logohkwvl
 
1

Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2014 - nr. 21

 

1

Heemdag 2015: datum en plaats bekend

 

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus is het ook tijd een nieuwe heemdag vas te leggen. Dit jaar zal heemkring Sint-Guthago ons ontvangen te Knokke-Heist: houd zaterdag 19 april nu alvast al vrij in uw agenda.

lees verder

 

 

 

 Verzekering
Burgerlijke Aansprakelijkheid voor de leden

 

 

Een nieuw werkingsjaar staat voor de deur. Dit betekent ook het vernieuwen van allerlei administratieve zaken, zoals de aansluiting bij uw verzekering. We hoeven er onze leden niet meer op te wijzen dat een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid, gratis wordt aangeboden door Heemkunde West-Vlaanderen.

lees verder

 

 


Prijs Heemkunde West-Vlaanderen 2015:
laatste oproep

 

Op de jaarlijkse heemdag wordt met de Prijs Heemkunde West-Vlaanderen ter waarde van 500 euro, een of meerdere in onze provincie verschenen geschiedkundig artikel(en) in de kijker gezet. Artikelen, verschenen in één van de twee kalenderjaren voorafgaand aan de heemdag, kunnen door iedereen worden voorgedragen worden.lees verder


 
 


Nieuws van onze leden:
Lange Maxmuseum te Koekelare open!

 

 

Het Lange Max Museum is voor elke heemkundige met interesse in de geschiedenis van de Groote Oorlog een niet te missen plaats aan de Duitse zijde van het westelijk front. Onlangs werd het museum, opgebouwd rond de voormalige Lange Max.


lees verder


 

 


Oproep:
het Woordenboek van de Vlaamse Dialecten
zoekt vrijwilligers


Vanaf eind 2015 worden er meer dan één miljoen dialectwoorden digitaal beschikbaar gesteld door het Woordenboek van de Vlaamse Dialecten (WVD). Het WVD, een project van de Gentse Universiteit, beschrijft sinds 1972 meer dan één miljoen dialectwoorden uit West-, Oost-, Zeeuws- en Frans-Vlaanderen.
lees verder


 


2015: Europees Jaar
van het Industrieel en Technisch Erfgoed

 

Eind 2009 besloten verschillende Europese verenigingen voor de bescherming van het industrieel erfgoed de idee van een Europees Jaar van het Industrieel en Technisch Erfgoed te lanceren. Een campagne werd gestart om dit initiatief in gans Europa te ondersteunen.

lees verder

 

 

Publicatie: Onsterfelijke Ieperse figuren

Kamielten, de rosten placeur, de zotten D‘Haene, de bulte Froidure en Madeleine Mutse. Elke gemeente, elke parochie kent zo z'n, al dan niet met een troetelnaampje beloonde, volksfiguren. Ook Ieper ontkomt daar niet aan.

lees verder

 

 

 


Nieuws van Heemkunde Vlaanderen:
eerste ambassadeur Heemkunde Vandaag bekend

 

Verrassing op Heemkunde Actueel, de jaarlijkse studiedag van Heemkunde Vlaanderen. Voor de eerste keer werd de titel Ambassadeur Heemkunde Vandaag uitgereikt en de winnaar is niet enkel jong, maar in alles een atypische heemkundige.

 

lees verder


 

Nieuws van Heemkunde Vlaanderen:
informaticaproducten hoeft niet duur te zijn

Computerprogramma's en software allerhande. Het is een gekend probleem voor heemkringen. Toch hoeft de aanschaf van allerlei informaticaproducten niet duur te zijn. Via SOCIALware...

 

lees verder

 

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in

ons archief

 

 

 

[SUBSCRIPTIONS]