Kennis over taal delen, onderwijskansen vermenigvuldigen
Privacy staat bij ons bovenaan
 
 
 
 
Ben je benieuwd naar hoe wij omgaan met jouw gegevens? Lees dan verder.
In samenwerking met een team specialisten hebben wij recent de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) geïmplementeerd. Ons privacyreglement is overal zichtbaar. Hoe het eruit ziet? Klik hier!
Maar er is meer! Abonnees op TOLK voor taalontwikkeling & taaltherapie! kunnen na het inloggen zelf hun gegevens inzien en, indien nodig, wijzigen. Zo voldoet TOLK aan alle eisen van de moderne tijd.
Tot slot: we gaan ervan uit dat je ons toestemming geeft om de nieuwsbrief Spraakmakend te blijven ontvangen. Zo niet? Klik dan op de link om uit te schrijven voor deze nieuwsbrief, helemaal onderaan.
 
TOLK voor taalontwikkeling! van methode naar programma
 
Ollie Schellekens, Actief Taal Partner
 
 
‘Ik werk graag met TOLK, maar hoe leg ik vooraf uit wat de bedoeling is van de oudersessies?’ vroeg de Actief Taal Partner Ollie Schellekens. ‘Ouders begrijpen niet dat thuis praten, vertellen en zingen onderwijskansen biedt. Hoe begin je dan de serie bijeenkomsten en hoe eindig je? Ik mis in het menu een openings- en afsluitingsbijeenkomst.’ We hebben goed geluisterd naar Ollie. Met het toevoegen van een begin- en eindsessie verandert TOLK van methode naar programma. Het wordt daarmee gebruiksvriendelijker. Stap nu in en bestel TOLK?
 
 
 
 
 
Ouderbetrokkenheid: Wat werkt wel en wat werkt niet
 
Woordenlijst peuters
‘Er bestaan grote verschillen in het aantal woorden dat jonge kinderen kennen en de snelheid van woorden leren. Omgevingsfactoren spelen daarbij een belangrijke rol,’ aldus Rosa Teepe in haar onderzoek naar de aanpak van taalachterstand (juni 2018, lees het hier). Programma’s die ouders activeren helpen. Zo bleek VVE-Thuis wel effectief, maar te tijdrovend. Educatieve software was voor ouders te complex. Kortom: ouderbetrokkenheid werkt voor taalstimulering, maar de aanpak moet dus anders. Het gezinsgerichte programma TOLK voor taalontwikkeling! maakt ouders enthousiast voor meer praten, liedjes zingen, rijmen en verhalen vertellen. En dat in hun eigen taal! Dat gaat beslist sneller dan ouders leren woordjes te oefenen.
 
 
Hoe activeer je ouders?
 
Wil jij weten hoe TOLK ouders enthousiast maakt voor praten, voorlezen, liedjes zingen, rijmen en verhalen vertellen? Bekijk dan deze film.
 
KLIK-Onderwijsondersteuning
Montenspark 15 4837 CD Breda