6 april 2023
 
Beste trainer,
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief voor leden én niet-leden willen we alle geiïnteresseerde trainers en trainers in opleiding in Nederland informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
  • 18 april: Sprintclinic (Dalfsen)
  • 12 mei: Bijscholing Inspiratie zomertraining (Utrecht)
  • 17 juni: Schaatstrainerscongres (Papendal)
  • 26 augustus: bijscholing door Jac Orie (Den Haag) 
 
Inschrijving Schaatstrainerscongres van start
Op zaterdag 17 juni organiseren we samen met de KNSB het 11e Schaatstrainerscongres in Papendal. Het programma start om 9.15 uur en eindigt omstreeks 17.00 uur. Vanaf vandaag kun je je aanmelden voor dit congres!
 
Programma
Het congres gaat van start met een plenaire inleiding door Hugo Haak, de voormalig bondscoach van de Nederlandse Baansprintploeg en de huidige technisch directeur van het wielerteam TDT-Unibet Cycling.
Na dit plenaire gedeelte volgen twee workshopronden van elk vijf kwartier. De workshops worden interactief ingestoken en er is ruimte voor vragen en discussie. Er worden handvatten aangereikt die je kunt gebruiken in jouw eigen praktijk als schaatstrainer, maar er wordt dit jaar ook de mogelijkheid gegeven om een kijkje in de keuken te nemen van andere sporten. We werken dit jaar in de workshops ook met verschillende niveaus. Schrijf je in op je eigen niveau om zo veel mogelijk uit de workshop te kunnen halen.
 
Hoe de dag wordt afgesloten blijft nog even geheim, maar als tipje van de sluier kunnen we meegeven dat je ook hier weer met andere ogen naar de sport kunt kijken.
 
Meld je aan!
Op onze speciale congrespagina "nstv.nl/schaatstrainerscongres-2023" vind je alle informatie over de workshops die je kunt volgen, de hele mooie korting die zowel de KNSB als NSTV je biedt én de manier om je aan te melden. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe meer kans je hebt om de workshop van jouw eerste voorkeur te kunnen volgen!
 
Op naar weer een fantastisch mooi congres!
 
 
Willem-Jan Molleman nieuwe voorzitter NSTV
In de met 44 leden zeer goed bezochte Algemene Ledenvergadering van afgelopen zaterdag is Willem-Jan Molleman met luid applaus benoemd tot voorzitter. Aftredend voorzitter Monique Vergeer-van den Heuvel werd in deze zelfde vergadering door Willem-Jan toegesproken en door de vergadering benoemd tot erelid.
 
Daarnaast werden er twee nieuwe bestuursleden officieel verwelkomd in het bestuur: Wim Zwanenburg als penningmeester en Eva van Til als bestuurslid Bijscholingen.
 
De kascommissie was vol lof over de nieuwe penningmeester en het werk dat hij in korte tijd verricht heeft en zo werd het bestuur decharge gegeven over het gevoerde financiële beleid.
 
De vergadering kende verder geen bijzonderheden en werd op tijd afgesloten, zodat er ruim de tijd was om onder het genot van een kom soep en wat broodjes bij te praten met elkaar.
 
In de middag was het woord aan Jillert Anema, die zich zoals hij zelf aangaf "minimaal had voor kunnen bereiden". Dit was niet te merken, behalve dat het verhaal zo nu en dan alle kanten op ging en hij de zaal moest vragen waar hij was gebleven. Met uitspraken als "Ik ben een dief van kennis", "Er bestaat geen voeding waarvan je beter gaat schaatsen" en "Er zal niemand harder gaan schaatsen van een test" hield hij de zaal scherp en zette hij de aanwezige 54 trainers flink aan het denken.
 
Na nog wat napraten, een drankje met een bitterbal én een boek van Jillert, ging iedereen na een mooie dag uiteen.
 
Dank aan Schaatsvereniging Rijnstreek voor de gastvrijheid in hun clubhuis en goede verzorging deze dag!
 
 
 
ALV 2024
De volgende ALV vindt weer zoals gebruikelijk plaats op de tweede zaterdag van april, te weten zaterdag 14 april. Zet hem alvast in je agenda. En heeft jouw vereniging ook een mooi clubhuis ter beschikking voor onze ALV-dag? Meld je dan even bij het bestuur.
 
18 april sprintclinic door Freddy Wennemars
Op dinsdagavond 18 april organiseren we een Sprintworkshop onder leiding van Freddy Wennemars: “Starten leren in de zomer en in de winter” op zijn thuisterrein in Dalfsen.

De avond kent een aantal doelstellingen:
  1. Leren over de startprocedure door de ogen van de starter
  2. Leren over de beleving van de sporter en hoe omgegaan wordt met eventuele druk bij de startprocedure
  3. Oefeningen aanreiken om de starttechniek te oefenen in de zomerperiode
 
Datum en tijdstip
Dinsdag 18 april
19.00-21.00 uur
 
Locatie
Clubgebouw IJsclub Stokvisdennen
Dalfsen
 
Aanmelden en informatie
De clinic is voor alle trainers vanaf niveau ST2 (NSTV-leden gratis, niet-leden indien plek beschikbaar 20 euro). Meer informatie vind je op de site. En aanmelden doe je via de ledensite.
 
Praktijkbijscholing 'Inspiratie voor je zomertraining'
Op vrijdag 12 mei organiseren we de praktijkbijscholing 'Inspiratie voor je zomertraining'. Deze bijscholing kent een maximum aantal deelnemers en zat daardoor al heel snel vol. 
 
Wel kun je je nog steeds aanmelden via de portal, dan kom je op de wachtlijst. Zodra er dan iemand afmeldt, schuif je door. 
 
En zijn er zoveel reserves, dan organiseren we de bijscholing uiteraard nogmaals. 
 
Ideeënbus bijscholingen
Heb jij een onderwerp waar je graag een bijscholing over zou willen volgen, mail ons dan en wij gaan er mee aan de slag. 
 
Nog geen lid van de NSTV?
Ben jij geen lid van de NSTV, maar wel gediplomeerd trainer? Meld je dan aan als lid van de NSTV, dan kun je direct gratis deelnemen aan bovengenoemde bijscholingen!
 
Scrol eens door onze site om te zien wat we zoal organiseren. En direct aanmelden als lid doe je heel eenvoudig online via deze link.
 
NB: je kunt ook een mail sturen om eenmalig als niet-lid een bijscholing te volgen. Als de bijscholing een week vooraf de datum niet vol is, krijg je bericht. Dan kun je voor 20 euro deelnemen.
 
De NSTV, de vereniging van en voor schaatstrainers!
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook