December 2015

Als bij mij de drang ontstaat tot het eten van tuinkers en leverworst, dan weet ik hoe laat het is. Tijd voor transformatie. Hoewel het in mijn beleving niet het seizoen is, heb ik toch maar even zaadjes de grond in gestopt, zodat ik mij met het gewenste groen kan voeden. Eerlijk gezegd kwam het ook wat onverwacht, want ik was voor mijn gevoel nog bezig met het afronden van een vorig proces. Misschien is mijn bioritme net zo van de leg als dat van Moeder Natuur. De factor tijd is sowieso steeds moeilijker te (be)vatten. Toch een mooi signaal dat het lichaam aangeeft dat de geest weer aan de gang wil (of omgekeerd). En dat heb ik de afgelopen tijd op wel meer fronten ervaren. Ineens stond ik wat minder stevig op mijn benen, was wat vergeetachtig en gingen er af en toe schokjes door mij heen terwijl ik verder prima in mijn vel zat. Ik besloot om een goed gesprek met mijn binnenwereld aan te gaan. En dat deed me beseffen dat mijn fysieke lichaam wat "achter" liep op de energetische ontwikkelingen. Het was nog niet in staat om de persoonlijke groei van dat moment bij te benen en mijn vernieuwde eigen ruimte in zijn volledigheid te dragen. Op de vraag wat mijn lijf nodig zou hebben, kwam het antwoord veel bewegen, buikspieroefeningen en een holistische massage om het fysieke lichaam en het energetische lichaam weer met elkaar in balans te brengen. Aan alle wensen is gehoor gegeven, al kostte het soms wat discipline en doorzettingsvermogen. Deze finetuning tussen aura, lichaam en geest werpt zijn vruchten af. Het zorgt voor stevigheid, kracht, souplesse en heelheid. Inmiddels kom ik ook weer beter uit de startblokken. Terwijl deze aanpassingen nog bezig zijn om te landen, vraag ik me natuurlijk af waar de komende veranderingen over gaan. Voor nu heb ik nog geen idee. Maar zelfs de weg er naartoe voelt deze keer als welkom en licht. Hoewel het woord transformatie vaak een negatieve bijklank heeft en soms ook pittige kanten kent, is het uiteindelijk iets waar je diep down naar verlangt en zelf bewust of onbewust naar toe werkt. Ben je uiteindelijk dwars door zo'n proces heengegaan en in een nieuwe staat van zijn terecht gekomen, dan zijn het de verbeteringen die maken dat je jezelf achteraf kunt waarderen voor je moed en vasthoudendheid. De eventuele uitdagingen, leed en ongemakken die je onderweg bent tegen gekomen, zie je door de vooruitgang in de kwaliteit van leven al snel weer in een breder perspectief.

ENERGIEBOODSCHAP
Een energieboodschap is een op de persoon afgestemde, energetische metafoor, die transformerend werkt. De boodschap wordt door mij op afstand ingesproken en op een CD gebrand. Een waardevol cadeau voor jezelf of anderen. Wil je liever een consult, dat kan ook. Je kunt me bellen op 033-4451480 of mailen voor een afspraak.

11 DECEMBER SPECIALISATIE VORIGE LEVENS ENERGETISCH EN SYSTEMISCHE BEKEKEN
In de specialisatie workshop Vorige Levens Energetisch en Systemisch bekeken op 11 december krijgen de deelnemers systemische en energetische werkvormen aangereikt om in contact te komen met ervaringen en (cel)herinneringen uit vorige levens of parallelle levens die invloed hebben in het hier-en-nu. Door deze te transformeren komt er ruimte voor persoonlijke groei. Tevens is er de mogelijkheid om zelf te oefenen in het werken met de genoemde technieken

21 JANUARI SPECIALIST-INN-OPSTELLINGEN (LEVEL 2)
De vijfdaagse opleiding Specialist-Inn-Opstellingen is een vervolg op de basisopleiding Coach-Inn-Systemen. In deze training wordt dieper in gegaan op verschillende systemische werkvormen, leert de deelnemer om dynamieken te doorgronden en maakt zich die interventies eigen die nodig zijn om het evenwicht te herstellen in familie- en organisatiesystemen. Een uitstekende mogelijkheid om je systemisch verdergaand te professionaliseren en vlieguren in het begeleiden van opstellingen te maken.

29 JANUARI ENERGIEDAG
Tijdens de Energiedag op 29 januari 2016 onderzoek je jouw persoonlijke energiehuishouding; wat geeft energie en wat kost energie en hoe kun je er voor zorgen dat jouw energie beter gaat stromen.

10 FEBRUARI KARAKTERSTRUCTUREN SYSTEMISCH EN ENERGETISCH BEKEKEN
De snelkookpan Karakterstructuren systemisch en energetisch bekeken" gaat op 10 februari van start. In 2,5 dag maak je kennis met zes verschillende karakterstructuren die vooral tot uitdrukking komen als mensen onder druk komen te staan en je leert hoe je met energetisch en systemisch werk er voor kunt zorgen dat deze defensieve maskers steeds vaker afgezet kunnen worden, zowel bij jezelf als ook bij diegene die jij in jouw dagelijkse praktijk begeleidt.

18 FEBRUARI COACH-INN-SYSTEMEN (LEVEL 1)
Op 18 februari staat de vijfdaagse training Coach-Inn-Systemen op het programma. Een training waarin je jezelf die theorie, vaardigheden en attitude eigen maakt, die nodig is om kleine familie- en organisatieopstellingen te kunnen begeleiden in jouw dagelijkse praktijk.

BOEKENTIP
Het boek Oproep tot Lichtrevolutie van Ute Kretzschmar gaat in op de uit elkaar vallende wereld en de manier waarop een ieder zijn eigen ruimte in kan nemen en de baas kan zijn over tijd en veranderingen. De door channeling verkregen boodschappen gaan in op actuele mondiale thema's en zijn inzicht gevend in de (energetische) manier waarop ik als mens een positieve bijdrage kan leveren in dit soms erg ingewikkelde en voor velen ook wel beangstigende krachtenveld.

KADOTIP
In de vorige nieuwsbrief stond een wat onhandige link naar het Coach-Gourmet waardoor er vragen kwamen wat dit nou eigenlijk is en wat welke relatie ik daarmee heb. Het is een door Bert Smulders en mij ontwikkelde kaartenset met 70 recepten van gerechten die allemaal op een gourmetstel klaargemaakt kunnen worden. Op iedere receptkaart staat een (coach)vraag die zorgt voor een verrassend en vaak ook verdiepend tafelgesprek. Een avondvullende manier van tafelen voor jong en oud, zakelijk en privé, leuk voor Sinterklaas, Kerst, Oudjaar of andere speciale gelegenheden. Ook als je niet van gourmetten houdt, is de kaartenset goed bruikbaar, als origineel kookboek of voor de prikkelende vragen.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op twitter en Facebook. Voor het Coach-Gourmet zie www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.