Nieuwsbrief mei 2012

De afgelopen maanden had ik af en toe het gevoel dat ik in een soort soap leefde (om een echte omslag te maken was het blijkbaar nodig dat mijn patronen uitvergroot aan het licht kwamen). De onderliggende verlangens gaan over vrijheid in verbondenheid, hartliefde en helemaal doen waarvoor ik gekomen ben. Dat maakt waarschijnlijk waarom ik me bezig gehouden heb met de vraag: "Hoe ziet de wereld eruit als we allemaal alleen nog maar dingen doen waar we ons hart aan kunnen verbinden en nee zeggen tegen al het andere?". Ik krijg het beeld dat er in het grote geheel in een eerste oogopslag misschien niet zoveel verandert; er is bij wijze van spreken nog steeds een bakker en een slager en ook dan wordt er gewerkt, geluierd, gegeten en gedronken. Maar ik voorzie grote onderlinge verschuivingen in de personele bezetting bij de uitvoering van alle afzonderlijke levenstaken. Door de openlijke aanwezigheid van hartenergie ontstaat er daarnaast vast een heel ander leefklimaat en zullen er in verbinding en cocreatie nieuwe gebieden ontgonnen worden.
Persoonlijk verwacht ik het bovengenoemde scenario volgend, dat ik nog wel eens in een hele andere film terecht kan komen. Een film waar ik naar uitkijk, soms bang voor ben, maar die ook als onontkoombaar voelt. Een proces waarvan ik vermoed dat we er vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen. Is het daarom dat menigeen op dit moment hindernissen tegenkomt op reeds lang gebaande paden, oude strategieën ineens niet meer werken of (partner)relaties gedwongen worden om afhankelijkheidspatronen te doorbreken. Is het de doelgerichte energie in het universum, niet altijd even rustig en zacht, die vraagt om de klok even stil te zetten en ons te verbinden met ons (eigen) hart? Is het juist deze energie die je kunt gebruiken voor herbezinning, contact maken met je èchte willen en datgene creëren waarvoor je gekomen bent? Al weet ik het niet zeker, voor mij bleek een goede graadmeter: als ik helemaal op het spoor van mijn hart zit en daarvoor ga (ook al lijken mijn ideeën en wensen soms nog zo onhaalbaar en gek), juist dan verdwijnen interne en externe weerstanden, zijn onheuse argumenten niet meer aan de orde, wordt er op alle fronten goed voor me gezorgd, stroomt de energie als vanzelf en behoren dromen ineens tot de realiteit. En die soapgevoelens, daar is dan helemaal geen sprake meer van (wie weet zijn die wel terug naar Aalsmeer gegaan :-)).

ENERGETISCHE ONDERSTEUNING
Soms zijn er van die momenten in je leven, waarbij de grond onder je voeten wiebelt, niets zeker lijkt en het onduidelijk is welke weg je het beste kunt gaan. Dit gevoel zou een goede aanleiding kunnen zijn om om energetische ondersteuning te vragen. Natuurlijk moet je nog steeds zelf het pad gaan, maar het ontvangen van de enegetische boodschap van jouw hogerbewustzijn geeft licht- en herkenningspuntjes in het onderweg zijn. Je kunt me bellen (033-4451480) of mailen voor een afspraak.

18 MEI: STRIPPENKAARTDAG OPSTELINGEN
18 mei is er weer een Strippenkaart opstellingen; een dag opstellingen oefenen, experimenten, vaardigheden aanscherpen en volop tijd en aandacht om systemische vragen te stellen.

23 MEI: WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN
Op 23 mei is er nog plek voor vraagstellers om een familieopstelling te maken m.b.t. tot een actuele (levens)vraag tijdens de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen.

31 MEI: SPECIALIST-INN-OPSTELLINGEN
De 10 dagdelen durende opleiding Specialist-Inn-Opstellingen is een vervolg op de opleiding "Coach-Inn-Systemen". Op praktische wijze wordt dieper in gegaan op systemische interventies en werkvormen. Er is veel ruimte om vlieguren te maken, zodat het zelf begeleiden van familie- en organisatieopstellingen steeds comfortabeler zal gaan voelen. Deze training kan in overleg ook gevolgd worden door mensen die veel met opstellingen gedaan hebben, maar begeleiderservaring missen.

12 JUNI: KENNISMAKEN MET OPSTELLINGEN
Tijdens de Kennismaking-Inn-Opstellingen kun je ervaring opdoen met familie- en organisatieopstellingen, mijn werkwijze leren kennen en vragen stellen over de opleidingen en workshops die Coach-Inn hierin verzorgd.

29 JUNI: EFFECTIEF ENERGETISCH(E) EN SYSTEMISCH(E) WERKVORMEN CRËEREN
In de tweedaagse training "Effectief energetisch(e) en systemisch(e) werkvormen creëren" leer je het systemisch en energetisch werk te gebruiken om inzicht te krijgen in actuele (transformatie)vragen van klanten en deze te vertalen naar doeltreffende, op maat gemaakte creatieve, systemische en energetische werkvormen voor workshops, trainingen en coachsessies.

28 AUGUSTUS: COACH-INN-SYSTEMEN - SNELKOOKPAN
Ook dit jaar vindt eind augustus weer de opleiding "Coach-Inn-Systemen"- editie snelkookpan plaats. Tijdens deze opleiding maak je jezelf die theorie en vaardigheden eigen om eenvoudige familie- en organisatieopstellingen te begeleiden in jouw eigen praktijk.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
Sinds mijn verblijf in Nieuw Zeeland krijg ik in mijn readingen steeds meer boodschappen door via het dierenrijk. Daardoor komen er veelvuldig vragen naar literatuur over de symboliek van dieren. Hierbij enkele boekentips.
Als de dieren spreken konden is een boek van Christiane Beerlandt. Zij beschrijft daarin de onderliggende betekenissen in de ontmoeting met vele dieren.
J. Torien en J. van Dobben laten je middels kleurrijke kaarten kennismaken met de wijsheden van het vogelrijk in "Helende kracht van het vogelrijk" en "Vogelvlucht naar het paradijs."
Tot slot noem ik de Medicijnkaarten van J. Sams en D. Carson, die op sjamanistische wijze de werking van krachtdieren beschrijven.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.