Bethlehemkerk                                                   
April 2021 nr. 16
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
Geloven geeft perspectief
 
Doe mee met de alternatieve ontmoetingsmiddag 
 
Weg terug naar fysieke kerkgangers Bethlehemkerk
 
Bethlehemkerk
kleurt Oranje
 
Koningsdag 2021 staat in het teken van saamhorigheid.
 
Prijsvraag: Wie vindt alle Oranjebomen?
 
Huwelijk
Renate en Dirk
 
Prijsvraag:
Wie heeft de hoogste zonnebloem?
 
Minimaal 2 maanden herstel voor burgemeester
Pieter Broertjes
 
Oproep: LP's voor verpleeghuis
 
Wat geeft
het leven zin?
 
Expositie WO II herdenken bevrijding
 
 
 
Viering
 
Aanvang: 10:00 uur
 
Thema:
'Geloven
geeft perspectief''
 
 
ds. Willem Nijsse
 
 
 
 
 
Sterretjes
 
Voor een zwaar-gehandicapte bewoner van het verpleeghuis zoeken we enkele langspeelplaten.
 
Bij voorkeur met populaire muziek maar licht-klassiek is ook welkom. Als u nog een oude lp heeft en deze kunt missen, laat het dan graag weten: samen@
bethlehemkerk.nl
________________
Samen:
__________________
Voorbede aanvragen
U kunt uw verzoek om voorbede in de week daaraan voorafgaand ook per e-mail: voorbedegevraagd
@bethlehemkerk.nl of telefoon aan de wijkpredikant doorgeven.
----------------------------
 
 
 
 
 
 
 
----------------------------
Onze rubriek met vraag en aanbod in deze tijden van crisis!
 
samen@
bethlehemkerk.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kent u iemand die deze Nieuwsbrief nog niet ontvangt?
 
Kent u een gemeentelid zonder PC of Tablet?
 
Print dan deze nieuwsbrief uit en breng een zonnetje in huis tegen de eenzaamheid.
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 23 april
 
Catechese & stercafé (Bethlehemkerk) 
 
Zaterdag 24 april
---
 
Zondag 25 april
 
 
Maandag 26 april
 
 
Dinsdag 27 april
Koningsdag &
 
Woensdag 28 april
---
 
Donderdag 29 april
Voedselbank: uitgifte vanuit Bethlehemkerk
 
 
Vrijdag 30 april
 
Zaterdag 1 mei
---
 
Zondag 2 mei
ds. Heleen Weimar
 
Samen online koffiedrinken
 
 
 
 
SAVE THE DATE
McBeth Voedselbank drive in zaterdag 8 mei
 
 
Zondag 25 april
 
Openbaring 21:1-6

De nieuwe hemel en de nieuwe aarde

1 En ik zag een nieuwe hemel  en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde bestonden niet meer. En de zee  was er niet meer. 2 En ik (Johannes) zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, uit de hemel neerdalen, bij God vandaan. Ze zag er uit als een bruid die zich voor haar bruidegom heeft mooi gemaakt. 3 Vanuit de hemel hoorde ik een stem luid zeggen: "Dit is de plaats waar God voortaan bij de mensen zal wonen. Zij zullen zijn volk zijn en God Zelf zal bij hen zijn. Hij zal hun God zijn. 4 Hij zal alle tranen van hun ogen afvegen. En de dood zal er niet meer zijn. Niemand zal nog verdrietig zijn, treuren of pijn hebben. Want de eerste dingen zijn voorbij." 5 En Hij die op de troon zit, zei: "Ik maak alles nieuw!" Tegen mij zei Hij: "Schrijf dit op. Want mijn woorden zijn waar. Ik zal doen wat Ik heb gezegd."
6 Verder zei Hij: "Het is voorbij! IK BEN de Eerste en de Laatste, het Begin en het Einde. De mensen die dorst hebben, zal Ik te drinken geven uit de bron van het water dat leven geeft. Ze hoeven er niets voor te betalen. 
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
 
Hilversum Zuid
Jaargang 4 nr.2
 
 
"GODS SCHEPPING"
 
 
Website van de PgH www.pknhilversum.nl
 
 
BEZOEK ONZE SITE
Nu veel mensen weer thuiszitten en de kerkelijke bijeenkomsten afgelast zijn, houden we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit de Bethlehemkerk.
 
Ook al zijn de kerkdeuren deze zondag weer gesloten, u bent van harte welkom om met ons allen deze dienst met beeld live mee te vieren via deze link.
 
Wilt u een voorbede aanvragen?
Gebruik hiervoor: voorbedegevraagd@bethlehemkerk.nl dan neemt de voorganger uw voorbede mee in de gebedsintenties.

Zondag 25 april: Geloven geeft perspectief

Zondag 25 april is een gezamenlijke online viering van Diependaalse kerk en Bethlehemkerk in/vanuit de Bethlehemkerk. Voorganger is ds. Willem Nijsse, predikant van de Diependaalse kerk. Het is de derde zondag over de scheppingsthema's. Klik hier voor het leesrooster van de zeven zondagen.
 
Ds. Willem Nijsse schrijft over komende zondag:
De Bijbel begint in een tuin, de hof van Eden. En de Bijbel eindigt bij een stad. Het nieuwe Jeruzalem. Maar het is geen stad van staal en beton. Het nieuwe Jeruzalem is een tuinstad. Een combinatie van stad en tuin, en de elementen van de hof van Eden komen in deze stad weer terug. Zo zien we dat God een nieuwe schepping gaat maken, die aansluit bij de eerste schepping, maar toch ook heel anders is en nieuw. Wat dat betekent horen we vandaag in de dienst.
 
Klik hier voor de liturgie van zondag.
 

Doe mee met de alternatieve ontmoetingsmiddag op 2 mei 2021

Op zondagmiddag 2 mei stellen gemeenteleden van de sectie Gijsbrechtkwartier hun voortuin open voor een ontmoeting met een creatief tintje. U bent daarvoor van harte uitgenodigd, ongeacht in welke sectie u woont. Klik hier voor de uitnodiging.
 
Door onderstaande wandelroute te volgen komt u langs de deelnemende adressen waar u met open armen wordt ontvangen. In iedere tuin is iets anders te beleven en bent u welkom voor een praatje. U kunt starten bij de Bethlehemkerk maar er ook voor kiezen om op een ander deel van de route te beginnen. Door zelf uw vertrektijd en route te bepalen, kan het aantal bezoekers gespreid worden. Naar keuze kunt u de hele route volgen of een deel ervan en u mag daarbij zelf kiezen welke adressen u wilt bezoeken.
 

Weg terug naar fysieke kerkgangers Bethlehemkerk

Zondag 25 april aanstaande willen we weer zeer voorzichtig een aanvang maken door een aantal fysieke kerkgangers als proef uit te nodigen in de kerkdienst. Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen week en dinsdag 20 april jl. zullen een beperkt aantal kerkgangers worden uitgenodigd de dienst bij te gaan wonen.
 
De proef is noodzakelijk om het GebruiksPlan weer op juiste wijze te kunnen gebruiken en te oefenen. Als basis om vanaf 13 mei aanstaande ( Hemelvaartsdag) weer met maximaal 30 kerkgangers te starten.
 
Het GebruiksPlan is te allen tijde leidend en met klem vragen we iedereen zich hieraan te houden. De 30 kerkgangers moeten zich via Eventix opgeven roulerend per sectie. 
 
 
 
 Bethlehemkerk kleurt Oranje 
 
Het college van B&W heeft alle kerken gevraagd om hun kerktorens in de dagen van Koningsdag 30 april tot en met Bevrijdingsdag 5 mei in het licht te zetten. Een week lang zal Hilversum 'savond Oranje kleuren, een warm koninklijk licht door onze straten en wijken. De kerkrentmeesters van de Bethlehemkerk geven daar graag invulling aan. Alle kerken hebben vrijstelling tot 's avonds 23 uur gekregen om vergunningsvrij de kerken te verlichten.
 
De Bethlehemkerk zal iedere avond van 30 april tot en met 5 mei haar kerktoren in een Oranje licht zetten. De lampen gaan 's avonds rond 23 uur weer uit. Viert u met ons mee en maakt u hier een mooie foto van? Dan nemen we die op in de komende Nieuwsbrieven. Inzenden kan naar: nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
 
 
Foto: Frank Beukers, kerkrentmeester Bethlhemkerk, datum 22 april 2021.
 
Koningsdag 2021 staat in het teken van saamhorigheid. 
 
Koningsdag vieren we dit jaar thuis.  Vanwege Corona passen we op elkaar:  anderhalve meter afstand en niet te dicht op elkaar. Maar we gaan wel naar buiten!
Hang vanaf zonsopkomst (6.23 uur) de vlag met wimpel op. Niet alleen voor de jarige koning, maar ook voor elkaar.
 
Vanaf 9.30 uur spelen tientallen beiaards in Nederland bekende liederen rond het thema saamhorigheid.
Tussen 9.55 en 10.00 uur luiden de kerkklokken van de Bethlehemkerk.
Om 10.00 uur wordt het Wilhelmus gespeeld door de beiaards en in de voordeur, op het balkon of in de tuin mag iedereen het volkslied meezingen.
 
 

Prijsvraag: Wie vindt alle Oranjebomen?

In bijna alle dorpen en steden in ons land staan ze: bomen met een hekje eromheen, vaak versierd met een kroontje en/of een mooi gestileerde letter.
 
Koningsbomen of Oranjebomen. Deze bomen zijn vaak gepoot op heuglijke dagen. Vaak ter herinnering aan de geboorte van een prinses of prins of de inhuldiging van een koningin of een koning, bij een jubileum of een bezoek van de vorst. Ook Hilversum en omgeving telt diverse konings/oranjebomen. Nu het weer warmer wordt buiten, nodigen we u uit om op zoek te gaan naar dit stukje groene geschiedenis. Misschien fietst u er dagelijks langs of ziet u hem staan tijdens de zondagse wandeling.
 
We gaan ze allemaal verzamelen. Maak een mooie foto met u, eventueel uw partner of wandelmaatje en natuurlijk de boom. Probeer uit te zoeken waarvoor de boom is geplant. Vaak staat er een bordje bij en is er veel informatie te vinden op internet.
 
 
Lees meer ...
 
 

Huwelijk Renate en Dirk

Op 24 april zullen Dirk Gudde en onze bovenwijkse jeugdwerker Renate Japenga in hun woonplaats Schoonhoven in het huwelijk treden.
 
De kerkelijke bevestiging zal plaatsvinden op zondagmorgen 25 april, tijdens de ochtenddienst in de Regenboogkerk waar Renate lid van is.
 
Wij willen het bruidspaar fijne dagen en heel veel geluk toewensen!
 
Groet JJW Bethlehemkerk

Prijsvraag:
Wie heeft de hoogste zonnebloem?

Hoe gaat het met de zonnebloemen? Oei, de zaadjes liggen nog klaar of hebben de muizen een feestmaal gehad? Geen nood, het is op tijd om ze (weer) op te kweken. Je kunt ze nu rechtstreeks in de volle grond stoppen of in een (grote) bloempot op het balkon of terras.

Zonnebloemen die nog in de vensterbank staan, mogen nu de tuin in of het balkon op. En dan vertroetelen maar. Zonnebloemen houden, heel gek, van de zon. Laat de grond niet helemaal uitdrogen, maar natte voeten zijn uit de boze. De zonnebloem is ook een hongerige plant: geef dus regelmatig een beetje voeding. Daarmee zijn we er nog niet: er zijn diverse dieren die ook van zonnebloemen houden: muizen, slakken en duiven peuzelen zo de jonge plantjes op.

Oppassen dus. Maar het belangrijkste is: geniet ervan hoe leuk het is dat de zonnebloem als een speer de grond uitschiet en maar door blijft groeien.

Lees meer ....

 

 

 

 

 
 
 
 

 

Minimaal 2 maanden herstel voor burgemeester Pieter Broertjes

Burgemeester Pieter Broertjes heeft Encefalitis (hersenontsteking). Vandaag is de diagnose definitief gesteld. Herstellen van Encefalitis duurt tenminste twee maanden, waarvan de burgemeester de aankomende twee weken in een ziekenhuis wordt behandeld.
 
De familie is geroerd door de vele reacties en zichtbare betrokkenheid van bewoners bij de burgemeester. Vanaf vandaag hebben een aantal kerken en de moskee in Hilversum haar deuren geopend voor bewoners van Hilversum om betrokkenheid te tonen. Door te bidden, maar ook door een kaartje of een briefje achter te laten voor de burgemeester.
 
Op verzoek van de familie worden bloemen voor de burgemeester naar de Vituskerk gebracht.
 

Oproep: LP's voor verpleeghuis

Voor een zwaar-gehandicapte bewoner van het verpleeghuis zoeken we enkele langspeelplaten. Bij voorkeur met populaire muziek maar licht-klassiek is ook welkom. Als u nog een oude lp heeft en deze kunt missen, laat het dan graag weten aan Hanneke Bekker via bekker.compagnie@gmail.com of mail naar samen@bethlehemkerk.nl
 

Wat geeft het leven zin?

Wat geeft het leven zin, wat maakt het leven goed? Juist in een tijd van beperkingen worden we geconfronteerd met deze vraag. De Protestantse Kerk maakte samen met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap een bijbelleesplan bij het jaarthema 'Het goede leven', met bijdragen van verschillende theologen.
 
‘Het goede leven’ – met dat jaarthema nodigt de Protestantse Kerk in Nederland gemeenten en individuele gelovigen uit om stil te staan bij de vraag wat een mensenleven tot een goed leven maakt. Een spannende vraag, nu veel 'goede' dingen als sociale contacten en samenkomsten zijn weggevallen. Waar kunnen we in deze periode op terugvallen, wat maakt ons leven ten diepste 'goed'?
 

Expositie WO II herdenken bevrijding

Op 11 april start er een nieuwe tentoonstelling in de Regenboogkerk in Hilversum met als thema: Hilversum 75 jaar bevrijding herdacht.
 
In mei 1946 was er de eerste herdenking van de bevrijding. In Hilversum werden vele herdenkingsactiviteiten georganiseerd, waaronder een grote straatoptocht.
Vooraan liepen de kinderen. Ons gemeentelid Pieter de Jager heeft  er een goede herinnering aan. Hij heeft toen als kleine jongen, zittend op een karretje, de route afgelegd.
Het karretje waarop hij zat werd getrokken door twee buurmeisjes en was voorzien van een affiche, gemaakt door zijn vader. Op een van de foto’s van deze expositie is hij te zien zittend op zijn karretje.
 

 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl graag voor woensdag 20:00