Nieuwsbrief

Woensdag 24 oktober 2012
Geachte ,

Velen van u hebben genoten van de concerten eerder deze maand met onder andere de Trauerode van Bach. Ook in de pers werd lovend gesproken over deze uitvoering. Zo schreef het Friesch Dagblad:
"Dat koor en instrumentalisten van De Nederlandse Bachvereniging tot de absolute top voor oude en barokmuziek behoren, is bekend. Het werd in Leeuwarden bij de ontmoeting van de ‘katholieke Bach’ met de ‘echte Bach’ alleen maar meer benadrukt."
Publieksreacties en foto's vindt u op onze Facebookpagina.

Concerto in Dialogo: muzikale dialogen uit de 17e en 18e eeuw.

De Nederlandse Bachvereniging instrumentale en vocale solisten
Peter Harvey dirigent, bas

Van 7 tot en met 11 november geeft De Nederlandse Bachvereniging op diverse plaatsen in Nederland een concert dat in het teken staat van muzikale dialogen. Op het programma onder meer de cantate Liebster Jesu, mein Verlangen van Johann Sebastian Bach is een liefdeslied tussen de smachtende ziel, een sopraan, en haar grote vriend Christus. De rol van Christus wordt gezongen door Peter Harvey, die al dikwijls bij De Nederlandse Bachvereniging te gast was maar in dit programma debuteert in de dubbelrol van dirigent en solist.

Klik hier voor informatie en kaartverkoop

Peter Harvey signeert cd's

Peter Harvey zal op woensdag 7 november in Utrecht en zaterdag 10 november in Amsterdam cd´s van het Weihnachts-Oratorium signeren. Op beide avonden – en via de webwinkel op www.bachvereniging.nl – is de cd tot en met 24 december te koop voor de speciale prijs van € 17,- exclusief verzendkosten.

Naar de webwinkel

Gerdi Verbeet bestuurslid bij De Nederlandse Bachvereniging

Gerdi Verbeet wordt lid van het dagelijks bestuur van De Nederlandse Bachvereniging. Zij treedt per direct aan als secretaris en volgt daarmee Kees Beuving op, die momenteel zowel secretaris als penningmeester is. Hij blijft in functie als penningmeester.
Gerdi Verbeet is een groot Bachliefhebber: 'De Nederlandse Bachvereniging ligt me na aan het hart. Ik houd erg van muziek, zeker als die - zoals bij de Bachvereniging - authentiek en met gedrevenheid wordt gebracht. Dan raakt het je het meest, want muziek gaat over emotie. In het bestuur wil ik me graag sterk maken voor een nieuwe generatie Bachliefhebbers.' Aart van Bochove, voorzitter van het dagelijks bestuur: 'We zijn heel erg blij met de toetreding van Gerdi Verbeet tot het bestuur en hebben het volste vertrouwen dat we met haar een zeer betrokken, ervaren en erudiete bestuurder aan ons hebben gebonden.'

Lezing Messiah regio Rotterdam

In de maand december kunt u genieten van Handels Messiah. Op 11 december zal de Nederlandse Bachvereniging dit werk uitvoeren in De Doelen in Rotterdam. Doretthe Janssens, die al ruim twintig jaar traverso speelt bij De Nederlandse Bachvereniging, geeft op dinsdag 4 december een lezing over zowel de componist als het werk zelf. Deze avond vindt plaats in Bibliotheek Oostland (Bergschenhoek).

Lees verder

Meer informatie

www.bachvereniging.nl

Uw e-mailadres:
Wijzigen: Klik hier om een ander e-mailadres door te geven
Doorsturen Stuur deze nieuwsbrief door naar iemand anders
Afmelden: Klik hier als u geen e-mailingen meer wenst te ontvangen

Bezoek ons ook op


(advertentie)
logo Classic FM

Copyright 2012 De Nederlandse Bachvereniging
De Nederlandse Bachvereniging wordt ondersteund door het Fonds Podiumkunsten. Partner is Rabobank Nederland.