Nieuwsbrief #49 - Augustus 2016
 
     In deze uitgave  
 
Wie, wat, waar?
Elke maand geven wij u een update van één of meerdere projecten die via onze verwerkers zijn uitgevoerd met Liquid Rubber. Sommige zijn groot (qua oppervlak of qua liters), andere kleinschaliger, maar hiermee geven we een beeld van de vele toepassingsmogelijkheden die er zijn met Liquid Rubber. Heeft u vragen over een van deze projecten, neemt u dan gerust contact met ons op.
 
Project:
Afdichting + afwerking parkeerdek
Beschrijving:
Liquid Rubber probeert continu te innoveren. Zo ook tijdens dit project. Veel parkeergarages of parkeerdekken hebben last van lekkages. Deze lekkages kunnen veel schadelijke gevolgen met zich mee brengen. Het is daarom noodzaak dat alle parkeergarages of parkeerdekken vloeistofdicht of waterdicht zijn.

Bij dit project is Liquid Rubber HBS200 rechstreeks aangebracht op het beton in een dikte van 2mm. Deze laag Liquid Rubber zorgt ervoor dat het dek weer volledig waterdicht is. Echter kent Liquid Rubber HBS200 vaak een ietwat stroeve afwerking waardoor direct contact met bijvoorbeeld autobanden niet bevordelijk is voor de duurzame kwaliteit. Daarom adviseren wij ook nooit om HBS200 als finaal afwerk product te laten dienen wanneer er overheen gereden zal worden.

Om ervoor te zorgen dat Liquid Rubber HBS200 wel bestand is tegen de wrijving van bijvoorbeeld autobanden, is er tijdens de applicatie een split granulaat in gestrooid. Het Liquid Rubber zorgt ervoor dat deze split granulaat volledig verkleeft en dient als het ware als een slijtlaag. Op deze manier is het systeem met Liquid Rubber wél bestand tegen de wrijving van o.a. autobanden.
 
Een zeer effectieve manier van het opnieuw waterdicht maken van dit soort parkeerdekken. Vergeleken met de alternatieve systemen is het Liquid Rubber systeem ook nog eens aanzienlijk goedkoper.
  
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Project:
Dakafdichting met Liquid Rubber SprayGrade
Beschrijving:
Liquid Rubber wordt veelvuldig toegepast als naadloze dakbedekking. Het product kan eenvoudig aangebracht worden over bestaande dakbedekkingen.

Zoals te zien is in op dit project, is de ondergrond eerst goed schoon gemaakt. Vervolgens is de Liquid Rubber HBS200 aangebracht in combinatie met geotextiel, om alle details en doorvoeren af te dichten. De Liquid Rubber SprayGrade wordt vervolgens spuitend aangebracht in een droge laagdikte van 2mm. Dit zorgt voor een volledig naadloze waterdichting. 

Een zeer eenvoudige maar duurzame manier van dakrenovatie. Liquid Rubber SprayGrade is 100% UV bestendig en heeft een flexibiliteit van 1200% waardoor het perfect kan werken op de bewegende aansluitingen en detailleringen.
  
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Project:
Kimnaad afdichting met HBS200
Beschrijving:
Het waterdicht afdichting van de kimsaansluiting is een zeer belangrijk aspect tijdens de bouw. Liquid Rubber wordt hier veelvuldig voor toegepast gezien het een flexibele naadloze afdichting realiseert in de aansluiting.

Na grondig reinigen van de ondergrond is Liquid Rubber HBS200 aangebracht in een dikte van 2mm. Het product wordt met een spuitsysteem aangebracht waardoor er zeer snel gewerkt kan worden. Gezien de snelle droogrijd van het Liquid Rubber product kan de aannemer een dag later de volgende fase starten.
  Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
Nieuwe projecten?
De bouwvak is nu zo goed als afgelopen in heel het land en waarschijnlijk liggen overal de nieuwe projecten al klaar om mee te starten.
 
Mochten er bij de nieuwe projecten behoefte zijn aan luchtdichting, waterdichting of bescherming van de ondergrond, dan kan Liquid Rubber altijd vrijblijvend meedenken voor een solide oplossing. De mogelijkheid bestaat tot het leveren van hoge kwaliteit producten, of de werkzaamheden kunnen uitgevoerd worden door één van onze gecertificeerde verwerkers.
 
Wilt u een vrijblijvend advies op maat? Neem dan contact op met +31297-587866 of stuur uw vraag/verzoek naar info@liquidrubbereurope.com
 
Foto: Liquid Rubber Europe
 
Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube
Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video's die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.

Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!

                                        

Liquid Rubber Europe, Groot Mijdrechtstraat 15, 3641 RV  Mijdrecht