Quote
 Week 8
Jaar 2013
  ___________________________________________________________________________
  
 
En hoe wordt een amateur een professional? Door iedere dag opnieuw hard bezig te zijn met hetgeen hij doet. Door zich grondig te verdiepen in de materie. Door zichzelf permanent in vraag te stellen. Door te beseffen waar hij mee bezig is en waarom. Door permanent bij te leren over zijn vakgebied. Door plezier te hebben in zijn job. Door…. (vul zelf maar verder aan).
 
Vooral ook door net dat ietsje meer te geven dan hetgeen men normaal gesproken van hem (beroepsmatig) verwacht. Dit betekent dat professioneel handelen niet alleen kan komen uit het hoofd maar ook komt uit de buik en uit het hart.
 
Zo is het ook wat leiding geven betreft: vanuit je hele zijn weten wat je doet, waarom je het doet  en hoe je het doet. En als het eens misloopt dan is dat geen ramp zolang je je maar blijft afvragen welke inzichten of competenties je nog mist. Als je dat gemis kan omzetten in vernieuwende kennis en vaardigheden of in je attitude dan overstijg je het niveau van de amateur en wordt je een gewaardeerd kunstenaar in het leiding geven. En de nood aan dergelijke leidinggevenden is groot.
 
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.