MIJN SOCIALMEDIATIPS VOOR JOU
Nieuwsbrief 11, 6e jrg, 6 juni 2017
Stripje
gevonden op Pinterest

Check voor je op reis gaat...
* Consumentenbond: laat je huis veilig achter
* Ze dwalen weer rond op social media: nepberichten en  nepwaarschuwingen. Verspreid zelf geen hoax. Maar wat is een hoax (nieuw blog in serie veilig internettten).
Op reis!
Voor veel mensen betekent de zomer: op reis. Ondanks dreigingen, aanslagen en angst. In deze en de komende nieuwsbrieven geef ik je wat tips, die met reizen te maken hebben. Heb je er ook een? Stuur je me die op? Dan neem ik die graag mee in een volgende nieuwsbrief, hij moet natuurlijk wel iets met social media te maken hebben.
 
zomertip voor ouderen

Annet van Betuw
Kosten voor 'roaming' in EU afgeschaft
Goed nieuws voor mobiele bellers in de Europese Unie: roamingkosten in de EU afgeschaft. Dit betekent dat je geen extra kosten betaalt als je vanuit een van de EU-landen belt. "Zwitserland is bijvoorbeeld geen lid, dus gelden de regels daar niet. Let daar op als je naar het Alpenland met vakantie gaat of op doorreis er doorheen komt. Zodra Groot Brittanië officieel de EU verlaat, gelden de regels ook daar niet meer, tenzij de Britten een aparte afspraak hierover weten te maken met de Europese Unie. Vooralsnog doet GB gewoon mee." (citaat uit Een Vandaag)
Social media hand in hand met terrorisme?
Na de aanslag in Manchester schreef Joris Luyendijk een goed artikel in NRC: In Manchester werkte de journalist weer goed samen met de terrorist. Social media verbieden? Nee, want dat werkt echt niet. Terroristen zullen nóg extremer worden om aandacht te krijgen en angst te zaaien. Er is ook een andere kant van social media: het delen van verdriet en verontwaardiging, hulp die aangeboden en gegeven wordt. Dit sluit aan bij de aanbevelingen voor de media in augustus vorig jaar door twee deskundigen op Radio 1: zoeken naar oorzaken van gedrag van terroristen, omdat "de aanslag zo een negatieve bijklank krijgt die niet in een normale samenleving thuishoort. De daders worden zo niet verheerlijkt."
 
Aparte attracties
'Ten most unusual attractions in the world' heet het filmpje en dat is niet overdreven. Bij de meeste draaide mijn maag om. Wél leuk om te bekijken op YouTube (Engels, 10m10).
 
Waar kun je me vinden
 
Follow Us on Facebook  Follow Us on Facebook   Follow Us on Google+  Follow Us on Twitter  Follow Us on Pinterest  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on YouTube  Follow Us on E-mail