Nieuwsbrief rdgKompagne
NIEUWSBRIEF INTERACTIEF SNOEZELEN

 - SEPTEMBER 2021
 
Maak kennis met de Acticomm Evo
Acticomm EVODe Acticomm viert dit jaar al zijn 17e verjaardag. Waar ‘gewone’ computers werden vervangen door tablets en iPads, hield de Acticomm trouw stand voor mensen die méér nodig hebben. Dankzij het robuuste meubel, de eenvoudige en veilige software, en de mogelijkheden voor alternatieve bediening is de Acticomm nog steeds een geliefde computer voor mensen met ernstige verstandelijke of meervoudige beperkingen.
 
Binnenkort lanceren wij de Acticomm Evo. Dit nieuwe Acticomm-model is herontworpen naar aanleiding van uitgebreid gebruikersonderzoek en praktijkervaringen. Enkele nieuwe kenmerken: gemakkelijker verstelbaar, alle hardware veilig verborgen, nog beter bestand tegen duwen en trekken, gemakkelijker naar andere ruimtes te rijden.
 
 
omiVista vernieuwd
omiVista Mobii v3Er is een nieuwe versie verschenen van het populaire projectiesysteem omiVista Mobii. De Mobii is een uniek mobiel systeem dat dankzij een elektrische hoog-laagverstelling kan projecteren op élk verticaal oppervlak, zoals vloer, tafel en rolstoelblad. omiVista reageert op bewegingen en heeft een enorme hoeveelheid activiteiten aan boord. Daarmee is omiVista in te zetten voor o.a. ontspanning, ontwikkeling, sociale interactie, beweging of reminiscentie. Om het maximale uit uw sessies te halen, kunt u bovendien zelf persoonlijke of thema-activiteiten maken.
 
Wij laten u graag met alle facetten van de omiVista kennismaken. Neem contact met ons op voor een demonstratie en/of proefperiode!
 
SHX en de leerpiramide
LeerpiramideEen interactieve SHX snoezelruimte biedt oneindig veel mogelijkheden om cliënten in hun ontwikkeling te stimuleren. Maar hoe doet u dat nou precies? Welke activiteiten kiest u en waarom? En hoe past u op een zinvolle manier eigen materialen toe?
 
De leerpiramide is een verhelderende theorie die u hierbij op weg kan helpen. Veel van de kant-en-klare materialen binnen de SHX software zijn gebaseerd op deze leerpiramide. Maar ze biedt ook houvast bij het ontwikkelen van uw eigen activiteiten.
 
 
Een snoezelruimte grofmotorisch of met je ogen bedienen
SHX met grofmotorische bedieningDankzij de vele bedieningsmogelijkheden geeft u in een SHX ruimte elke cliënt de mogelijkheid om écht mee te doen, zich te ontwikkelen en/of zelf de regie te voeren. Hoeveel en welke keuzemogelijkheden de gebruiker heeft, is volledig te personaliseren. Zo bepaalt de ene cliënt bijvoorbeeld zelf zijn beeld, licht, muziek etc. om tot rust te komen, terwijl een andere cliënt oefent met begrippen.
 
In deze video laat adviseur Maria zien hoe je een SHX snoezelruimte grofmotorisch kunt bedienen met een 6-knops controller, een grote schakelaar of reuzedobbelsteen.
 
En in deze video laat zij zien hoe je dat kan doen met oogbesturing.
 
Workshop Interactief/Therapeutisch Snoezelen
Interactief Snoezelen met SHXVanaf oktober gaan we weer van start met de workshop Interactief/Therapeutisch Snoezelen. Deze workshop wordt verzorgd door Rylana van der Kruijs van Crea Coaching en vindt om en om plaats in onze interactieve snoezelruimte in Utrecht en in de belevingsruimte van Crea Coaching in Holtum.
 
Wilt u méér kunnen doen met uw cliënten met beperkte mogelijkheden? Zou u het begrip Snoezelen meer diepgang willen geven? Wilt u ervaren hoe u interactie creëert in een snoezelruimte, hoe u klassieke elementen kunt inzetten voor educatie of therapie, en hoe u met nieuwe elementen iedereen kan laten meedoen? Kom dan naar deze inspirerende workshop!
 
 
Ontmoet ons op de VeineDAGEN
Zin in weer eens een échte beurs? Kom dan naar de VeineDAGEN op 29 of 30 oktober in Gorinchem. rdgKompagne is ook van de partij. Bezoek onze stand om onze unieke materialen voor spel en ontwikkeling zelf te beleven!
 
 
VeineDAGEN
 
Meer info of uitproberen?
 
 
Interesse in een van onze oplossingen? Neem contact met ons op voor een demonstratie of offerte.
 
Eerst meer informatie? Kijk op www.interactiefsnoezelen.nl.
 
Zelf uitproberen met uw cliënten? Dat kan! Voor onze omiVista, Kojo en Acticomm kunt u ook een proefperiode aanvragen. O.a. Woutershof en Huize Thomas gingen u al voor.
 
Nieuwe medewerkers? Wij verzorgen graag een extra instructie, zo nodig op afstand, vraag ons vooral naar de mogelijkheden!
 
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en ben altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshopaanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes.
 
Facebook Instagram LinkedIn YouTube
Meer informatie over onze interactieve materialen leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.