Quote
Week 30
Jaar 2014
 
 
Voor managers die het bij het rechte eind hebben,
zijn consistent slechte prestaties niet primair een kwestie van zwakte, domheid, ongehoorzaamheid of gebrek aan respect.
Het is een kwestie van verkeerde rolbezetting.
 Marcus Buckingham 
 

 
We hebben het in een vorige quotes al gehad over de sterke puntenbeweging in de VS geïnitieerd door o.a. Marcus Buckingham en Martin Seligman. Dichter bij ons zijn Luk Dewulf voor België en Huub Nelis & Yvonne van Sark voor Nederland misschien ook geen onbekende namen voor jou.
 
Als je hier toch niet zo vertrouwd mee bent dan kan je gratis het ‘Inspiratieboek Talenten’ downloaden dat werd ontwikkeld door het Talent College. Dit werkje geeft je in een kort bestek een heel goed overzicht van deze beweging.
 
Indien je je afvraagt of het wel nuttig is om daar tijd aan te besteden  dan stellen we je onmiddellijk gerust.  Uit onderzoek in Nederland en België blijkt wel degelijk dat inzetten op jouw sterke punten en deze van je medewerkers  “het algemeen welzijn op het werk ten goede komt met een verhoogde taakprestatie, meer innovatief gedrag en meer extrarolgedrag.”

Maar hoe integreer je dit nu in je dagdagelijkse bezigheden als leidinggevende?
 
Hieronder geven we je enkele tips waarmee je zo aan de slag kan:
 
Voor jezelf
  • Maak een balans op van je sterke punten en je zwakke punten
  • Bezuinig de tijd die je besteed aan het proberen te optimaliseren van je zwakke punten
  • Werk om je zwakke punten heen door je te omringen en te vertrouwen op medewerkers die jouw zwakke punten opvangen omdat het hun sterke punten zijn en laat ze deze verder ontwikkelen
Voor je medewerkers en je organisatie
  • Doe een test met als resultaat de Top 5 sterke punten van al je medewerkers en hang ze samen met die van jou uit bij de koffieautomaat
  • Plaats de sterke punten benadering op de agenda van functioneringsgesprekken
  • Doe aan ‘job crafting’ door op langere termijn jouw taken en die van je medewerkers waar mogelijk af te stemmen op de sterke punten zodat ze optimaal gebruikt worden
  • Geef waardering voor de sterke punten van je medewerkers
 
Veel succes ermee!
 
 
P.S.: Heb je ook een citaat dat je graag zou willen behandeld zien? Laat het ons weten. Wij zoeken dan voor een interessante bedenking of toepassing ter illustratie.
 
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.