MIJN SOCIALMEDIATIPS VOOR JOU
Nieuwsbrief 12, 6e jrg, 19 juni 2017
FOTO
gevonden op Pinterest
 
 
Antishok...

Hoe zie ik eruit?
Wil je weten hoe je profiel of je bedrijfspagina op Facebook eruitzien voor anderen? Daar is een knop voor! In mijn blog 'Hoe zie ik eruit op Facebook' leg ik uit hoe het werkt.
 

Check en check
Dat is fraai. Geef ik in mijn vorige nieuwsbrief een paar tips over dingen, die je moet controleren voor je op reis gaat en ga ik vervolgens in de intro zelf in de fout want niet goed gecheckt: een e-mailadres met een foutje. Ach, het is niet heel erg natuurlijk. Maar dit is het correcte e-mailadres waar je je reistips heen kunt sturen.
 
Annet van Betuw
Op vakantie? Vergeet je adresboekje niet!
Dank je wel Margo Eggermont voor je leuke reistip.
"Natuurlijk moet iedereen een vakantie-assistent inhuren, dat hoeft geen nader betoog, maar een andere (weliswaar niet echt social media gerelateerde) tip wil ik je toch geven:
  • iedereen vertrouwt blindelings op zijn telefoon maar als die om welke reden dan ook uitvalt, zijn contactadresssen of google maps ook niet meer beschikbaar. Een ouderwets adresboekje met belangrijke telefoonnummers en een routekaart is dan echt wel handig."
Hoe kun je het beste iemand uitnodigen op LinkedIn?
Mijn Belgische collega Erandiz Ates legt op LinkedIn uit waarom het belangrijk is bij een uitnodiging (op LinkedIn) een persoonlijk bericht toe te voegen. Hij vertelt verder hoe je dat het beste kunt doen en dat het ook op de app werkt!
Werken met de e-overheid
In veel bibliotheken kun je een cursus 'werken met de e-overheid' volgen. Dit is ontwikkeld door Digisterker. Ken je het nog niet (en werk je bijvoorbeeld bij een bib), dan is een bezoekje aan de site de moeite waard.
 
Visit the Netherlands
Mark Wolters geeft op YouTube in Wolters World allerlei reistips. In 'The don'ts of the Netherlands' (10 min)  geeft hij een paar voor ons voor de hand liggende. Maar van een aantal keek ik op, ze zijn voor ons vanzelfsprekend, maar voor Amerikanen niet: bijt niet meteen in 'fried food' want het is heet (ja, duh...) of loop niet op het fietspad. In de stad dan, denk ik er meteen bij, want in het Wageningse moet je af en toe wel op het fietspad bij het ontbreken van een trottoir. Die tip zal hij de volgende keer wel ontdekken.

 
Waar kun je me vinden
 
Follow Us on Facebook  Follow Us on Facebook   Follow Us on Google+  Follow Us on Twitter  Follow Us on Pinterest  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on YouTube  Follow Us on E-mail