Nieuwsbrief
 editie juli 2018
Voor sommigen nog de laatste loodjes en dan is het eindelijk zo ver: vakantie! Maar ook zijn de eerste vroege vakantievogels al weer terug en genieten van de Dutch Summer. Maar of je nu in Nederland blijft of in verre oorden vertoeft: wij wensen je een heerlijke zomer toe! Voor een chill momentje tussendoor hebben we weer een luchtige Nieuwsbrief voor je samengesteld. Have fun!
 
Wat hebben we dit keer voor je? In deze Nieuwsbrief:
 • Hoe loop jij deze zomer?
 • Stel je najaarsdoelen en schrijf in!
 • Join the Singelloop! Bist du dabei?
 • Lopen als een kievit met Amphia
 • Voor bedrijvige lopers
 • Brede basis met partners van de Singelloop
 • Sneller op de hoogte van alle nieuwtjes?
We wensen je veel leesplezier toe. Tips of suggesties?
Laat het ons weten via communicatie@bredasesingelloop.nl.

Hoe loop jij deze zomer?
 
Er is inmiddels al heel veel geschreven en gesproken over de hete Europese zomer. Ga je wel of niet lopen met deze temperaturen? Maar wat je ook doet: doe het met beleid!
De AMGEN Singelloop Breda heeft als doelstelling het aanzetten tot hardlopen en presteren in een gezellig en bourgondische omgeving, door het organiseren van het meest aantrekkelijke loopevenement van Nederland. Wij willen graag een bijdrage aan leveren door het stimuleren van een gezonde levensstijl. En daarbij staat verantwoord sporten en jouw persoonlijke veiligheid natuurlijk bovenaan!
Dus of je nu een beginnende loper bent of een ervaren atleet: zorg goed voor jezelf bij het trainen voor de Singelloop. Bouw het lopen goed op en zorg dat je leert omgaan met deze hoge temperaturen. Drink voldoende en loop bij voorkeur niet op het heetst van de dag. We willen je immers graag fit en gezond aan de start zien op 7 oktober aanstaande!
Kijk voor tips en achtergrondinfo bijvoorbeeld op de sites van Losse Veter, Runner's World of Run2Day.

Stel je najaarsdoelen en schrijf je in! 
 
Ken je dat? Tijdens de vakantie pak je nèt een beetje meer lekkers op je bord of drink je een glaasje meer dan normaal. Tikkie minder beweging en dus... Is het daarom dat we gaan nadenken over doelen voor het najaar?
 
Bewegen is bijna altijd gezond en goed voor lijf en geest. Dus als je aan de slag wilt op weg naar een fitte en gezellige tweede helft van het jaar dan is meedoen aan de Bredase Singelloop een heel slim idee. Schrijf je daarom nu in!
 
Voorinschrijven heeft onder andere als voordelen:
 • Een leuke stok achter de deur: jij wilt die afstand halen!
 • Jouw startnummer op naam wordt netjes thuisgestuurd;
 • Je plekje aan de startstreep op jouw favoriete afstand is gegarandeerd;
 • Je krijgt stevige korting op het inschrijfgeld;
 • Zo'n 80.000 mensen en ruim 30 bands & artiesten helpen je bij jouw challenge! 
 

Join the Singelloop. Bist du dabei?
 
De afgelopen periode is er stilletjes het nodige gedaan aan de verbetering van onze website. Zo is de site bijvoorbeeld volledig vertaald en nu beschikbaar in het Engels en Duits. Kun je jouw loopmaatjes in het buitenland wijzen op jouw favoriete loop!
Als je www.bredasesingelloop.nl bezoekt dan zie je rechtsboven een drietal vlaggen, waarmee je de taalvoorkeur kunt aangeven. De meeste pagina's zijn door het communicatie-team netjes vertaald en dus kunnen we ook anderstaligen een beetje wegwijs maken in het leukste hardloopevenement van Nederland. 
Maar er is méér! Want met de introductie van de GDPR (General Data Protection Regulation), ook wel Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd, hebben we zowel onze Algemene Voorwaarden voor individuele lopers en bedrijvenlopers als een Privacyverklaring op de site gepubliceerd.
En op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe indeling van de Veelgestelde vragen. Samen met de specialisten van onze partner Get Bright is de website geoptimaliseerd en kunnen we nu beter en overzichtelijker een antwoord geven op bijna al jouw vragen.
Heb je nog verbetertips? Laat het ons weten via social of communicatie@bredasesingelloop.nl

Lopen als een kievit met Amphia
 
We doen het niet zo vaak: een artikel in twee opeenvolgende nieuwsbrieven plaatsen. Maar omdat dit goed is voor jou én voor het goede doel doen we het toch! Dus nogmaals aandacht voor Amphia.
 
Een team van medisch specialisten heeft voor jullie een handig e-magazine geschreven vol gave tips & tricks voor een goede voorbereiding op de Singelloop. Zo geven sportartsen Ton Langenhorst en Tessa Backhuijs hun tips over de opbouw van je training. Daarnaast leer je van sportfysiotherapeut Daan van Hest hoe je blessures tegengaat, waarom cooling down belangrijk is en welke ademhaling het beste werkt.
 
Verder beschrijft Quirine Altorf Paardekooper (Sportdiëtist en teamleidinggevende Diëtetiek van Amphia) de sport voedingspiramide: veel handige weetjes over vocht, voeding en supplementen. Senior adviseur Vitaliteit Tristan Garos sluit het boekje af met nuttige weetjes voor jouw mentale fitheid.
 
Interessant? Lees het artikel op onze site en bestel het boekje voor slechts 2 euro direct bij je inschrijving.
Met de  bestelling van dit e-boek draag je bij aan een sfeervolle inrichting van het nieuwe Amphia!

Voor bedrijvige lopers
 
Teamspirit, daar draait het om. Samen trainen, samen lopen en natuurlijk samen met je collega’s de finish halen! Als deelnemer aan de bedrijvenloop beleef je samen met collega’s het ultieme teamgevoel.  
 
Wat is er nu leuker dan samen hardlopen door de mooiste binnenstad van Nederland? Na afloop proost je samen met je team in het Chassé Theater op jullie overwinning. Deze borrel biedt tevens de gelegenheid om gezellig na te praten en te netwerken met andere deelnemende bedrijvenlopers.

De Van Iersel Luchtman Advocaten Bedrijvenloop is een onderdeel van de Bredase Singelloop waar je als bedrijf met je collega's en/of zakenrelaties als een team kunt deelnemen. Steeds meer bedrijven stimuleren hun medewerkers om gezond te leven en veel te bewegen. Heb je in het bedrijf waar je werkt al wat gehoord over deelname aan de Singelloop met één of meerdere teams? Nog niet?
 
Misschien is het dan wel een leuk idee om 'jouw baas' te vragen of jullie als bedrijf aan de start kunnen staan. Dat heeft voor het bedrijf én voor jou een heel aantal leuke extraatjes. Benieuwd? Check dan de speciale bedrijvenpagina op onze site en schrijf je in voor de Van Iersel Luchtman Advocaten Bedrijvenloop.

Brede basis met partners van de Bredase Singelloop
 
De Bredase Singelloop geeft volgens experts een belangrijke impuls aan de stad Breda op sportief vlak. Bovendien kan het grootste eendaagse evenement van Breda rekenen op een breed draagvlak onder de Bredase bevolking. Én bij het regionale bedrijfsleven! 
We merken dat natuurlijk ieder jaar weer aan de grote hoeveelheid deelnemers en supporters. Deze worden door ruim 500 (!) bekwame en enthousiaste vrijwilligers vaak onzichtbaar gesteund bij een geweldige en gezellige (sport)dag in en rond het centrum van Breda.
Maar uiteraard kunnen we niet zonder het bedrijfsleven. Met enkele tientallen partners/sponsoren is het ook dit jaar weer mogelijk om de organisatie tot in de puntjes te verzorgen om de Bredase Singelloop nóg weer een beetje beter en mooier te maken dan vorig jaar. Daar staan we samen voor!
 
Het maakt ons trots dat er jaarlijks zoveel mooie bedrijven zijn die ons een warm hart toedragen. Ook dit jaar hebben weer enkele bedrijven hun samenwerking met de Bredase Singelloop met meerdere verlengd en treden nieuwe sponsoren toe tot de Singelloop familie. 
 
Samen maken we de Singelloop. In een volgende editie van de Nieuwsbrief gaan we wat verder in op de brede basis van de Singelloop en onze partners. Maar omdat het nooit een verkeerd moment is voor een gemeend compliment wilden we het toch even gezegd hebben: dank jullie wel!

Sneller op de hoogte van alle nieuwtjes?
 
Leuk zo'n nieuwsbrief, toch? Maar misschien wil je liever wat sneller op de hoogte zijn van de actualiteit rond de Singelloop. Dan is het slim om ons ook te volgen via social media!
 
Blijf op de hoogte van nieuwtjes, extra activiteiten én praktische informatie voor deelnemers en supporters van #SingelloopBreda via onze social media kanalen. Volg de Bredase Singelloop op FacebookTwitter,  
PinterestInstagram of connect met zakelijke lopers op onze LinkedIn pagina.
 
We hopen je ook daar snel te mogen ontmoeten!

Onze partners: