Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF DECEMBER
 2023
 
Loterij voor ALS
Loterij voor ALS
Als hulpmiddelenleverancier heeft rdgKompagne veel contact met mensen met ALS en werken we veel samen met behandelteams. Wij dragen de 2023-editie van 3FM Serious Request dan ook een bijzonder warm hart toe en dragen graag een steentje bij voor de Stichting ALS Nederland.
 
Met de steun van ons netwerk organiseren wij een mooie loterij. Hiervoor zijn de prijzen ter beschikking gesteld door internationale producenten. Hopelijk voor ieder wat wils om de loterij tot een succes te maken!
 
Dus: wilt u dit jaar nog iets moois winnen voor uw kind(eren), cliënten of voor uzelf én iets goeds doen voor de Stichting ALS, ga dan snel naar onze actiepagina!
 
 
Loterij voor ALS
 
Een nieuw adres in Enschede
Verhuizing vestiging EnschedeNa een periode van 30 jaar gaat rdgKompagne het Roessingh-terrein verlaten. Binnenkort verhuist onze hoofdvestiging naar een nieuwe locatie in Enschede, die beter aansluit bij onze activiteiten anno nu, met goede ruimte voor onze werkplaatsen, magazijnen en kantoren.
 
We hebben de sleutel al in handen en ons logo prijkt al op de deur. Eind december verhuizen we onze spullen, zodat we vanaf januari fris op een nieuwe plek voor u aan de slag kunnen.
 
Vanaf 2 januari is ons nieuwe adres:
Josink Esweg 13, 7545PN Enschede
 
Een totaalbeleving op De Stichtse Hof
De Stichtse HofOnlangs opende De Stichtse Hof, een verpleeghuis van Vivium Zorggroep voor mensen met dementie, een splinternieuwe SHX belevingsruimte. Een primeur in Nederland, want nog nooit eerder werd er een dergelijk interactief systeem ingezet voor mensen met dementie.
 
Wilma Post, coördinator van Viviums ‘Team Leefplezier’, is de drijvende kracht achter de realisatie van de inspirerende belevingsruimte en deelde haar enthousiasme met ons in een interview.
 
Wilma: “Het grote verschil met een traditionele snoezelruimte is dat mensen zélf invloed uit kunnen oefenen op hun omgeving, maar ook uitgedaagd worden. Hierdoor komen ze uit hun cocon. Als mensen merken dat het ze lukt om zelf met een grote knop de bubbelbuis te beïnvloeden, dan zijn ze alleen maar daarover in verwondering en niet meer bezig met de beperkingen van de dementie. Ze hebben dan weer heel even zelf de touwtjes in handen."
 
 
Nieuws rond oogbesturing
Klaas en Kojo
Sinds onze laatste nieuwsbrief is er weer heel wat moois gebeurd op het gebied van oogbesturing. Een overzicht:
 
Philadelphia Zorg omarmt oogbesturing voor EMB-cliënten
Een interview met therapeuten van Philadelphia Zorg: “Onze cliënten hebben met de Kojo écht een kans om te laten zien wat ze kunnen en verder te komen in hun ontwikkeling.”
Lees hier het hele interview...
 
De computer besturen met je ogen als je slecht ziet: kan dat?
Bij Bartiméus kunnen cliënten met een motorische én visuele beperking laten onderzoeken of oogbesturing voor hen een optie is. Bartiméus publiceerde een korte film over dit onderwerp.
 
Meer aandacht voor oogbesturing op de IC
De Stichting FCIC heeft oogbesturing opgenomen in de aanbevelingen voor communicatie met patiënten aan de beademingsmachine. Lees verder...
 
Sociaal ontspannen met Mind Express 5
Er is een nieuwe update verschenen van Mind Express, met meer mogelijkheden voor het gebruik van sociale media en streamingdiensten. Lees verder...
 
 
En tot slot voor dit jaar...
 
Kerstkaart 2023
 
Ziet u die sneak preview? Lachen
 
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en ben altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshopaanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes. Via deze kanalen delen wij ook regelmatig nieuwe filmpjes, tips en mooie ervaringen.
 
Facebook Instagram LinkedIn YouTube
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.