2010 - 2015
 
Nieuwsbrief oktober 2015
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
November
Week 47 en week 48: Techniekweken Najaar in Inzell
 
 
December
Week 51: Techniekweek Najaar in Inzell
27-31: Techniekweek Kerstweek
 
Januari
21-27: Techniekweek rondom Sprint Classics Masters in Inzell
 
Februari
20-21: Coachen NK Masters Hoorn
26-28: Coachen WK Sprint Masters in Baselga (ITA)
 
Maart
4-6: Coachen WK Allround Masters Leeuwarden
 

TIP - TIP - TIP
 
WARMING-UP
 
Tijdens een training of wedstrijd loopt je hartslag op, soms wel tot 180-200 slagen per minuut. Om ervoor te zorgen dat je hart zich geleidelijk kan aanpassen, is het verstandig om voorafgaand aan een training of wedstrijd een warming-up te doen.
 
Een goede warming-up bestaat uit drie onderdelen:
  1. Circulatie warming-up (functies hart, longen, zenuwstelsel en spieren naar hoger niveau brengen zodat je de activiteit die volgt beter aan kunt)
  2. Dynamische warming-up (vergroten bewegings-uitslag)
  3. Sportspecifieke warming- up (lichaam fysiek en mentaal gereed maken voor dat wat je in de training of wedstrijd gaat doen)
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA


   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
Techniekweken najaar Inzell in volle gang
De eerste Techniektrainingsweken in Inzell zitten er inmiddels alweer op. Weer drie schitterende weken op het mooie ijs van Inzell.
 
Dat het in Inzell mooi en heerlijk is om te schaatsen, vinden waarschijnlijk niet alleen de deelnemers van Schaatstraining advies & begeleiding, maar ook heel veel topsporters uit Noorwegen, Rusland, Polen, Duitsland, Nederland en nog veel meer landen. Het was al erg druk in Inzell! Door het aanbod van veel trainingsuren, bleven het echter mooie kwaliteitsuren en hadden we drie prachtweken.
Nu eerst herfstvakantie voor een groot deel van Nederland, waarvan het schaatsende deel deze vakantie in Inzell viert. Dat betekent voor Schaatstraining advies & begeleiding weer diverse clinics en presentaties voor verenigingen die met hun jeugdteams een week in Inzell verblijven. Ook fantastisch om te doen!
 
Daarna volgen er nog veel meer trainingsweken dit najaar, te beginnen met een week specifiek voor Britse schaatsers met aansluitend een introductieweekend voor Britse schaatsers die kennis willen maken met het langebaanschaatsen. 
 
Tijdens deze trainingsweken in het najaar krijgt Monique ondersteuning van Jetske Wiersma, Tristan Loy en Leen van den Heuvel. Jetske heeft, naast haar werk als Bondscoach Jong Oranje langebaan, de afgelopen trainingsweek meegedraaid en staat daarnaast in Nederland ook regelmatig voor Schaatstraining advies & begeleiding op het ijs met privé trainingen en clinics. Tristan was tot afgelopen seizoen één van de Bondstrainers van het Duitse langebaanschaatsen en woont in Inzell. Tristan zal Monique in Inzell bij een van de trainingsweken in november ondersteunen. En ook Leen komt nog een paar weken naar Inzell om mee te draaien. Op deze wijze kunnen we de persoonlijke aandacht ook binnen een grotere groep blijven waarborgen. 
 
Bekijk de foto-impressies van deze weken.
 
Kerst- en Sprintweek Inzell
De weken in het najaar zijn dan wel allemaal volgeboekt, maar gelukkig hebben we nog een aantal weken waarin nog wel plek is om in te schrijven!
 
Voor de Techniekweek in de Kerstvakantie zijn nog (beperkt) een paar plaatsen vrij. Deze week vindt plaats van zondag 27 tot donderdag 31 december. 
Tot slot vindt er eind januari nog een Techniekweek plaats rondom de Inzell Sprint Classics, een internationale wedstrijd voor Masters. Deze week start op donderdag 21 januari met wedstrijdvoorbereidende trainingen, daarna vinden in het weekend de sprintwedstrijden plaats, en gaan we van maandag t/m woensdag (27 januari) nog drie dagen met techniektrainingen aan de slag. Voor deze week hebben we nog voldoende plaatsen vrij.
 
Voor de kosten en het aanmelden voor deze weken, stuur een mail naar info@schaatstrainingadvies.nl.
 
Winnaars Jubileumactie
In het kader van het 5-jarig bestaan van Schaatstraining advies & begeleiding hebben we in juli een jubileumactie uitgezet voor de meest unieke K5-foto.
 
Met maar liefst 27 inzendingen met fantastische K5-plaatjes in vaak heel bijzondere omgeving, was het een lastige maar uitdagende klus voor de jury (bestaande uit Jetske, Leen en Monique) om de meest unieke drie hieruit te halen. Toch is het ons gelukt.
 
Wat vooral van belang was voor het toekennen van de punten was de mate van bijzondere locatie of gelegenheid en uiteraard de uitvoering van de K5. Hierbij zijn wij gekomen tot de volgende uitslag:
  • Peter van den Bos – Zelfs op zijn trouwdag in de K5
  • Martijn Kos – Inventieve trainingsvorm: in de K5 op de waterski
  • Frits van Soest – Een unieke en humoristische uitvoering van de K5
 
De prijswinnaars hebben hun prijs uit onze nieuwe kledinglijn ontvangen.
 
Ook de andere foto’s waren echter geweldig om te ontvangen. Fantastisch om te zien hoe of waar iedereen zijn K5 heeft uitgevoerd. Daarom hebben ook de andere deelnemers een originele Schaatstraining advies & begeleiding Buff ontvangen (of ontvangen deze binnenkort). Dank iedereen voor de super inzendingen!
 
Je kunt alle inzendingen bekijken op onze Facebook-pagina.