Stedelijke nieuwsbrief - 17 september 2021
Autovrije Zondag!
Op zondag 19 september zal het autovrije stadscentrum bruisen als nooit tevoren tijdens de derde editie van de Autovrije Zondag in Zottegem. We maken onze centrumstraten volledig autovrij en nodigen iedereen uit om met z’n allen de straten in te palmen en naar hartenlust te wandelen, fietsen, rolschaatsen, springtouwen en zoveel meer. Geniet van een bijzonder aantrekkelijk en gevarieerd programma vol sportieve, culturele en culinaire activiteiten voor jong en oud. Opgelet: er geldt die dag ook een parkeerverbod vanaf 10.00 uur in de centrumstraten.
 
 
 
 
 
De kleurrijkste looptocht
Dé publiekstrekker op 19 september wordt ongetwijfeld de tweede Rainbow Run, met start en aankomst op de Markt. De eerste editie in 2019 was een echte knaller. Honderden lopers kwamen toen over de aankomstlijn als een echte regenboog. Dit jaar voorzien we drie parcours: 2 km voor de kinderen, 5 én 10 kilometer. Langs het parcours zorgen we niet alleen voor animatie en live muziek, er zijn ook zes ‘color hot spots’ waar alle lopers kleurenpoeder over zich heen krijgen. Koop je een ticket, dan kan je ook vrijblijvend 2 euro doneren voor Think Pink.
 

 
 
Autodelen, misschien wel iets voor jou?
Tijdens de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september) vragen we ook aandacht voor duurzame mobiliteit. Tijdens de Autovrije Zondag kom je op de mobiliteitsstand op de Zavel alles te weten over de deelwagens- en fietsen in Zottegem. Geraak je daar niet maar ben je wel benieuwd of autodelen iets voor jou is? Sla dan af richting onze Autodelen Infosessie op dinsdag 21 september. Of lees hier de ervaring van een enthousiaste autodelen gebruiker, zo hoor je het ook eens van een ander!
 
 
 
 
 
Week van Dementie 2021
Van 20 tot 26 september is het Week van Dementie, met op dinsdag 21 september Wereld Alzheimer Dag. Overal in Vlaanderen worden dan activiteiten georganiseerd rond dementie. Een ziekte met een enorme impact op het leven van iedereen die er met geconfronteerd wordt. Ook in het Woonzorgcentrum en Dagverzorgingscentrum Egmont staan heel wat activiteiten met, voor en door mensen met dementie en hun naasten op de agenda.
 

 
 
 
Studieaanbod kunstacademies 
Op 1 september gingen de lessen in onze kunstacademies terug van start. In SABK, de Stedelijk Academie voor Beeldende Kunst, kan je terecht voor een heel divers studieaanbod waaronder beeldatelier, fotokunst, keramiek, schilderkunst en zoveel meer. Of wil je liever een instrument leren spelen, acteren of de pannen van het dak dansen? Dan ben je bij SAMWD, de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, aan het juiste adres. Voor beide academies kan je nog tot en met 30 september inschrijven.
 

 
 
 
Workshop mobiliteitsplan
In 2020 gingen we van start met de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan. Dat bevindt zich momenteel in de tweede fase, waar ook een participatietraject aan gekoppeld is. Eind vorig jaar vond een eerste workshop plaats waarin gepolst werd naar de kansen en knelpunten. Een van de grootste knelpunten bleek de verkeerscirculatie. Dit thema wordt nu verder uitgewerkt tijdens de tweede workshop, op maandag 27 september. Deze is voor iedereen toegankelijk mits inschrijving. Denk je mee over de mobiliteit in onze stad?
 
 
 
 
Update Vaccinatiecentrum Zottegem
 
Acht september was de laatste dag van het Vaccinatiecentrum Zottegem. Sinds 22 februari zijn hier meer dan 41.000 personen volledig gevaccineerd en werden er ruim 82.000 prikjes gezet bij inwoners van Brakel, Oosterzele en Zottegem. Tot 14 oktober kan men wel nog terecht in Vaccinatiecentrum Herzele, het gaat dan om kersverse 12-jarigen of personen die zich alsnog willen laten vaccineren. Wie vragen heeft, kan nog steeds bellen naar het callcenter: 0800 200 72, elke werkdag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Een ongelooflijke dankjewel aan alle medewerkers en vrijwilligers, voor én achter de schermen. Zij hebben deze gigantische operatie vlot, professioneel en op een fantastische manier tot een goed einde gebracht. 


I
© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem