Nieuwsbrief juni 2014
Zomertijd - vakantietijd! Als u deze nieuwsbrief leest, dan zitten we al midden in juli.

Veel motorrijders denken dan weer aan hun eigen vakantie of genieten er al van.
 
Wij wensen iedereen veel plezier en goed weer daarbij!

Derde Jialing JH600B dealer in Duitsland - website klaar!
Zoals in de vorige nieuwsbrief beloofd wordt hier de nieuwe website van onze derde Jialing JH600B dealer gepubliceerd, zodra deze site beschikbaar is.

Het resultaat vindt u hier:
 
In het kader van deze website is er ook een handige kaart te vinden met de op dit moment aanwezige Jialing dealers in Duitsland:
 
 
Hier nogmaals het adres op een minder virtuele wijze: Schulz-Hohenstein Soehne opvolger Georg Seifert:
Geibelstrasse 9-11
D47057 Duisburg
Tel.: 0203/352044
E-Mail: info@shipshop.de
 
Royal Enfield 350 Bullet nieuwtjes
Eerste bericht: onze klanten en wijzelf wachten al langere tijd op de vier bestelde Bullets. Maar, het gaat de goede kant uit: de eerste motorfiets is klaar en wordt getest voordat e.e.a. ingepakt wordt. Aan de overige drie maschines wordt in New Delhi hard gewerkt om ook deze in de komende weken gereed te hebben.
 
Tweede bericht: op dit moment wordt voor een Nederlandse klant een INDER Rocket zijspan vakkundig aan zijn eigen Royal Enfield 350 Bullet aangebouwd. Dit project is vrijwel afgerond en kan de nieuwe zijspancombinatie aan de klant worden overhandigd. In de komende nieuwsbrief foto's van deze mooie zijspanmaschine.
 
Derde bericht: in Achterveld wordt elk jaar het Café Racer Treffen georganiseerd. Vorige week is uw schrijver daar op bezoek geweest - op onze eigen "fabrieks café racer", de BMW R90S. Maar, terug naar Royal Enfield: aldaar hebben wij voor de eerste keer een nieuwe Royal Enfield Continental GT "in het wild" gezien!  Zie daar voor de foto's hiernaast.

Een hele kleine kans..., maar tóch!
Er zijn nu in Duitsland meer dan 20 Jialing JH600B zijspancombinaties onderweg. Maar, Duitsland is een groot land. De kans dat je dan een JH600B tegenkomt is behoorlijk klein. Dat je dan tóch een JH600B rijder tegenkomt en die rijder met zijn machine net een week kan rijden is heel onwaarschijnlijk. En tóch gebeurt zo iets. Klaus Kühnl uit Erlangen schrijft dan ook:
"Es gibt Zufälle im Leben, die gibt's gar nicht. Gestern mache ich mit ein paar Gespannen eine schöne Feiertagstour, und da kommt uns in der fränkischen Schweiz ein Gespann entgegen - selten genug. Helle Freude bei uns, wir grüßen und winken.

Da sehe ich - sowas, das ist doch eine Jialing? Bremse rein, meiner Truppe gesagt: Wartet kurz, und ich im Schweinsgalopp hinterher.

So habe ich also den Fritz und die Ilse getroffen, die sehr glücklich Ihr neues Gespann vom Löw ausgeführt haben, nachdem es gerade mal eine Woche angemeldet ist! Er hat ein paar neongelbe Aufkleber dran gemacht, "weil es gar so schwarz ist von vorne".

Der Fritz ist mit seinen 81 Jahren wirklich fit, und das als Gespannanfänger - Respekt. Ich hoffe wir halten uns auch so gut!"

Rainer Hagen heet zijn Jialing JH600B toegelaten en rijdt!
MOTORWERK heeft in maart j.l. voor toekomstige toelatingen een volledige individuele keuring laten doen van een Jialing JH600B zijspancombinatie bij de TÜV in Krefeld. Zie ook onze nieuwsbrief van maart-april 2014.
 
Rainer Hagen heeft zijn vorige maand opgehaalde nieuwe JH600B dan ook zonder problemen door de TÜV kunnen laten goedkeuren en daarna van een kenteken kunnen voorzien. En nu rijdt ook Rainer met zijn nieuwe zijspan.
 

E.G.T-2014: Hoofdprijs in de lotterij, een nieuwe Chang Jiang 750 M1M!
Het Euro Gespann Treffen (EGT) vindt dit jaar plaats van 29 t/m 31 augustus in Weisswampach in Luxemburg. Een vast bestanddeel van het EGT is de grote loterij, die zaterdagavond in de grote feesttent plaatsvindt.

MOTORWERK stelt daartoe de hoofdprijs ter beschikking: een kersvers aangekomen fabrieksvernieuwde Chang Jiang 750 ex-leger zijspancombinatie.
 
 Stoer  Meer info hier

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Agenda
 
Europäisches Gespann Treffen
 • Weiswampach, Luxemburg
 • 29. - 31. August 2014
 • MOTORWERK ist aanwezig op de "Händlermeile"
 
Open Weekend "Het Derde Wiel"
De zijspanclub "Het Derde Wiel" 
organiseert weer het Open Weekend waarbij het geïnteresseerde publiek zich kan informeren over zijspan rijden in het algemeen en het aanbod van zijspannen in het bijzonder. Een aantal zijspan leveranciers is aanwezig.
 
MOTORWERK is ook van de partij en toont de eerste keer in Nederland op een dergelijk Open Weekend de Jialing JH600B.
 • Open Weekend Het Derde Wiel
 • 5., 6. und 7. september 2014
 • Allurepark ”De Lucht” in Renswoude (NL)
Overnachten in de camping is mogelijk!
 
 
 
Motormarkt Hardenberg
 • Zaterdag 4. oktober 2014
 • Première voor Nederland:
  Jialing JH600B aanwezig!
 • Tevens Chang Jiang 750 en Royal Enfield 350 Bullet
 
 
 
Inhoud
Derde Jialing JH600B dealer in Duitsland - Website klaar!

Royal Enfield 350 Bullet nieuwtjes
 
Een heel kleine kans...., en toch!
 
Rainer Hagen heeft zijn Jialing JH600B toegelaten en rijdt
 
E.G.T-2014: Hoofdprijs in de loterij, een nieuwe Chang Jiang 750 M1M!
 
Agenda
 
 
Derde Jialing JH600B dealer in Duitsland - Website klaar!
 
 
 
Royal Enfield 350 Bullet nieuwtjes
Een nieuwe bestelling van 4 Bullets wordt opebouwd
 
Café Racer Dag in Achterveld (NL)
Royal Enfield Continental GT, R90S en Norton

 
Een heel kleine kans...., en toch!
 Fritz en Ilse naast hun nieuwe Jialing JH600B
 
 
Rainer Hagen heet zijn Jialing JH600B toegelaten en rijdt!
 

 
 
 
 
CORNER ADVENTURES
 
 

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl