6 april 2022
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief voor leden én niet-leden willen we alle geiïnteresseerde trainers en trainers in opleiding in Nederland informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
 • 9 april: ALV-dag (Oostzaan)
 • 11 mei: Bijscholing Materiaal (Ter Aar)
 • 14 mei: Bijscholing Techniekanalyse van Topschaatsers Jac Orie (Den Haag)
 • 20 mei: Bijscholing Materiaal (Oldebroek)
 • 18 juni: Schaatstrainerscongres 
 
 
9 april ALV-dag met Tomas Gustafson als spreker
Op zaterdag 9 april hebben we onze ALV-dag in Oostzaan. Met 's morgens onze jaarlijkse ledenvergadering en 's middags niemand minder dan oud schaatskampioen Tomas Gustafson.
 
Programma
10.00-10.30 Ontvangst met koffie en thee
10.30-12.30 Algemene Ledenvergadering (ALV)
12.30-13.30 Pauze met lunchbuffet
13.30-15.30 Lezing door Tomas Gustafson
15.30-16.30 Gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje

Agenda en bijlagen
De agenda en overige stukken vind je in de Kennisbank van onze Ledenpagina
 
Tomas Gustafson
De jaarlijkse lezing na afloop van de ALV wordt dit jaar verzorgd door Tomas Gustafson. Want "Zweden is hot" nu er zoveel prijzen door Nils van der Poel zijn verroverd. Hoe kijkt Gustafson daar tegenaan? Is Van der Poels techniek inderdaad te vergelijken met die van hem? Wat is er veranderd in het schaatsen toen en nu? 
Met zijn passie zal hij ons inspireren met een verfrissende blik en nieuwe invalshoeken. Kom en luister naar zijn verhaal en vraag hem het hemd van zijn lijf.
 
Aanmelden
Heb je je nog niet aangemeld? Doe dit dan snel via de Ledenpagina
 
Website on hold
Vanwege een hack-aanval hebben we onze website nstv.nl uit veiligheid offline gehaald. Omdat er een aantal verouderde onderdelen in onze site zitten, zijn we bezig met een alternatief plan om onze site weer zo snel mogelijk in de lucht te hebben.
 
Overigens heeft dit geen gevolgen voor jouw persoonsgegevens in de ledenadministratie. De Ledenpagina staat geheel los van de website.
 
Je kunt je dan ook gewoon je gegevens blijven inzien via de Ledenpagina en je daar aanmelden voor bijscholingen en natuurlijk de ALV-dag.
 
Twee maal bijscholing Materiaal: 11 en 20 mei
Op zowel woensdag 11 mei als op vrijdag 20 mei hebben we een bijscholing over materiaal op de planning staan:
 1. 11 mei in Ter Aar
  Rick van der Hoorn neemt je deze avond mee in de wereld van buizen en (schaats)schoenen. Wat is het verschil tussen bepaalde ijzers en welke zijn geschikt voor wie? Zowel voor jeugd als junioren, van beginners tot gevorderd. Leren schoen, thermo plastische schoen, custom schoen... Alles komt aan bod. Rick geeft input, zodat je daarna zelf in staat bent een goed advies te geven aan je schaatsers.
   
 2. 20 mei in Oldebroek:
  Jan Maarten Heideman neemt je mee in de eigenschappen van verschillende schaatsen en in de mogelijkheden en onmogelijkheden van aanpassen van materiaal (buizen, hardheid ijzer, dikte en vorm buizen, wendbaarheid enz.), de afstelling van het materiaal (incl. ronding en bending) en hoe je het beste met de volgende  externe en persoonlijke faktoren rekening kunt houden, nl.
  •  Natuurijs,  kunstijs op (semi)open kunstbanen of  volledige overkapte kunstbanen
  •  Weersomstandigheden: wind, vochtigheidsgraad en luchtdruk
  •  IJstemperatuur zelf
  •  Type schaatser: lengte, gewicht en kracht
  •  Schaatsaktiviteit: afstand (sprint of langebaan), wedstrijd, marathon, toertocht
  •  Optimum rechte eind en optimum bocht
  Tevens maak je kennis met de materiaalontwikkelingen van de afgelopen  10 jaar en  met de voorspelling van (gewaagde?) toekomstige innovaties.
Voor beide bijscholingen is er nog beperkt plek beschikbaar, dus wil je nog deelnemen, schrijf je dan direct in via onze Ledenpagina
 
Bijscholing Techniekanalyse door Jac Orie op 14 mei
Op zaterdag 14 mei organiseren we weer een bijscholing in Den Haag onder leiding van Jac Orie. Thema van deze bijscholing is techniekanalyse van topsporters.
 
Jac zal aan de hand van videobeelden van topschaatsers de techniekverschillen bekijken en analyseren.
 
Wil je hierbij zijn, schrijf je dan direct in via onze Ledenpagina
 
En nog meer in de planning...
 • In mei organiseren we onder leiding van hoofdcoach Team Frysk Siep Hoekstra een bijscholing met als thema "Loopscholing". Een praktische waarin je aan de slag gaat met en belangrijke tips krijgt over effectief lopen. Deze workshop komt ook terug op het Schaatstrainerscongres.
 • En op 18 juni vindt het Schaatstrainerscongres plaats dat we samen met de KNSB organiseren. De workshops worden al druk gevuld, er zijn al veel sprekers geregeld. En de locatie is ook bijna rond. Binnenkort meer zodat je je ook kunt aanmelden.
 
Kom ons bestuur versterken!
We zijn op zoek naar twee nieuwe bestuursleden: een penningmeester en een bestuurslid met aandachtsgebied “Communicatie”.
 1. Ben jij een ‘Pietje-Precies’ en hou je van cijfertjes? Informeer dan naar de vacature voor penningmeester. 
 2. Of ben jij juist dol op taal en vind jij het leuk je bezig te houden met de website, nieuwsbrief en alles wat met communicatie te maken heeft? Informeer dan naar de vacature voor bestuurslid met aandachtsgebied Communicatie.
Interesse? Neem contact op met het bestuur voor meer informatie!
 
Nog geen lid van de NSTV?
Ben jij geen lid van de NSTV, maar wel gediplomeerd trainer? Meld je dan aan als lid van de NSTV, dan kun je direct gratis deelnemen aan bovengenoemde bijscholingen!
 
Aanmelden doe je heel eenvoudig online via deze link.
 
NB: je kunt ook een mail sturen om eenmalig als niet-lid een bijscholing te volgen. Als de bijscholing een week vooraf de datum niet vol is, krijg je bericht. Dan kun je voor 20 euro deelnemen.
 
De NSTV, de vereniging van en voor schaatstrainers!
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook