2013: Nu nóg meer archieven in te zien!

Januari is voor veel mensen de maand om goede voornemens te maken en het jaar met een schone lei te beginnen. Het verleden wordt opgeborgen in een kast. Soms zelfs in de hoop dat het zo vergeten wordt. Wij van het BHIC draaien het om.

Verder lezen

Beste verhalen deze maand

Schaatsen op schoepen

Tijdens de winter van 1534-1535 vroor het hard genoeg in Noordoost Brabant om op weteringen en sloten te kunnen schaatsen. De 16-jarige Loy Goessens uit Maren wilde dat ook wel, maar hij had geen schaatsen. Daar was wel een mouw aan te passen…

De val van het Prilleke

Op zaterdagavond 20 mei 2006 maakte een flinke storm een einde aan het Prilleke, de kenmerkende oude dorpslinde die de Markt van Uden domineerde. (Met foto’s van Johan Huisman).

Zeven decennia familie Verbakel bij de PTT

“Mij Bekend”. Uit de rijke verzameling PTT-spullen die de 83-jarige Ton Verbakel uit Heeswijk heeft bewaard, zit een stempeltje met die opdruk. Maar wat betekent het eigenlijk?

De Donge-spoorbrug

Over een brug met een rijke historie, maar die steeds opnieuw zijn bestaansrecht moest bewijzen.

Xaverius Vloet is niet vergeten

Bourgondisch en met gevoel voor humor. Het kost de 86-jarige Toon Vloet weinig moeite om zijn Heeroom in gedachten weer tot leven te roepen. Toch is het al bijna zeventig jaar geleden dat Xaverius Vloet omkwam bij de ramp met het schip de Junyo Maru.

 

BHIC in de (online) media

Verder lezen

Tweet van de maand

Vragen over vroeger? www.bhic.nl

redactie@bhic.nl

contact: +31 (0)73 681 85 00