NIEUWSBRIEF HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
April 2017  
NIEUWSBRIEF
Beste patiënten, hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van huisartsenpraktijk De Wildenberg. Mocht u het niet op prijs stellen om periodiek een nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u onderaan deze nieuwsbrief op uitschrijven klikken.
 
Per 1 februari 2017 is dokter Weijers officieel de nieuwe eigenaar van Huisartsenpraktijk De Wildenberg. Hierdoor is Ysselsteyn voor de komende tientallen jaren weer verzekerd van een vaste huisarts.
Dokter Weijers heeft besloten om op korte termijn een aantal noodzakelijke veranderingen door te voeren. U ontvangt hierover allemaal een persoonlijke brief.
Hieronder hebben wij de belangrijkste veranderingen voor u op een rij gezet.
 
 
APOTHEEK
Uw huisartsenpraktijk heeft kwaliteit van zorg hoog in het vaandel staan. U als patient staat daarbij voor ons centraal. Uw medicatie is een onderdeel van deze zorg en om ook op dit gebied de gewenste hoogstaande kwaliteit te kunnen blijven leveren, gaan wij samenwerken met BENU Apotheek Veltum. Per 1 mei zal BENU een Apotheekservicepunt openen in onze praktijk en voortaan de medicatie voor u gaan verzorgen.
Wat betekent dit voor u? U kunt uw medicatie in Huisartsenpraktijk De Wildenberg in Ysselsteyn blijven afhalen. 
Hoe gaat het in zijn werk?
- Het servicepunt zal per 1 mei dagelijks geopend zijn van 14.30 tot 17.00 uur.
- Alle medicatie die op het spreekuur voor 12.00 uur wordt voorgeschreven, kan dezelfde dag tussen 14.30 en 17.00 uur worden opgehaald in onze praktijk.
- Medicatie die na 12.00 uur wordt voorgeschreven, kan de volgende dag tussen 14.30 en 17.00 uur opgehaald worden.
- Chronische herhaalmedicatie (langer gebruikte medicatie) kan telefonisch of via de website besteld blijven worden. Deze medicatie ligt dan 2 werkdagen later voor u klaar.
 
BENU Apotheek Veltum biedt tevens een aantal extra services aan, waarvan ook u gebruik kunt gaan maken:
- Herhaalservice: Als u chronische medicatie gebruikt, dan kunt u gebruik gaan maken van de herhaalservice van BENU. U hoeft dan niet meer zelf herhaalrecepten aan te vragen via de huisarts, uw apotheekservicepunt regelt dit voortaan voor u. Een aantal weken voor uw medicatie op is krijgt u van BENU een bericht, waarin aangegeven wordt wanneer de medicatie voor u klaar ligt in de praktijk.
- Bezorgservice: De mogelijkheden om medicatie te laten bezorgen zullen uitgebreid worden. De apotheek bezorgt medicatie bij u thuis op dinsdag en donderdag. Geef bij het bestellen van de medicatie aan, indien u de medicatie graag thuis bezorgd wil hebben.
- Geneesmiddelenautomaat en snelbalie: Haalt u liever uw medicatie in Venray op, dan kan dat uiteraard ook, dit kunt u altijd aangeven. U kunt het dan ophalen in BENU apotheek Veltum (geopend op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur) en, als het herhaalmedicatie zonder wijzigingen betreft, gebruik maken van de snelbalie bij BENU om de wachttijd te minimaliseren. Ook is het mogelijk om uw medicatie af te halen in de geneesmiddelenuitgifteautomaat van de apotheek, die bij de Jumbo in Veltum staat. Dit garandeert zeer ruime afhaaltijden (openingstijden Jumbo), zodat u uw medicatie kunt afhalen wanneer het u uitkomt.
 
OPKNAPPEN PRAKTIJKPAND
De komende maanden zal er hard gewerkt worden om het praktijkpand op te knappen. Zoals u vast heeft opgemerkt zijn diverse werkzaamheden noodzakelijk. Zo moet er geschilderd worden, vloeren worden opgeschuurd of vervangen, daken gerepareerd etc. Omdat wij de praktijk natuurlijk voor u geopend willen houden, zullen de werkzaamheden per ruimte afzonderlijk worden uitgevoerd. Wij hopen dat u zo min mogelijk hinder van deze werkzaamheden ondervindt, maar enige mate van overlast is helaas niet te voorkomen. Wij hopen op uw begrip! Uiteindelijk zal dit moeten resulteren in weer een prachtig praktijkpand met een meer moderne uitstraling.
 
WEBSITE
Dit moment hebben we ook aangegrepen om onze nieuwe website in gebruik te nemen. De nieuwe website biedt meer mogelijkheden dan de huidige website. Zo heeft u de mogelijkheid om online een afspraak voor het spreekuur te maken, uw recepten online te herhalen en introduceren wij het eConsult. U kunt dan online eenvoudige medische vragen aan uw huisarts stellen. Voordat u van deze extra services gebruik kunt maken, moet u éénmalig een account aanmaken. Dit is noodzakelijk omdat u met uw account toegang krijgt tot een deel van uw medische dossier. Neem snel een kijkje op onze vernieuwde website: www.huisartsenpraktijkdewildenberg.nl!
 
NACHTSLUITING HUISARTSENPOST VENRAY
Vanaf 3 april 2017 wordt de acute huisartsenzorg in Noord-Limburg tussen 23.00 en 8.00 uur anders geregeld. Alle acute zorgvragen in de nachten worden voortaan behandeld vanuit de spoedpost in Venlo. Dit betekent dat de huisartsenpost in Venray vanaf nu 's nachs gesloten is. Het telefoonnummer dat u moet bellen bij een spoedgeval 's nachts blijft onveranderd, namelijk het algemene nummer van de spoedpost: 0900-8818. De wijziging geldt alleen voor de nachtelijke uren. Huisartsenpost Venray blijft geopend op maandag t/m vrijdag van 17.00 tot 23.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 8.00 tot 23.00 uur. Meer informatie hierover vindt u op de websites www.cohesie.org en www.spoedpostnoordlimburg.nl.
 
HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
Litsenbergweg 20a
5813 CG Ysselsteyn
www.huisartsenpraktijkdewildenberg.nl