Nieuwsbrief
Januari 2018
 

 
Winterperikelen
 
Het is misschien wat aan de late kant, maar we wensen jullie een heel goed 2018 met vooral veel mooi weer en veel paardrijplezier.
 
Volgens de kalender is het winter, maar het lijkt meer op herfst. Regen, harde wind, modder, blubber, vieze schoenen en meer van die ellende. Voor de paarden is het afzien: de weilanden zijn te nat, dus er zit niets anders op dan ze overdag in de paddock te zetten en 's nachts op stal. Het lijkt erop dat ze blij zijn als ze weer op stal staan. Alles beter dan die modder buiten. Het is pas half januari, dus de winter is nog niet voorbij. Dat dikke pak sneeuw komt vast nog wel.
 
Wij zijn het nieuwe jaar goed begonnen met een groot klusproject in huis. We hebben het laatste nog niet afgewerkt gedeelte van de benedenverdieping aangepakt. Het was een flink gepuzzel voordat we het er over eens waren waar misschien ooit nog een waterleiding, verwarmingsleiding of afvoer moet komen. Met wat hulp is er nu eindelijk een vlakke betegelde vloer van onze keuken naar de saloon gekomen. We hoeven niet meer te springen over leidingen en afstapjes. Nu nog het plafond en de muren afwerken.
 
En omdat we tussen het klussen door nog wat tijd over hadden, hebben we een paar dagen geleden ook meteen maar de potstallen leeggehaald. De grote stallen (gelukkig) machinaal, de kleine stallen (helaas) met de hand. Dat waren heel veel kruiwagens. Toch jammer dat de hulptroepen altijd net weer naar huis moeten, als wij voorstellen om de stallen leeg te gaan halen.
 
Door al dat geklus hebben we nog niet echt de tijd genomen om een beetje vakantie te houden. Veel verder dan een dagje bubbelen in Spa en zo nu en dan een lange wandeling met de honden zijn we nog niet gekomen. En deze maand start voor ons het nieuwe seizoen, dus de vakantie is voorbij.
 
 
 
 
Onze paarden in 2018
 
In onze kudde is niets gewijzigd. De paardjes van vorig jaar zijn er nog allemaal. Dit jaar beginnen we ons seizoen met:

Charley: onze kuddeleider en gidspaard, kruising quarterhorse
Henk: broer van Charley, blije pony
Zippo: kruising Fjord, lichte aanleg voor obesitas, heerlijke gangen
Lipstick: de grootste van het stel, fijn rijpaard
Dries: kruising draver/fries, qua gangen een uitdaging
Pica: onze enigste merrie, lief en onopvallend paard

en de Criollo's
Nino: lekker ding, niet helemaal verkeersmak
Macho:100% betrouwbaar
Ricardo: koppig en snel
Smarty: voorop een racemonster, achterop heel relaxed
Brownie; voor als je een dagje wilt bijkomen
Pepper: met zijn 22 jaar de oudste van het stel, maar nog steeds een klein pittig dingetje
 
 
 
 
 
 
De Lusitano's Gino en Luigi, en bonterik Cody waren vorig jaar nog te jong om dagtochten aan te kunnen. Dit jaar gaan ze wel echt aan het werk. Als het weer wat opknapt, gaan we met ze aan de slag.

Afhankelijk van hoe het seizoen loopt, gaan we in het voorjaar nog op zoek naar één of twee nieuwe paarden.
 
 
 
 
Als je na het lezen van deze nieuwsbrief zin hebt gekregen om (weer) bij ons te komen rijden, stuur ons dan een mailtje. We hebben zin in het nieuwe seizoen!

Groeten,
Koen en Margreet
 

 
 

Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.