Nieuwsbrief mei 2017
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA MEI 2017
 
 
06: Droogtraining Driebergen
13: Droogtraining Driebergen
20: Inspanningstesten
21: 7e Relatie Trainingsdag
28: Start Droogtrainingsweek Inzell
 
 

TIP - TIP - TIP
 
KLUCS

Schaatsen een wintersport? Welnee, elke schaatser staat na een paar weken rust in april al weer te trappelen om zich voor te bereiden op het winterseizoen!
 
En die voorbereiding is wel zo belangrijk. Immers, als je ontzettend hard kunt fietsen, of je kunt met gemak 90kg tillen, wil dat niet zeggen dat je straks ook hard kunt schaatsen. Je moet die snelheid en kracht immers om kunnen zetten in coördinatie op het ijs.
 
Alle grondmotorische eigen-schappen moeten daarom getraind worden: kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid (KLUCS). De zomer is daar een prachtige gelegenheid voor.
 
Veel trainingsplezier en neem alles mee!
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA


   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
 
Droogtraining en skeelertraining
De maand april is voor veel schaatsers een 'rustmaand' en nu het dan ook weer mei is, staan de meesten weer te trappelen om echt weer serieus te gaan trainen. Fietsen, droogtraining, skeeleren, allerlei trainingsvormen om je in de zomer voor te bereiden op het winterseizoen. Immers, voor het schaatsen moet je alle grondmotorische eigenschappen in huis hebben: kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid.
 
Ook Schaatstraining advies & begeleiding helpt je hier uiteraard weer graag bij deze zomer:
 • Droogtraining Driebergen
  Gezamenlijke droogtrainingen in Driebergen: op zaterdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur op 6 en 13 mei, 24 juni, 12 en 19 augustus en op 2 september.
 • Skeelertraining Ammerstol
  Gezamenlijke skeelertrainingen in Ammerstol: op woensdagavond van 19.00 tot 20.15 uur op 21 juni, 2, 9 en 16 augustus en op 6 september.
Wil je deelnemen aan (een van) deze trainingen? Stuur dan even een mailtje!
 
Exclusieve inspanningstesten bij Zoetemelk Pro indoorcycling
Schaatstraining advies & begeleiding helpt schaatsers het beste uit zichzelf te halen. Om jouw doel te bereiken, wil je effectief en gericht trainen. Daarom is het verstandig om jezelf regelmatig te laten testen.
 
Samenwerking Zoetemelk Pro indoorcycling
Om je daarbij te helpen, zijn wij met Zoetemelk Pro indoorcycling in Roelofarendsveen een samenwerking aangegaan. Voormalig topschaatser Diane Valkenburg verzorgt daar testen zoals de VO2max-test incl. lactaatmeting en de Wingate-test.
 
Exclusieve testdag
Exclusief voor de schaatsers van Schaatstraining advies & begeleiding organiseren we op zaterdag 20 mei 2017 samen met Zoetemelk Pro indoorcycling een testdag met ’s morgens een Wingate-test en (na minimaal drie uur rust) ‘s middags een VO2max-test met lactaatmeting. Tussendoor word je een lunch aangeboden!
 
Meer info of deelnemen?
Kijk hier voor meer informatie over de testen. En wil je je aanmelden voor deze exclusieve testdag op zaterdag 20 mei, stuur dan een mail naar info@schaatstrainingadvies.nl.
 
 
7e Relatie Trainingsdag: 21 mei 2017
Op zondag 21 mei vindt onze 7e Relatie Trainingsdag plaats op het skeelerterrein van de Doornsche IJsclub.
 
Deze dag kun je deelnemen aan drie verschillende clinics, zodat je de komende zomer gericht kunt trainen en weet waar je zelf op moet letten om ook effectief te trainen.
 
Je kunt kiezen uit de volgende clinics:
 • Skeeleren: balans en techniek
 • Schaatsstart: trainingsvormen en techniek
 • Elastiektraining: basisuitvoering en trainingsvormen
 • Droogoefeningen: coördinatie en techniek
 • Schaatsplanken: uitvoering en techniek
Meer informatie over deze dag vind je hier. Wil je je direct aanmelden? Stuur dan een mail en vermeld daarbij aan welke drie clinics je wilt deelnemen.