Nieuwsbrief
 editie februari 2019
Ken je dat gevoel? Dat je iets moet doen terwijl je er eigenlijk nog niet helemaal klaar voor bent? Het 2018 logo in de bovenhoek is geen foutje, maar er wordt nog gewerkt aan de versie van 2019.
Maar omdat we geweldig leuk nieuws hebben én de fundering voor het goede nieuws is gelegd in het afgelopen jaar gebruiken we 'm nog een laatste keer!
 
Het goede gevoel over de 33e editie in 2018 is voor dit jaar de basis. Enthousiast zijn we weer begonnen aan de voorbereidingen voor de Bredase Singelloop 2019. Met het prachtige weer in deze laatste dagen van februari zijn we weer lekker veel buiten en begint het al weer te kriebelen...
 
Heb jij 6 oktober al omcirkeld in jouw agenda?

We hebben 'm: IAAF Bronze label!
 
Met de toekenning van het 'Bronze Label 2019' van wereldatletiek- federatie IAAF ontvangt de Bredase Singelloop opnieuw internationale erkenning. Met dit label schaart Breda zich wereldwijd in een illuster gezelschap van 150 toonaangevende wegwedstrijden. 
 
Om in aanmerking te komen voor dit IAAF-label moet aan hoge standaarden worden voldaan. Met dit label is de Bredase Singelloop de vierde wegwedstrijd in Nederland en de eerste in Brabant. Andere toonaangevende evenementen met een IAAF label zijn de marathons van Rotterdam en Amsterdam en de Dam-tot-Dam-loop.
De toekenning is een nieuwe bevestiging dat ons evenement behoort tot de wereldelite als het gaat om hardloopwedstrijden op de openbare weg. In 2016 ontving De Bredase SIngelloop als eerste Nederlandse hardloopwedstrijd op de weg al het '5 sterren European Quality Road Race' label van de Europese atletiekfederatie European Athletics (EAA).
Het bestuur van Stichting De Bredase Singelloop is vooral blij met de brede erkenning. Voorzitter Willem Butz licht toe: "Waarschijnlijk zijn we de enige vrijwilligersorganisatie wereldwijd met een IAAF label. Het feit dat de IAAF in haar rapport onder andere specifiek de uitmuntende sfeer, inzet, enthousiasme en energie van vrijwilligers én het talrijke publiek benoemt is een geweldig compliment aan alle betrokkenen!"
Het IAAF-label is voor ons een extra impuls. Samen met onze vrijwilligers, sponsoren, partners, Gemeente Breda en natuurlijk de lopers en supporters willen we verder wil in de ontwikkeling van het grootste eendaagse evenement van Breda. De hoge kwaliteit van de organisatie is weer bevestigd, laten we nu het Feest van de Singelloop dus nog uitbundiger vieren!
Wil je nog wat meer info? Klik op deze link voor het lezen van een artikel op onze site.

Goede doel 2018: 2 nieuwe handbikes voor Revant! 
 
Het Goede Doel van de 33e editie van de Bredase Singelloop in 2018 was Revant medisch specialistische revalidatie in Breda. Jullie brachten samen met onze hoofdsponsor AMGEN bijna € 9.000,- bijeen. Voldoende geld voor de aanschaf van 2 nieuwe vastframe handbikes voor de revalidanten!
  
Een vastframe handbike is een soort racefiets voor de rolstoelgebruiker. Dit hulpmiddel wordt ingezet als therapeutisch hulpmiddel voor meerdere behandeldoelen: conditie, kracht, sportkennismaking en bijdrage aan een gezonde en actieve leefstijl. Het maakt dat revalidanten zelfstandig kunnen werken aan hun fysieke en conditionele gesteldheid en ervaren daarbij positieve mentale effecten.
 
Tijdens de uitreiking op 30 januari werden de aanwezigen ook toegesproken door (oud) deelnemers aan de HandbikeBattle. De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Strijdtoneel is de klim richting de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. De Battle en de voorbereiding daarop, geven de deelnemers inzicht in waar grenzen liggen, stimuleren om grenzen over te gaan en te komen tot soms onverwachte prestaties.
 
Benieuwd naar hun verhalen? Lees dan hier verder!

Singelloop groeit op social
 
Social media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Daarom zijn we al enkele jaren actief op verschillende platforms om jou op de hoogte te houden van nieuwtjes of leuke info.
Volg jij ons al? Nee? Connect dan snel en groei met ons mee!
 
Blijf op de hoogte van nieuwtjes, extra activiteiten én praktische informatie voor deelnemers en supporters van #SingelloopBreda via onze social media kanalen. Volg de Bredase Singelloop op FacebookTwitter,  
PinterestInstagram of connect met zakelijke lopers op onze LinkedIn pagina.
 
We hopen je ook daar snel te mogen ontmoeten! Be connected!

Straks weer knallen, eerst Carnavallen
 
Voor sommigen een aanslag op de conditie, anderen laat het koud en de volgende groep gaat volledig los: Carnaval 2019!
  
Misschien weet je het nog: twee jaar geleden was de Bredase Singelloop inspiratiebron voor CV Simpel. Zij bouwden een prachtige wagen en zorgden er voor dat de Bredase Singelloop ook in februari soepel door de Bredase Binnenstad liep. De Aogse Haas liep voorop naar de eerste prijs!
 
Of je nu in het Kielegat, Baviaonenland, Kaaiendonk of Boemeldonck bent: wij wensen alle liefhebbers een fantastische Carnaval toe. JE hebt na As-woensdag nog precies 7 maanden tot aan de Singelloop. Komt wel goed dus!

Onze partners: