Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu har vi jobbat på i kulisserna ett tag, och inventerat nystan och stickor samt förberett byte av kassa- och lagersystem. Vi tackar för ert tålamod och har nu återgått till våra ordinarie öppettider igen, vi hälsar er varmt välkomna till butiken!
 
Våra öppettider:
måndagar-fredagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Precis som tidigare är du varmt välkommen att maila till oss på order@litetnystan.se eller ringa 08-643 34 60 om du vill beställa varor eller behöver hjälp att välja garn eller färger till ditt nästa projekt. Vi skickar gärna mot förskottsbetalning till swish eller bankgiro och du kan välja om du vill ha leverans till dörren eller hämta hos ombud, alternativt hämta dina varor i butiken eller så kommer vi ut och levererar på trottoaren utanför.
 
På måndag 31 maj är det 11 år sedan vi öppnade Litet nystan! Det vill vi såklart fira och vi kör en hel vecka kalas i butiken med start på lördag 29 maj! Det kommer att bli tävling med fina priser, lansering av nya spännande garnkvaliteter och riktigt bra erbjudanden samt många inspirerande garnpaket och projektidéer.
 
Kom och fira med oss, och kan du inte komma till butiken så håll utkik på Facebook och Instagram där vi kommer att publicera information om kalaserbjudanden under hela veckan och det går utmärkt att beställa via order@litetnystan.se 
 
Våra traditionsenliga drop in tillfällen och mini-workshops under kalasveckan får vänta lite till, än så länge får vi fortsätta hålla avstånd och kalasa utan närkontakt :)
 
 
 
Några smakprov på de kalaserbjudanden vi drar igång med på lördag 29 maj är halva priset på resterande lager av BC garn Lino och Bio Balance! Bio Blance är ett mycket drygt garn i en trevlig blandning av ekologisk GOTS-certifierad ull och bomull som passar till stickor 3-3.5 mm. Ordinarie pris är 69 kr för 50 g och 232 m, men kalaspriset är endast 34.50 kr!
BC Lino är 100% lin, ett vackert garn med härlig färgskala. Ett nystan är 50 g och 150 m och passar till stickor 3-4 mm. Normalt kostar det 55 kr men kalasprisetär endast 27.50 kr! 
 
 
Garnpaket sjalen Olilia

Vi har satt ihop garnpaket till den fina sjalen Olilia från Filcolana. En halvmåneformad sjal som stickas i rätstickning med förkortade varv. Beskrivningen är gratis och finns på engelska, danska eller tyska. Vår sjal är stickad i Yaku, 100% merinoull från CaMaRose som bottenfärg och mönsterfärgerna är Silk Blend Fino Minis, 70% merinoull och 30% silke, från Manos del Uruguay.  Garnkostnad till sjalen är 600 kr. Om du vill beställa så maila till oss på order@litetnystan.se och ange vilket paket du vill ha.
 
 
 
Sidelengs jakke med striper
 
Min "påskäggstickning" som jag berättade om i förra nyhetsbrevet blev klar härom dagen. Sidelengs Jakke med striper är designad av den norska stickdesignern Ingunn Birkeland. Den härligt färgstarka jackan är stickad i en tråd Rauma Finull och en tråd Silkhair/Tynn Silk Mohair/Soft Silk Mohair på stickor 6 mm. Den är stor och mjuk och jättemysig, en härlig kofta att dra på sig för att kunna sitta kvar ute när det blir lite kyligt.
 
Beskrivningen är på norska och köps direkt via designerns sida, garn kan du beställa hos oss och vi har hela färgskalan av Rauma Finull och drygt 100 nyanser av mohair-silkegarn så det finns oändliga möjligheter att skapa din alldeles egen färgkombination. Det är också ett alldeles utmärkt projekt för att sticka upp restgarner, men om du behöver nytt garn eller vill diskutera färgkombinationer så maila till oss på order@litetnystan.se så hjälper vi dig gärna. 
 
 
 
Vi har fortfarande några obokade exemplar av Laine Magazine issue 11. Tidningen är på engelska och de 146 sidorna innehåller beskrivnignar på 11 olika stickmönster, flera recept, artiklar och allt är vackert fotograferat. Laine Magazine kostar 275 kr och här kan du smygkika på de mönster som ingår.
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

Folkungagatan 100, 116 30 Stockholm
tel 08-643 34 60
order@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Våra öppettider:
måndagar-fredagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
för avvikande öppettider i samband med storhelger och röda dagar, se hemsidan.
  
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!