Quote
Week 25
Jaar 2015
 
 
Bazen zijn als wolken,
als ze weg zijn is het weer mooi.

 

* Al lachend zegt een zot de waarheid...!?

Vorige week hebben we het gehad over de verantwoordelijkheid die je als leidinggevende hebt t.o.v. je medewerkers. Maar iedereen, ook een CEO, heeft verantwoording af te leggen aan een ‘baas’.
 
Een goede relatie met hem of haar opbouwen en onderhouden is belangrijk. Niet alleen voor jezelf en je carrière. Ook voor je medewerkers zal je meer uit de brand kunnen slepen wanneer je baas je waardeert.

Als je een leidinggevende hebt die om je geeft en zorg draagt voor de relatie dan heb je het getroffen. Dit is echter niet altijd het geval en is soms een bron van zorg zoals we regelmatig horen in onze contacten met leidinggevenden en P&O medewerkers.
 
Ook op internationale fora kom je regelmatig tegen dat ‘bazen’ zich niet altijd zo gedragen als je van een ‘baas’ zou mogen verwachten.
 
Als jouw directe leidinggevende een dergelijke ‘baas’ is dan zegt Susan Heathfield, een Amerikaanse HR experte, hierover: “And, face it, whether you like it or not, you're in charge of your relationship with your boss. No one will ever share as much concern as you do that the quality of the relationship helps you achieve your goals.”

In haar artikel ‘10 Tips to Help You Get Along With Your Boss’, vind je praktische adviezen om te werken aan de relatie met je baas.
 
In ons boek ‘Leidinggeven zonder omwegen’ hebben we aan deze problematiek een volledig hoofdstuk gewijd. Want jouw zielenheil en dat van je medewerkers is te belangrijk om hier geen aandacht aan te schenken.
 
Wil je reageren? Klik hier.
 
 
P.S.: Heb je een citaat dat je graag zou willen behandeld zien? Laat het ons weten. Wij zoeken dan voor een interessante bedenking of toepassing ter illustratie.
  
 
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.