Bethlehemkerk Bouwnieuwsbrief
Juni 2015 nr 014
 
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Verbouwactiviteiten deze week...
 
Plafond
Auto ophaaldienst

Met uw kerk op reis
 
Jongerenreis 2016
 
 
Bouwblog:
Veel gebeurd!!

Kampeerweekend
 

Tijdelijke eredienst locatie zondag 19 juli:
 
 
Diependaalsekerk
Diependaalselaan 138
1214 KE Hilversum
Tel. 035-6246182
 

Kerkdienst 19 juli
Kerkdienst 19 juli vindt plaats in de
 
 
Diependaalselaan 138
1214 KE Hilversum
Tel. 035-6246182
 

 
Aanvang 10.00

Voorganger:
   

 
Bouwblog deze week:

Veel gebeurt!

De koster is weer terug van bouwvak en vervolgt haar bouwblog. Op die manier houdt zij u op de hoogte van de vorderingen van de verbouwing. Ook zal zij regelmatig foto’s maken, die op de website gezet zullen worden.

 
 
In het kader van "verbondenheid tijdens de verbouwing" organiseren wij een kampeerweekend van vrijdagavond 14 tot zondag 16 augustus. We hebben een geschikte locatie, dicht bij Hilversum zodat niet-kampeerders ook langs kunnen komen. Ons doel: op een ontspannen manier samen het weekend door- brengen. Informatie bij Erik Verkerk, Maria Kruithof en Bea Kooi.
Om een idee te krijgen van het aantal kampeerders kunt u zich nu al opgeven bij
 
 

BEZOEK ONZE SITE
 Verbouwactiviteiten deze week...
 
Deze week is er op verschillende fronten gewerkt. Het tegelwerk in de toiletten is afgerond. Er is begonnen met het schilderwerk in de kerkzaal. daarvoor moesten alle ramen worden afgeplakt, een hele klus met die smalle raampjes. Natuurlijk is er ook weer het nodige installatiewerk gedaan.
 
Verbouwactiviteiten 2
 
De vloeren zijn ge- egaliseerd. dat geeft een strak en ruimtelijk effect.
De deuren waar glaspanelen in komen (Stiltecentrum) worden voorbewerkt. Zodat later de glaspanelen er in geplaatst kunnen worden.

De hal bij de zij-ingang mag van het CvK ook worden opgeknapt. Er komt een nieuw plafond in, hetzelfde als de andere systeemplafonds en de hal krijgt een schilderbeurt. Zo ziet het er meteen als je binnenkomt weer tip top uit.


 
Plafond


 
In de zijbeuken wordt nu toch een systeemplafond aangebracht. In eerste instantie vond de Monumentencommissie dit geen goed plan. Maar de schroten die tegenwoordig gebruikt worden zijn qua maat zo afwijkend, dat ook zij het niet mooi vonden worden. U heeft een proefstuk kunnen zien op de kijkmiddag. Het wordt nu een plafond met een  zogenaamde doorzaktegel, waarbij het ophangsysteem nauwelijks te zien is. In alle ruimtes waar het plafond vervangen wordt komt nu hetzelfde plafond.
 
 

Auto ophaaldienst

In verband met de vervoersvraag naar de Diependaalsekerk en de vakanties van vaste rijders voor de auto-ophaaldienst, is behoefte aan extra rijders die zondags medegemeenteleden naar de kerk willen vervoeren en terugbrengen.
 
Met uw kerk op reis ...
Woensdag 22 juli kunt u met de kerk op reis naar de Biesbosch.

Deze dag is bedoeld voor senioren, met vrije reisdagen, maar ook anderen kunnen mee.

Jongerenreis

In de zomer van 2016 gaat er een groep tieners van onze kerk naar Ghana. Zij gaan daar helpen om een schoolgebouw van een 2e verdieping te voorzien. Na de zomer gaat u er meer van horen, en zullen zij starten met acties om het benodigde geld bij elkaar te brengen.

 
 
Actueel overzicht van alle data en lokaties van onze kerkdiensten tijdens de verbouwing? Lees meer...