Koncert torsdag d. 8. september, 2016 kl. 20.00
 
 
  
Kære
 
Du inviteres hermed til en forrygende koncert på Galleri Galschiøt, Odense. Vi præsenterer musik fra 2 forskellige kontinenter på kloden, som vil være med til at skabe en af årets mest intense og helt unikke koncertoplevelser.
 
Rasmus Lyberth
Grønlands store stemme og shamansanger.
 
Bandet Ajinai
Ajinai bringer traditionel mongolsk musik ind i det 21. århundrede. Bandet er på 5 medlemmer og musikken ledes af 2 kinesisk/mongolske strube-sangere og deres hestehoved-violiner.
 
 
Det vil være den eneste gang i 2016, at der er mulighed for at opleve netop denne spændende kombination af musikere. For nogen år siden havde vi på galleri Galschiøt en tilsvarende koncert med nogenlunde samme besætning af musikere, og det var en utrolig intens og betagende oplevelse. Musikerne spiller både hver for sig og sammen.
 
Både Lyberth og Ajinai bandet er mangeårige venner af Galleri Galschiøt, og deres koncerter hos Galschiøt får det bedste frem i både musikerne, galleriet og i tilskuerne.

Galschiøts 400 m2 store galleri, som danner ramme om koncerten, er fyldt med fabulerende og mystiske bronceskulpturer, der  understreger den urgamle shamanistiske undertone i både Lyberths og  strubesangernes musik. Netop denne kombination af musik, kunst og venskab får det hele til at gå op i en højere og smukkere enhed. 
 
Billetterne koster 150 kr. og kan bestilles på tlf. 6618 4058 eller på mail aidoh@aidoh.dk. Der betales ved indgangen. Princippet er først til mølle så det er nok en god idé at bestille hurtigt.

Koncerten foregår Torsdag den 8. september kl 20.00. Dørene åbnes kl 19.00 og billedhuggerværkstedet fungerer som foyer, hvor der serveres kaffe, øl, vand og vin:
 
Galleri Galschiøt
Banevænget 22, Næsby - 5270 Odense N
Tel.: 6618 4058 E-mail: aidoh@aidoh.dk
Internet: www.gallerigalschiot.dk og aidoh.dk
 
  
 
Rasmus Lyberth - Den store stemme fra Grønland
 
Rasmus kan fylde spillesteder til bristepunktet og begejstre både publikum og anmeldere. Det er altid en betagende og helt enestående oplevelse at høre Rasmus Lyberth synge sine grønlandske sange.

Rasmus besidder en ganske speciel evne til at formidle de dramatiske, storslåede og kontrastfyldte fortællinger, der både findes i Grønlands natur og menneskeskæbner. Med sin selvkomponerede musik og sin fængslende stemme synger Rasmus om Grønlands natur, befolkningens vilkår og hjemlandets udvikling, så det trodser alle sprogbarrierer og går lige i hjertet hos publikum. Det er uanset, om publikum lytter til ham i Royal Albert Hall i London, eller til en af hans særdeles populære julekoncerter, der år efter år fylder Christians Kirke på Christianshavn med et begejstret publikum.
 
"En oplevelse i særklasse, en forførerisk aften i selskab med Rasmus Lyberth og band var en fantastisk varm og eventyrlig oplevelse," som en anmelder i Midthimmerlands Folkeblad beskrev en koncert med Rasmus efter udgivelsen af hans seneste album 'Hey Hey'.
 
Den grønlandske sanger, sangskriver og skuespiller har siden 1970'erne været et af landets mest populære ansigter. Med sin musik og kunst har han sat fokus på landet mod nord hos et internationalt publikum, og hans kunstneriske engagement har sikret Grønland en af de mest populære, kunstneriske repræsentanter nogensinde. Det kom senest til udtryk, da BBC i juli 2011, havde inviteret Rasmus Lyberth til at medvirke i deres årlige, prestigefyldte promenadekoncerter i The Royal Albert Hall.

Promenadekoncerterne er en af de største klassiske musikbegivenheder i verden og samtidig en begivenhed, som BBC transmitterer direkte. Udsendelsen blev sendt på DR 2 året efter.
 
Rasmus har optrådt i hele verden, Senest til Nordic Cool i Washington samt Igraluit festivalen i Canada.
 
Han har modtaget et hav af priser og er en kunstner, som gør sig gældende i både ind og udland. Han er en stor kunstner med stort K og er altid en uforglemmelig oplevelse.
 
 
Ajinai - bringer traditionel mongolsk musik ind i det 21. århundrede
 
Ajinai, der blev dannet i Beijing i 2009 af musikere samlet fra forskellige dele af Kina, dog hovedsageligt fra Indre Mongoliet, er dedikeret til at bringe den traditionelle Mongolske musik ind i det 21. århundrede.
 
Bandets rødder er plantet solidt i aner fra den mongolske slette, men musikernes unge alder og brede erfaring inden for musikken bidrager med unikke og nutidige twists til den traditionelle musik.

Ajinai bringer både liv tilbage til gamle folkeviser, som omhandler livet på sletterne, heste og kærlighed, men de komponerer også deres egen musik som mest af alt omhandler de glæder og kvaler, som man løber ind i som ung i dagens Kina og den forandring, der dagligt sker for øjnene af dem.

Sangene er sunget på Mongolsk, men de stærke følelser, Ajinai lægger i musikken, er klare nok til, at man som publikum kan gøre sig en ide om, hvad der bliver sunget om.

Gruppens musik er ledt af morin khuur, også kaldet 'hestehoved' violin, som er det mest centrale instrument indenfor mongolsk musik og symbolet på det mongolske folk. Et andet element i musikken er khoomei, den særprægede strubesang, der består af simultant sunget over- og undertoner.
 
Det er en unik musikalsk oplevelse at se og ikke mindst høre Ajinai optræde. Deres musik formår at bringe dets lyttere på en eventyrlig rejse til fjerne verdensstrøg samtidig med, at man ikke helt kan sidde stille på stole, når først de går igang. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

 

Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;.-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste