Woensdag 15 april 2020

 
Dag Senver-leden en anderen,
 
Hier de oppepper omde woensdag een beetje vrolijk te beginnen. Weet u dat we al een maand lang oppeppers maken? Op zaterdag 14 maart zijn we begonnen, en de 14e april hebben we net gehad.

Hiernaast een foto van een bankje volgens de richtlijnen van het RIVM.
 
Maak er een goede woensdag van
Ineke, Helmi, Henja
 
Inschrijven
Stuurt u deze oppepper door? Dat mag. U kunt de familie ook vragen om zich zélf aan te melden. Inschrijven kan hier, uitschrijven ook. Wilt u lid worden van Senver? Vinden we leuk, kijk dan hier.
 
Actie: vanaf donderdag gaan we met meerdere mensen tegelijk bellen, via video
Op sommige dagen spreek je maar weinig mensen of helemaal niemand. Zullen we daar eens iets op gaan verzinnen?
Er is een systeem dat heet Jitsi, dan bel je en je ziet elkaar op de telefoon, de iPad of de laptop. Dat sysstem is veilig én gemakkelijk. Je kunt met met meerdere mensen tegelijk praten.

Koffie met jitsi, met de redactie
Nu hebben we als redactie van deze Oppeppers bedacht dat we willen Jitsi-bellen met elkaar, met  wie het leuk vindt.
Om te beginnen donderdagmorgen 16 april, om 10.30 uur. We maken groepjes. Drie mensen praten met Helmi, drie met Henja, drie met Ineke. En we leren je hoe het werkt.

 
Meld je aan, probeer het eens
  
Wat je nodig hebt is een mobiele telefoon, een iPad of een laptop. Want op die apparaten zit een kleine camera. Met die camera kunnen we elkaar zien.
Als je je aanmeldt bij Ike Heerschop, via ikeheerschop@hotmail.com gaan we donderdag lekker aan de Koffie met Jitsi.
 
Meer weten?
Wil je wel eens video-bellen maar het eerst in je eentje uitproberen, dan is de iPad-werkgroep van Senver bereid om je te helpen. De werkgroep had aanvankelijk het programma Zoom aanbevolen, maar Zoom bleek voor sommigen echter toch iets te ingewikkeld; bovendien kwamen er berichten dat het niet helemaal veilig zou zijn. 
De iPad-groep is daarom naar een beter alternatief op zoek gegaan en kwam uit op Jitsi; supermakkelijk en het werkt op elk apparaat. 
Wie het wil proberen en technische ondersteuning wil: stuur een e-mail naar Jan Rensen: janjmp@gmail.com
 
Bijzondere muziek
  •  Bert Tielemans neemt elke dag een lied op van Jules de Corte. Hier het bekende: 'Ik zou wel eens willen weten'

  • En voor de feministen onder ons: Helen Reddy - zie foto rechts - met I am woman (I am strong, I am invincible, . . . ). En hier is ze een paar jaar ouder. 
Grappige filmpjes

 
Ook nu weer verschillende grappige filmpjes
 
Leer noten lezen!
Kennen jullie het? Dat je lid wordt van een koor en wel zo'n beetje ziet wanneer de toon omhoog of omlaag gaat en na een tijdje (en een muzikaal geheugen helpt daarbij) zing je aardig mee.
Maar zeker ben je nooit, want je moet op zoveel tegelijk letten: G-sleutel, maatsoort, halve of kwartnoot, tempo, rustsoorten, herhalingstekens, kruizen en mollen. Het duizelt je soms. Ik had wel houvast aan het programma Muziek leren lezen.

 
De eerste 9 delen met elk tien lessen zijn gratis en hebben elk een aantal oefeningen. Vaak kun je op een noot klikken voor het geluid en soms staat links onder een blokje met LUISTER en dat helpt ook. Probeer het eens, zou ik zeggen. Ook als je niet in een koor zingt is het boeiend! En we hebben er toch nu de tijd voor...
Anja Pons
 
Gouwe ouwe....
 
  Kennen jullie ze nog? Top of Flop, Tijd voor teenagers, Op volle toeren, Toppop enz. Wat hebben we genoten.

Laatst keek ik naar de tv-zender ONS, opvolger van Nostalgienet en betrapte me erop dat ik uit volle borst mee zong, mijn voeten stampten op de vloer. Ja zittend, want dansen is er niet meer bij. Maar toch je voelde je petticoat weer om je heupen zwaaien.

Dat is leuk voor de Oppepper. Liedjes waar we een herinnering bij hebben. Dat diepe troosteloze gevoel dat die ene plaat bij je oproept omdat je vriendje het
had uitgemaakt.
Je was ervan overtuigt dat je nooit meer gelukkig zou worden. Of dat zorgeloze blije gevoel, van school, feestjes, vakantie.

Skibroek met flatjes, hotpants en minirok. Welke plaat roept emoties bij je op, laat het ons weten, eventueel met een korte uitleg, aan oppepper@senver.nl onder vermelding van Gouwe Ouwe.

Deze keer beginnen we met super gouwe ouwe:

Geniet ervan, Henja
 
De feuilleton, aflevering 27
We zijn toe aan aflevering 27.
Hetty Blaauw had als l: "Truus had nog wel pogingen gedaan om Kees te laten weten dat er een jongen geboren was, maar ze had nooit enige reactie gehad, ook niet van Kees´ ouders. Die wisten niet eens waar hun zoon was gebleven."

En daar moest Joanne Klusman voor vandaag dan weer een verhaal van maken. Goed gelukt, lees deze aflevering.
 
 
Haiku als afsluiting
Van de hand van Ko van den Bovenkamp

Meisje op de fiets
Terwijl je steeds kleiner wordt
Groeit mijn eenzaamheid.