WELKE ENERGIEEN LAAT JIJ SAMENSMELTEN?


In de maand september is het de bedoeling dat wij voorbij iedere vorm van dualiteit gaan. Dit kan door de energie uit de aarde en de energie uit de kosmos samen te brengen en met elkaar te verbinden in het eigen hart. Hoewel de energietekening er op het eerste oog erg rustig uit ziet, geldt ook nu dat niets is wat het lijkt. Het gaat hier namelijk over het bundelen van essentiële krachten. In het gele bolletje komen de twee stromen bijeen en dan is het alsof er twee elektriciteitsdraadjes tegen elkaar worden gehouden. Dit kan zorgen voor een passievol vuurwerk waar de vonken vanaf springen. Zo wordt onze kern op een diep level (aan)geraakt. Door de vrijkomende energieën bewust door ons heen te laten stromen worden nieuwe bewegingen in gang gezet. Zij zullen van binnen naar buiten gericht zijn. Het moois dat hieruit voortkomt mag in de buitenwereld meer dan gezien worden.

Al eeuwenlang zijn wij gewend om dualiteit te creëren. In de ontmoeting met angst onderdrukken we onze binnenwereld, waardoor blinde vlekken ontstaan. We wanen ons veilig door te oordelen over dat wat in de buitenwereld anders is dan anders of wat niet in ons straatje past. We maken deze tegenstellingen tot vijanden, in de hoop dat we zelf niet door de mand vallen. Op deze manier kunnen we een schuldige aanwijzen voor datgene wat er in de wereld gebeurt. Deze schijnveiligheid verheffen wij tot onze waarheid. Met deze gedachtegangen strooien wij onszelf zand in de ogen en trekken onterechte conclusies. Want vanuit het perspectief van de eenheidsgedachte blijken tegenpolen namelijk elkaars spiegelbeelden te zijn en komt alles en iedereen uit dezelfde bron. Zo boven, zo beneden; zo binnen, zo buiten, samen zijn we één. Hierbij zijn er twee sleutelwoorden: Licht en liefde. Niet meer en niet minder dan dat.

Als de polen in het midden mogen samensmelten en de daarbij vrijkomende energie op de juiste manier geleid wordt, zowel naar boven als naar beneden, dan is het eigenlijk niet zo'n ingewikkeld proces. Het is dan alsof er door het trekken aan één draadje een hele bol wol weer uit de war gehaald wordt en direct klaar is voor het bedoelde gebruik. Eerder leek het ontrafelen hiervan op een langdurige monnikenklus. Als we ons het gemak van deze routing realiseren en zonder tegenstribbelen in de overgave gaan, dan zijn de gewenste vernieuwingen in al hun grootsheid al snel een feit. Het zijn echter de onzekerheid en dogmatische patronen, die zomaar met ons aan de haal kunnen gaan. We vragen ons dan af of we wel zulke grootse bewegingen mogen maken en ook of realisatie van ons verlangen nou echt zo eenvoudig is. Het liefst wachten we op de goedkeuring van anderen alvorens we weer een volgende stap durven te maken. Door de tussenkomst van het hoofd wordt de expansie ondermijnt en treedt afvlakking op. Dit remt de voortgang en beperkt de creatiekracht.

Uiteindelijk zal echter de energie die er van binnen borrelt, niet tegen te houden zijn. De hierbij behorende vormen van zelfexpressie worden gestimuleerd door de collectieve beweging die gaande is. Soms zal het aanvoelen als een opstand waarbij er zelfs sprake kan zijn van het overtreden van (ongeschreven) wetten. Het gaat er echter niet om ergens tegen te zijn, maar om op grote schaal uiting te geven aan datgene wat er van binnen is. Daarbij worden er ook grenzen opgezocht en mijlenver verlegd. Dat dit soms op een wat explosieve manier kan gebeuren, wordt extra gevoed door de opgelegde beperkingen gedurende de laatste 1,5 jaar. Door het ontrollen en uitvouwen van de vele (onderdrukte) innerlijke mogelijkheden, zullen er verrassende capaciteiten en wijsheden geopenbaard worden.

In deze periode zijn het vooral de excessen, die ondersteunend zijn om te ontdekken hoe je jezelf censureert en je in je expressie afhankelijk maakt van anderen. Het gaat dan over de conditionering van je zonnevlecht waardoor je jezelf niet de vrije hand geeft. Het uitwerken van dit thema vraagt om relativeringsvermogen en soms ook een beetje zelfspot. Anders wordt het wel erg zwaar. Het is hierbij niet de bedoeling om jezelf te veroordelen. Je zou dan alles te niet kunnen doen wat er juist in de afgelopen tijd bevrijd en tot ontwikkeling gekomen is.

Ondersteun ook anderen, die met vergelijkbare processen bezig zijn. Ook als zij de dingen anders aanpakken dan jij zou doen. Besef dat we in de basis niet wetend zijn en daardoor ook niet weten wat goed en fout is. Erken dat een ieder precies goed is zoals hij is en bijdraagt wat hij kan. Dat geeft wederzijds vertrouwen en ondersteunt het gezamenlijke creatieproces. Want houd voor ogen dat ook al voel je je soms heel eenzaam en alleen; je bent bewust of onbewust met een veel groter collectief samen onderweg naar een gemeenschappelijk doel.

Al met al kan het een turbulente periode worden waarbij eenvoud, simplicity, diepe inzichten en expansiedrift elkaar afwisselen. Er zal stof opwaaien en het kan mede daardoor onrustig zijn. Let echter ook op de speelsheid die aan je voorbij komt. Laat je verrassen door de manier waarop de individuele radartjes in elkaar grijpen en wat er dan in gezamenlijkheid tot stand komt.

Een maand toegewenst waarbij je jouw innerlijke beweging volgt en hierin zonder aarzeling voluit gaat, waardoor het leven authentieker, leuker en bovenal lichter wordt.


DE KOMENDE WEKEN OP DE COACH-INN AGENDA:

7 SEPTEMBER: VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN
(AURA-READINGOPLEIDING - 8 DAGEN)


14 SEPTEMBER: ADEM-INN - TRANSFORMERENDE VERBONDEN ADEMSESSIE (AVONDWORKSHOP)

17 SEPTEMBER P.S. JE WORDT THUIS GEBRACHT - LIVE
(INNERLIJKE GROEIREIS - 10 DAGEN)


6 OKTOBER VERDIEPING EN TRANSFORMATIEDAG (SYSTEMISCH EN ENERGETISCH WERK - 1 DAG)


BOEKENTIP
Deze maand noem ik graag het autobiografische levensverhaal met de titel Van waanzin naar Wijsheid van Iris van Zomeren. In het boek vertelt de schrijfster over de trauma's die zij gedurende haar leven heeft opgedaan door mishandeling, misbruik en pesten. Ze geeft inzage in de therapieën en therapeutische benaderingen, die haar geholpen hebben om de verschillende persoonlijkheden die in haar ontstaan zijn, weer in harmonie met elkaar te brengen. Een boek dat zo geschreven is, dat je als vanzelf ook een kijkje neemt in je eigen binnenwereld en zo kan onderzoeken wat daar nodig is om weer dichter bij jezelf te komen.


RECEPT VAN DE MAAND
Op zoek naar een heerlijke hartige taart zonder meel? In dat geval kan ik je het recept van pompoenquiche van harte aanbevelen.


EEN STEUNTJE IN DE RUG NODIG?
Heb je behoefte aan iemand die even met je meekijkt op jouw levenspad en daar waar nodig wat suggesties doet om bij te sturen? Je bent van harte welkom voor een energieboodschap, ademsessie, opstelling of coaching. Je kunt een afspraak maken voor een consult live of online door een mail te sturen naar info@coach-inn.nl. Een energieboodschap is te bestellen in de webshop.


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Voor de Innerlijke Groeireizen zie www.jewordtthuisgebracht.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de gerechten geserveerd in het Bolwerk staan op dagelijkse-voeding.nl en op de Dagelijkse Voeding Facebookpagina. Daar staat ook meer informatie over het Coach-Gourmet. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.