arresteret 15 demokratiforkæmpere. Og Kinas national kongres debatere i dette øjeblik (22maj) at blande sig direkte i Hong Kong lovgivning og vil indeføre regler der omfatter et forbud mod oprør, forræderi og løsrivelse. Dette indgreb kan betyde en katastrofe for demokratiforkæmperne i Hongkong, se BBC og DR
 
”De udnytter simpelthen at den internationale presse, herunder den danske presse, er druknet i Corona nyheder, og kun i meget begrænset omfang har fokus på f.eks. de grove overtrædelser af menneskerettighederne i Hongkong”, siger de to kunstnere bag det kunstneriske opråb foran folketinget. Kunsteventet har vagt så meget genklang at demokratibevægelsen i Hongkong nu gentager ceremonien på søndag.
 
Det er netop for at sætte fokus på Kinas overtrædelse af menneskerettighederne i ly af Corona krisen, at et samarbejde mellem Badiucao, kendt som den kinesiske Banksy, og Jens Galschiøt er blevet en realitet. Det skete ved en kunstevent på Slotpladsen foran Christiansborg, der var arrangeret af Jens Galschiøt i samarbejde med Amnesty International og Uffe Elbæk. Den kinesiske street-art kunstner har tegnet tre tegninger - specifikt til dette event - der illustrerer Kinas misbrug af Corona-krisen, og de nu hængt op på Skamstøtten der er udstillet på Slotpladsen foran Christiansborg.
 
 
 
Stor medieinteresse internationalt
Demonstrationen og afsløringen af kunstværkerne på slotpladsen nåede pressen i hele verden, således omtalte mere end 35 internationale medier eventet – fra South China Morning Post i øst (Se det her) til Fox News i vest (Se det her).
 
Demonstrationen blev også sendt live på sociale medier, hvor mere end 35.000 har set udsendelsen. Den kan stadig findes her: Link
 
Politisk opbakning
Demonstrationen blev støttet fra flere sider i folketinget, og både Uffe Elbæk og Kasten Hønge (SF) holdt taler. Blandt ungdomspartier var der endnu større opbakning, således bakkede alle ungdomspartier undtagen Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og Socialistisk Ungdomsfront op om demonstrationen og Amnesty anbefalinger til den danske regering.
 

Succesen gentages på søndag i Hongkong
I Hongkong vil The Hong Kong Alliance anført af Cheuk Yan Lee, der er en af de 15 anholdte, lave et lignende arrangement på søndag d. 24 maj, hvor banner med Badiucaos tegninger bliver hængt på Skamstøtten i Hongkong. Og der vil ved denne sermoni, også være specielt fokus på de nye overgreb som Kina´s Nationalkongres er ved at udføre over for Hongkong´s demokrati, se BBC og DR
 
Skamstøtte i Hongkong har været permanent opstillet siden d. 4. juni 1997 i Victoria Park i Hongkong, og er i dag det eneste offentlige mindesmærke på kinesisk jord for de tusindvis af mennesker, der mistede deres liv under studenteroprøret i Beijing i 1989. I dag står Skamstøtten på Hong Kong University, hvor de studerende passer på den.
 
Læs meget mere og find billeder i fuld kvalitet på vores hjemmeside her: Link
 
For presserelaterede henvendelser kontakt Aidoh@aidoh.dk eller telefon 66184058 eller Galschiøt direkte på 40447058. Der kan også arrangeres presse interviews med Badiucao og Cheuk Yan Lee.
 
 
Kærlig hilsen
 
Jens Galschiøt
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
E-mail: aidoh@aidoh.dk

websider:
Til
Galleri Galschiøt
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste
 Denne mail er sendt til: