VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva.

Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
Du kan också läsa tidigare månadsbrev (klicka på tidigare brev)
Se även Info, Nyheter och Aktiviteter här längst ned.
Gå in på www.dromcentrum.se  Där hittar du verksamma drömterapeuter, kurser, cirklar, m.fl aktiviteter.

Maj månad har inneburit både Friktion, Samverkan för Helhet, och Klarhet. Gautama Buddha både föddes, blev upplyst, och dog, i maj.
Wesakhögtiden (Buddhas födelsedag) har firats över hela världen.
Enligt gammal esoterisk information hålls Wesakhögtiden i en dal i Himalaya , där Kristus samlar alla mästare med lärljungar. Där leder Buddha och Kristus en ceremoni för välsignelse och villkorslös kärlek till alla närvarande och för världen.

Mellan 23 maj och 11 juni ligger tre himlakroppar på exakt samma grad: Jupiter, Neptunus och Kiron. Då är ’krafterna’ extra starka för Samarbete och Nätverkande för Helhet. Uranus för oss framåt genom vår längtan efter utveckling och enhet, medan Saturnus för upp våra rädslor till ytan. Nu är det viktigt att vi hjälps åt, att vi träffas för att stödja varandra när vi ställs inför livets utmaningar.

Maj är också kopplat till att se igenom ”Maya”, vilket betyder att se igenom illusionen eller att Genomskåda Drömmen.


Här kommer några Drömmar som hjälper drömmaren att se igenom (genomskåda) emotionernas förblindande slöja.


MARDRÖM OM MIN KATT
Jag har en stor kniv i handen som jag stabbar och hackar min katt med, väl medveten om att jag håller på att slå ihjäl den. Jag ville inte döda honom men det kändes som att jag måste. Plötsligt ändrade jag mig, slängde kniven, tog katten i knät och bönföll honom att inte dö.
Han blödde över hela mig, men han bara satt stilla och spann fastän han var så skadad.

TOLKNING
Katten står för en sida i dig. Vad är det i dig själv som du nästan slår ihjäl?
Katt står ofta för oberoende, och ibland för sensualitet. Är det ditt oberoende jag du nästan dödar, eller är det din sensuella sida du misshandlar? Vad är det du försöker få bort från ditt liv / ditt beteende? Utan att lyckas. En sida som du är arg på och inte vill visa, och därför riktar din vrede inåt och anklagar dig för. Blodet står för energi, känslor och livskraft som du förlorar genom att försöka döda del av dig. Men sen bönfaller du katten att inte dö. Det betyder att du behöver ha kvar denna aspekt, och kanske uppskatta den mera. Ge den kärlek i stället för att vara rädd för den.

Denna dröm tjänar tre syften:
Drömmaren får ut sin frustration på ett tryggt sätt, och samtidigt visas hur obarmhärtigt hon behandlar sig själv. Hon får också se att hennes oberoende (eller sensuella) sida fortfarande lever och fungerar. Budskapet är att drömmaren bör vara mera tillåtande till dessa sidor som behöver healing genom hennes kärlek.

DRÖM OM HUND
Jag har ofta haft drömmar om hotfulla hundar som hindrade mig att komma vidare. I natt drömde jag om en hund som var snäll. Den låg på golvet och talade till mig. Jag minns inte vad den sa, men det var mycket klokt, visdom helt enkelt.

TOLKNING
Grattis till din personliga utveckling! Drömmar visar oftast hur vi har reagerat och handlat under det senaste dygnet. De hjälper oss förstå  hur vi har uppfattat och svarat an på det som händer oss. Nu har ditt gamla livs- och dröm-tema transformerats, och därmed har dina drömsymboler, förändrats.
Din rädsla (hotfull hund) höll dig tillbaka tidigare. Djur står ofta för instinkter. Du verkar ha gjort nya insikter som har förändrat ditt sätt att se och svara an på världen. Det har hjälpt dig att våga uttrycka dig mera spontant och direkt. Nu låter du inte dina gamla instinktiva rädslor hindra dig längre. Du är nu fri att vara den du är, och har kraft och visdom i stället.

DRÖM OM BABY
Jag föder ett barn. Blodet forsar från underlivet. Jag tror jag håller på att dö. Men jag kan röra mig, så kanske jag överlever.

TOLKNING
Du har länge ”ruvat” på något som varit svårt att uttrycka. Du har burit inom dig en tanke och en känsla som du har behövt meddela, men inte vågat.  Men, nu har du äntligen gjort det! Det var svårt, men du vågade! Grattis!
Du kommer att överleva, och det blir bättre i och med att du tog mod till dig och gjorde det du måste (födde barnet). Det var moget nu.
Att du förlorade mycket blod visar hur svårt det var. Det var på liv och död. Men du klarade det, och nu är det gjort. Du är fri att stå upp för dig själv.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jag önskar er alla en vilsam och härlig sommar.
Louise Minerva-Li

Info: Du kan bli medlem i DrömCentrum för 200:-/år. Se www.dromcentrum.se
        Där kan du också köpa böcker till lågpris.
Där finner du praktikanter som tar emot klienter i drömterapi till reducerat pris eller i utbyte mot annan terapi.

Aktiviteter:
13-14 juni  Drömkurs för nybörjare. Carina,  Stockholm tel 070-756 2134
18-24 juli   Sommarvecka Drömmar och ACIM.  Tomas Frankell och Minerva-Li
30 aug   startar Drömkurs 4 ggr i Stockholm med Carina. 070-756 2134
I oktober blir det Drömkurs lö+sö i Sthlm, Örebro, Göteborg
Mera info finner du på www.dromcentrum.se